Кубок Закарпаття. Підсумки повторних чвертьфіналів

Євген Свищо для rionews 16.04.2015 14:53 СПОРТ

Триває поступова зміна фаворитів обласних змагань. Свої повноваження вже склав володар кубка 2014 року «Поляна». Ще раніше залишив турнір фіналіст минулого року «Середнє». Давно не видно ще одного півфіналіста 2014 року – воловецькі «Карпати». Інший минулорічний півфіналіст ФК «Давидково» взагалі навіть не стартував у турнірі.


«Севлюш» зупинився за крок від реваншу

Після того як у першому поєдинку в Ужгороді місцевий клуб здобув свою дебютну в цьому сезоні розгромну звитягу,припинивши чотириматчеву безпрограшну серію опонентів, виноградівські фани сподівалися, та все ж мало вірили в камбек від своїх улюбленців.   Я особисто оцінював можливості команд на проходження до наступного етапу як 90 на 10 % на користь представника обласного центру.

Спочатку виноградівці цілком підтвердили мої очікування. Іван Скундзяк своїм влучним пострілом змусив виноградівців удруге поспіль не залишити поле без пропущеного голу (антирекорд турніру із цього показника поки належить «Поляні», яка грала аналогічно три матчі до ряду). Та на ужгородці зупинились. Цим самим, вони вчетверте в цьому сезоні забили менше двох мячів (за цим показником ужгородці зрівнялись із ідентичними антирекордами 2015 року від «ДЮФК Мукачева», «Віоли», «Сокола», «Баранинців», «Севлюша» та «Бобовища»).

Значно краще виглядали дуже вмотивовані атакувальні гравці «Севлюша», які в середині першого тайму, завдяки влучним пострілам Віталія Чийпеша і Мирослава Мудри, вперше в цьому турнірі забили більше одного голу. Виноградівці й надалі продовжили штурмувати ворота. У нагороду вони отримали м’яч від свого джокера Михайла Чедрика, завдки якому клуб удруге в сезоні забив у одному поєдинку більше двох голів.

У підсумку «Севлюш» вперше і востаннє в цьогорічному кубку Закарпаття виграв із різницею більшою за один мяч, а «Ужгород» аж занадто впевнено припинив свою вражаючу семиматчеву безпрограшну серію в основний час (рекорд за цим показником належить ФК «Дийда», який не програє аж вісім ігор поспіль).

«Дийда» стає одним із головних кубкових фаворитів

Клуб із Дідова досяг найкращого результату з-поміж усіх чвертьфіналістів уже за підсумками першого матчу. Тоді підопічні Іштвана Гіді вдруге поспіль виграли з різницею в понад один гол. Із огляду на це можливості команд на вихід до наступного раунду перед повторним матчем я оцінював як 95 на 5 % на користь представника Берегівського району.

Мої передчуття сповна підтвердив і сам поєдинок. ФК «Дийда» завдяки влучним пострілам від Чобо Кеменя в середині першого тайму та Олександра Розмана в його кінці, довів до трьох ігор свою, рекордну для цьогорічних обласних змагань, серію, протягом якої щоразу забивав більше одного мяча. Та на цьому підопічні Іштвана Гіді не зупинились і зусиллями Юрія Кохана, який відзначився під завісу матчу, змусили пивоварів вперше в цьому році пропустити більше двох голів.

При цьому, традиційно надійно діяла захисна ланка команди з Дідова, яка довела до шести поєдинків свою вражаючу серію поєдинків без пропущених мячів (рекорд із цього показника належить ужгородцям, які це робили сім ігор до ряду). «Оболонь» пішла з поля без забитих голів уже вдруге поспіль (у цьогорічному кубку аналогічний подвійний конфуз траплявся тільки з дубівськими «Карпатами», «Бужорою» та «Бобовищем»).

У підсумку, ФК «Дийда» довів до трьох поєдинків свою рекордну, і майже недосяжну для решти колективів цьогорічних обласних змагань, серію перемог із різницею в понад один мяч. «Оболонь» до свого вильоту з боротьби за трофей додала антирекорд кубку Закарпаття – двоматчеву серію поразок із різницею в 2 голи і більше.

«Велика Бийгань» зупинила подальший хід грозі авторитетів

Найбільше мене здивував результат у Бобовищі. Місцева команда вже   привчила всіх до своїх поєдинків із характером. Зокрема, в першому очному матчі вони навіть змусили опонентів із Великої Бийгані зіграти в першу суху нічию в сезоні та продовжили до трьох ігор поспіль свою безпрограшну серію в основний час та по пенальті. Із огляду на це, перед стартом повторної гри, я віддавав перевагу саме їм у пропорціях 55 на 45 %.

Та підопічні Тараса Вайданича, завдяки влучним пострілам Павла Оржеховського, Василя Григоровича та Миколи Гибалюка, ще до перерви вчетверте в цьому сезоні забили в одному поєдинку більше двох мячів (вражаючий рекорд сезону, який складає трохи менше третини від усіх таких матчів 2015 року). У середині другого тайму бобовищанці, завдяки влучному пострілу Дмитра Вонтонюка, припинили свою двоматчеву серію без забитих голів та двоматчеву серію без пропущених голів їх опонентів. Та на більше їх банально не вистачило.

У підсумку, третя звитяга «Великої Бийгані», з різницею в понад один м’яч, продовжила до трьох ігор поспіль її безпрограшну серію в основний час та по пенальті (рекорд цьогорічного кубка тут належить «Вільхівцям»).

До побачення минулорічний володар всіх футбольних благ!

Саме так можемо констатувати після повторної гри у Вільхівцях. А якщо в назві цього підзаголовку, після слова володар, поставити кому, то вийде побажання для підопічних Михайла Кондрі на новий чемпіонат Закарпаття. Нагадаю, що в першій грі в Поляні господарі зазнали дебютної поразки в цьому сезоні, яка дозволила мені, перед повторним поєдинком, віддати перевагу в проходженні до наступного етапу саме «Вільхівцям» у пропорціях 80 на 20 %.

Та в середині першого тайму полянець Олександр Кошеля, своїм влучним пострілом, вирівняв ситуацію, припинивши двоматчеву серію опонентів, протягом якої ті не пропустили жодного голу. На початку другого тайму господарі змогли зрівняти рахунок у грі та вийти вперед за сумою двох протистоянь. У середині другого тайму Кошеля, ударом зі штрафного, оформив дубль і вивів свою команду вперед – 2:1. Цим самим він припинив рекордну для всього цьогорічного кубка триматчеву серію опонентів, протягом якої вони щоразу пропускали   менше двох мячів.

За такого рахунку до півфіналу виходила саме «Поляна». Здавалося б плакав мій прогноз гіркими сльозами мешканців села імені важко горючого дерева. Та ситуацію врятував Юрій Мотрин, який на доданих хвилинах підключився до навісу з кутового від Артура Апіяна і ударом головою встановив найрезультативнішу нічию кубка Закарпаття 2015 року. Цим самим він продовжив до чотирьох поєдинків, рекордну для всіх клубів цьогорічного кубка, безпрограшну серію в основний час або по пенальті своєї команди.

Володар кубка 2014 року «Поляна» залишає турнір, маючи в активі принизливий, і майже недосяжний для решти колективів, антирекорд цьогорічного турніру – триматчеву безвиграшну серію в основний час.    

Результати повторних чвертьфіналів:
11-12 квітня:
«Севлюш» Виноградово – «Ужгород» – 3:1 (за сумою двох матчів – 3:4),   «Дийда» Дідово – «Оболонь» Хуст – 3:0 (5:0), «Бобовище» – «Велика Бийгань» – 1:3 (1:3),   «Вільхівці» – «Поляна» – 2:2 (3:2).  
                                                                                                     

Євген Свищо для rionews

ТЕГИ : кубок закарпаття з футболу

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат