Чемпіонат Закарпаття. Огляд-аналіз 17-го туру в першій лізі

Євген Свищо для riоnews 21.10.2014 18:02 СПОРТ

У дорослих дві гучні сенсації

Загальна статистика

Ігровий день був непоганим для гостей, які показали добру результативність – 1.64 гола за поєдинок (при середній за сімнадцять турів – 1.35 за матч) та здобули 45.5 % залікових очок (при середньому показнику за сімнадцять турів – 33.5 %).

Відзначаємо добротну результативність виїзних клубів Західної Зони – 1.83 мячі за гру (при середній за сімнадцять турів – 1.3 за поєдинок). Гостьові клуби Східної Зони відзначились хорошим здобутком залікових балів – 46.7 % (при середньому показнику за сімнадцять турів – 26.7 %).

***

Щодо окремих поєдинків

Побиття фаворита


Головна сенсація сталась у Великій Копані, де господарі мали громити опонентів із різницею в 3-5 голів. Та тернівці впяте в цьому сезоні забили на виїзді більше одного м’яча. До цього вони зробили це на стадіонах в Золотареві, Пийтерфолві, Косівській Поляні та Великому Бичкові. Така результативність у цих п’яти поєдинках дозволила «Тернову» вивезти додому 46.7 % можливих залікових пунктів.

Погром горян

Ще одна гучна несподіванка сталась у одному з трьох най конкурентніших матчів у Великому Березному, де найреальнішою мала стати нічия. Трохи меншою була ймовірність мінімальної перемоги господарів. Та худльовці дуже переконливо припинили свою чотириматчеву серію, під час якої не змогли жодного разу забити більше одного голу.

«Ялинка» дуже колючка

У сусідському дербі в Косівській Поляні господарі мали вигравати з різницею в 2 мячі. Та великобичківці, завдяки влучному пострілу Сергія Кригула, припинили свою двоматчеву виїзну серію без забитих голів.

«Баранинці» присоромили лідера

У центральній битві дня у Західній Зоні та дорослій першій лізі загалом, що відбулась у Великій Бийгані, господарі мали вигравати з різницею в 1-2 мячі. Та клуб із Ужгородщини продовжив до чотирьох поєдинків свою серію, під час якої щоразу забивав у ворота суперника бодай один гол, і вирвав одне з найважливіших залікових балів у сезоні.

Соколиний політ над Мукачівщиною

У Ракошині господарі також мали перемагати з різницею в 1-2 мячі. Та кінчешці припинили свою двоматчеву виїзну безгольову серію і змусили суперника до мирової.

Гойра «Віск»

У другому з трьох найконкурентніших поєдинків дня в Дубовому найреальнішою мала стати нічия. Трохи меншою була ймовірність мінімальної звитяги господарів. Та вишківці, завдяки дублю від Олега Мартинича та ще одному влучному пострілу від Михайла Мокана, продовжили до чотирьох матчів свою серію, у якій щоразу забивали не менше трьох м’ячів, і тріумфували.

Битва східних титанів

У центральному поєдинку Східної Зони в Пийтерфолві господарі мали вигравати з різницею в 2-3 голи. І хоча клуб із Вільхівців вдруге в поточному чемпіонаті не забив жодного м’яча, та цього разу він, на відміну від гри в Ясінях, був набагато ближчим до здобуття залікових очок.

Одним словом «Вікторія»

У третьому з трьох най конкурентніших матчів у Білій Церкві найреальнішою мала стати нічия. Трохи меншою була ймовірність мінімальної звитяги господарів. Та ясінці вдруге поспіль не змогли забити більше одного голу і поступились.

Перечинці відбулись легким переляком

У Концові господарі мали громити суперника з різницею в 3-4 голи. Та перечинці припинили свою двоматчеву безгольову серію і втекли від розгрому.

Чергові три для «Дийдо»

У Сільці найреальнішою мала стати мінімальна перемога гостей. Трохи меншою була ймовірність нічиєї. І хоча клуб із Дідова припинив свою триматчеву виїзну серію, протягом якої щоразу забивав більше двох голів, та все ж зміг здобути вольову перемогу.

Залізниця проїхалась «Карпатами»

У Чопі господарі мали громити суперника з різницею в 3-4 голи. Полегшили завдання «Локомотиву» самі верхньокоропівці, які вдруге поспіль не змогли забити жодного м’яча і зазнали чергового розгрому.

Позбавлені гольового шоу

У Рахові господарі мали трощити опонентів із різницею в 4-6 голів. Та золотаревці заблукали на шляху в гуцульський край і отримали технічні – 0:3.

***

У юнаків несподіванок ще більше

Загальна статистика

Ігровий день був непоганим для господарів, які здобули 69.7 % залікових очок (при середньому показнику за сімнадцять турів – 61.3 %) та досягли якісної середньої різниці голів – (+ 1.82) за поєдинок (при середній за сімнадцять турів – (+ 1.08) за матч.

Вагомий внесок у таке досягнення зробили господарі Східної Зони, які здобули 73.3 % залікових балів (при середньому показнику за сімнадцять турів – 63.3 %) та досягли доброї середньої різниці м’ячів – (+ 2) за гру (при середній за сімнадцять турів – (+ 1.34) за поєдинок).

Добре грали й приймаючі клуби Західної Зони, які здобули 66.7 % залікових пунктів (при середньому показнику за сімнадцять турів – 59.4 %) та показали якісну результативність – 3.5 гола за матч (при середній за сімнадцять турів – 2.53 за гру).

***

Щодо окремих поєдинків

«Витязь» вийшов із битви титанів зі щитом


Головна сенсація сталась у центральному двобої дня Західної зони та всієї юнацької першої ліги загалом, яка відбулась у Концові. Найреальнішою тут мала бути мінімальна перемога гостей. Трохи меншою була ймовірність нічиєї. Та перечинці припинили свою семиматчеву серію, протягом якої щоразу забивали у ворота опонентів не менше двох м’ячів і зазнали розгрому.

У селищі дубів на Тячівщині гольова засуха

Ще одна гучна несподіванка сталась у Дубовому, де господарі мали громити опонентів із різницею в 3-4 голи. Хоча вишівці й припинили свою триматчеву серію, протягом якої щоразу забивали бодай один м’яч та все ж змогли зачепитись за мирову.

Молодь «Сільця» здивувала навіть своїх фанів

Ще один дуже непередбачуваний результат зафіксовано у здавалось би найконкурентнішому поєдинку дня всієї юнацької першої ліги в Сільці, де найреальнішою мала стати нічия. Трохи меншою була ймовірність мінімальної перемоги гостей. Та юнаки з Дідова вдруге поспіль не змогли забити на виїзді жодного м’яча і були декласовані.

«Петрово» поклало своїх п’ять аргументів – це факт

Доволі неочікувано завершився двобій у Пийтерфолві, де господарі мали перемагати з різницею в 1-2 голи. Та молодь із Вільхівців втретє в поточній першості не змогла забити в гостях жодного м’яча та була розбита вщент.

Юний «Сокіл» має добрі крила

У Ракошині гості мали вигравати мінімально. Та з самого початку все пішло не за їх сценарієм. На старті першого тайму Євген Матринець реалізував пенальті та вивів гостей вперед – 0:1. Ще до перерви господарям вдалось зрівняти рахунок та вийти вперед – 2:1. На старті другого тайму, капітан гостей А. Ерделі, на прізвисько «Кеп», завершив свій слаломний прохід влучним ударом – 2:2. Далі Андрій Лобанов ударом головою замкнув навіс із кутового від Ерделі – 2:3. Трохи згодом Ростислав Молнар, ударом з пенальті, збільшив перевагу гостей – 2:4. Євген Матринець ювелірним ударом оформив дубль – 2:5. Під завісу другого тайму арбітр за гру рукою у власному штрафному майданчику призначив пенальті у ворота Владислава Тренича, який бездоганно реалізували господарі – 3:5. Жирну крапку поставила головна зірка і кращий бомбардир гостей та всієї юнацької першої ліги загалом Роман Мишанич, який реалізував вихід віч-на-віч з воротарем – 3:6. Відзначаємо, що кінчешці вдруге поспіль відвантажили опонентам на чужому полі більше п’яти голів.

Молода «Ялинка» пустила корені в сусідньому селі

У Косівській Поляні господарі мали перемагати з різницею в 1-2 мячі. Та великобичківці, завдяки влучному пострілу Олега Руснака, всьоме в цьому сезоні не пішли з чужого поля без забитого гола і здобули один заліковий бал.

«Локомотив» досяг свого

У Чопі господарі мали громити опонентів із різницею в 4-7 мячів. Верхньокоропівці, розмочивши власний розгром, припинили свою пятиматчеву безгольову серію.

«Вікторія» взяла золотий напрямок

У центральній битві дня Східної Зони в Білій Церкві господарі мали вигравати з різницею в 2-4 голи. Ясінці змогли розмочити рахунок і довели до восьми поєдинків свою серію, протягом якої щоразу забивали у ворота опонентів хоча б один раз.

Впевнена звитяга юних копанців

У Великій Копані господарі мали вигравати з різницею в 2-3 голи. Тернівці продовжили до восьми матчів свою гостьову серію, протягом якої вони жодного разу не забили більше одного м’яча.

За планом фаворитів

Найпередбачуваніше, аж до різниці голів, завершились поєдинки у Великих – Бийгані та Березному. «Баранинці» збільшили до трьох матчів свою серію, протягом якої щоразу забивали у ворота суперника хоча б один раз. Худльовці вдруге поспіль забили у ворота опонентів більше одного м’яча.

Гуцулів залишили без свята

У Рахові господарі мали громити опонентів із різницею в 4-6 голів. Та молодь Золотарева злякалась крутих схилів Рахівщини та залишилась у теплих домівках рідного села.

***

Переміщення команд

Кому вгору?


Найбільшого прогресу, за наслідками 17-го туру, досягла основа «Петрова», яка піднялась на два місця. Петрівці вдруге опинились у призовому тріо, в межах якого провели трохи менше однієї четвертої частини цього сезону.

По одному кроку вверх зробили дорослий склад «Дийдо» та юнаки «Великої Бийгані» і «Сільця». Клуб із Дідова вчетверте увійшов до призової трійки, в рамках якої перебував трохи менше однієї чверті поточного чемпіонату.

Великобийганці вперше піднялись на вершину таблиці. Молодь «Сільця» втретє залишила трійку аутсайдерів, за межами якої знаходилась трохи менше третини цього сезону.

Кому вниз?

На одну сходинку в зворотньому напрямку перемістились основа «Баранинців», «Говерли» і «Вільхівців» та юнаки перечинських «Карпат» і «Великого Березного». Дорослий склад «Баранинців» втретє залишив призову зону, за межами якої провів трохи менше третини поточного чемпіонату. Ясінці вдруге опинились поза призовим тріо, за рамками якого перебували трохи менше половини цього сезону. Основа «Вільхівців» вперше залишила чільний квартет.

Перечинці вдруге опинились поза вершиною, нижче від якої знаходились трохи більше двох п’ятих частин поточної першості. Великоберезнянці вдруге увійшли до трійки аутсайдерів, в межах якої провели трохи менше чверті цього сезону.

***

Результати 17-го туру:

Західна зона:
«Великий Березний» – «Віола» Худльово – 0:5 (юнаки – 0:2), «Велика Бийгань» – «Баранинці» – 1:1 (6:1), «Ракошино» – «Сокіл» Кінчеш – 1:1 (3:6), «Витязь» Концгазо – «Карпати» Перечин – 4:2 (4:1), «Сільце» –«Дийдо» Дідово – 1:2 (3:0), «Локомотив» Чоп – «Карпати» Верхній Коропець – 3:0 (5:1),

«Східна зона»: «Велика Копаня» –«Терново» – 1:2 (4:1), «Кісва» Косівська Поляна – «Ялинка» Великий Бичків – 1:1 (1:1), (+:-), «Карпати» Дубове –«Віск» Вишково – 2:3 (0:0), «Петрово» Пийтерфолво – «Вільхівці» – 1:0 (5:0), «Вікторія» Біла Церква – «Говерла» Ясіня – 2:1 (3:1), «Карпати» Рахів – «Старт» Золотарево – +:- (+:-),

Турнірне становище після 17-го туру:

Західна зона:

Дорослі:
«Велика Бийгань» – 45 очок (різниця голів – 36:5), «Витязь» Концгазо – 33 (34:14), «Дийдо» Дідово – 33 (42:22), «Баранинці» – 33 (38:18), «Локомотив» Чоп – 30 (27:7), «Сокіл» Кінчеш – 24 (23:17), «Ракошино» – 24 (21:20), «Віола» Худльово – 22 (25:26), «Сільце» – 16 (25:30), «Карпати» Перечин – 16 (26:45), «Великий Березний» – 11 (16:47), «Карпати» Верхній Коропець – 4 (13:73).

Юнаки: «Велика Бийгань» – 44 (45:13), «Карпати» Перечин – 43 (63:17), «Сокіл» Кінчеш – 37 (60:15), «Витязь» Концгазо – 36 (50:15), «Локомотив» Чоп – 35 (53:22), «Віола» Худльово – 31 (44:19), «Дийдо» Дідово – 21 (22:27), «Ракошино» – 16 (21:46), «Сільце» – 12 (23:42), «Великий Березний» – 10 (17:60), «Баранинці» – 9 (23:61), «Карпати» Верхній Коропець – 6 (10:94).

Східна зона:

Дорослі:
«Карпати» Рахів – 41 (42:17), «Велика Копаня» – 32 (38:18), «Петрово» Пийтерфолво – 32 (37:26), «Говерла» Ясіня – 31 (37:25), «Вільхівці» – 29 (47:32), «Віск» Вишково – 24 (35:35), «Ялинка» Великий Бичків – 21 (29:25), «Терново» – 20 (31:39), «Вікторія» Біла Церква – 17 (16:45), «Карпати» Дубове – 14 (25:43), «Кісва» Косівська Поляна – 14 (23:46), «Старт» Золотарево – 11 (14:47),

Юнаки: «Вікторія» Біла Церква – 43 (62:16), «Карпати» Рахів – 36 (37:16), «Ялинка» Великий Бичків – 33 (50:19), «Говерла» Ясіня – 32 (33:21), «Карпати» Дубове – 27 (36:13), «Кісва» Косівська Поляна – 27 (21:22), «Вільхівці» – 23 (32:36), «Петрово» Пийтерфолво – 20 (24:30), «Велика Копаня» – 19 (22:28), «Віск» Вишково – 15 (14:30), «Старт» Золотарево – 8 (21:54), «Терново» – 8 (18:72).

Євген Свищо для riоnews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат