Чемпіонат Закарпаття. Огляд-аналіз 16-го туру вищої ліги

Євген Свищо для rionews 16.10.2014 17:52 СПОРТ

 

У дорослих гості потрапили під гольовий арт-обстріл


Загальна статистика

Ігровий день був найкращим для клубів, що приймали своїх опонентів вдома. Вони встановили три свої рекорди: абсолютний здобуток із набраних очок – 100 % (при середньому показнику за шістнадцять турів – 66.1 %), нове досягнення власної результативності – 4.7 гола за поєдинок (при середній за шістнадцять турів – 1.93 за матч) та найкращу середню різницю мячів – (+ 4.7 за гру) (при середній за шістнадцять турів – (+1.12) за поєдинок).

Щодо окремих матчів

Розгром майже чемпіона

Головна сенсація сталась у центральній битві в Хусті. Якби «Береш і компанія» приїхали до Хуста більш вмотивованими, то найреальнішим підсумком мала б стати нічия. Трохи меншою була би ймовірність мінімальної звитяги гостей. Та з огляду на стан справ у першій четвірці, найбільше вірилось у мінімальну перемогу господарів, однак аж ніяк у погром майже чемпіона.

На 40-й хвилині Микола Вурста, який у першому таймі був кращим розпасовщиком у обох клубах, навісив із кутового з правого флангу на Микуляка, а Віктор ударом головою з 8-ми метрів переправив круглого в правий кут – 1:0. Здавалося все так і завершиться, та під кінець полянці виглядали як бліда тінь свого футбольного оркестру. На 87-й хвилині Микола Росоха поцілив у лівий кут воріт Лютнянського, подвоївши рахунок. На першій доданій Миколою Маточка хвилині Олександр Макарусь промчав по правій бровці та навісив у штрафний майданчик на тезку Браєра, який головою вколотив м’яч у дальній лівий кут, підсумувавши побиття фаворита – 3:0.

Цим успіхом пивовари припинили пятиматчеву серію полянців, протягом якої підопічні Михайла Кондрі щоразу відзначались у воротах суперника. Щоб в повній мірі осягнути широту конфузу від «Поляни» слід також відзначити, що в цьому сезоні на «Оболонь-арені», крім полянців, розгрому до цього зазнала тільки «Бужора» і більше жодна з команд вишки.

Гольове шоу в подарунок середнянським ультрас

Інша несподіванка сталась у Середньому, де господарі мали вигравати з різницею в 2-3 голи. Та довжанці другий тур поспіль не змогли забити жодного мяча і поступились із рекордною в цьому році різниці мячів у вищій лізі.

Розпочав голепад Василь Кручаниця, який замкнув простріл із флангу – 1:0. Далі був сольний прохід по центру від Івана Жаренка – 2:0. Гарматна від Віктора Ряшка з дальньої дистанції підсумувала рахунок 1-го тайму – 3:0. На старті 2-го Жаренко, з передачі Мирона Гуловича, оформив дубль – 4:0. Далі Гулович потужним ударом завершив атаку лівим флангом – 5:0. Іван Бандурович спочатку реалізував вихід-віч-на-віч – 6:0, а потім замкнув простріл з лівого флангу від Івана Кузьми – 7:0. Сам Іван Кузьма, з передачі Дениса Пахомова, встановив остаточний рахунок – 8:0. При цьому

Насухо підкорили «Бужору»

Набагато передбачуваніше завершився двобій у Мукачеві, де господарі мали вигравати з різницею в 1-2 голи. Та іршавці припинили свою триматчеву серію, протягом якої не йшли з поля без хоча б одного забитого мяча і поступились із удвічі більшою перевагою.

Горяни ау?

Клуб із Волівця до Виноградова не доїхав і отримав те ж саме, що мало відбутись за наслідками гри – 0:3.

***
У юнаків господарі встановили три рекорди
Загальна статистика
Ігровий день був найкращим у поточній першості для господарів, які встановили три нові рекорди: результативності – 4.67 гола за поєдинок (при середній за шістнадцять турів – 1.68 за матч), середньої різниці м’ячів – (+4.33) за гру (при середній за шістнадцять турів – (+ 0.71) гола за поєдинок) та здобутих залікових очок – 100 % (при середньому показнику за шістнадцять турів – 58.2 %).

Щодо окремих матчів

Гольове шоу від «Оболоні»
Головна несподіванка сталась у центральній і найбільш конкурентній битві дня юнацької вищої ліги в Хусті, де господарі мали вигравати з різницею в 1-2 голи. Та полянці зневажливо поставились до цього двобою і приїхали в, м’яко кажучи, неповному складі, тому опір з їх боку був тільки на старті. На 19-й хвилині навіс із кутового від Владислава Бобіти ударом головою замкнув центральний захисник Василь Гера і відкрив рахунок за господарів – 1:0. Ще через хвилину м’яч знову знайшов своє головне призначення. На завершенні атаки лівим флангом, зі зміщенням до центру, Олександр Черничко віддав під удар Олександру Фляшку, який переправив м’яч під стійочку – 2:0. На 27-й хвилині, на завершенні атаки правим флангом, Бабіта прострілив, а Фляшко замкнув цю передачу і оформив дубль — 3:0. Наступний м’яч, ще через дві хвилини, для «Оболоні» подарував воротар гостей Павло Островка, який невдало зіграв на виході та дозволив Бабіті переправити м’яч у кут брами і підсумувати рахунок першого тайму – 4:0.
У середині другої половини пивовари, зусиллями Хайнаса, довершили побиття опонентів. Спочатку Влад на 49-й хвилині вчергове опинився на завершенні атаки правим флангом і переправив м’яч під ліву стійочку – 5:0. Ще через чотири хвилини Василь Тодавчич, на завершенні однієї з атак лівим флангом зі зміщенням до центру, потужно пробив у лівий кут. Павло Островка продемонстрував відмінну реакцію. На добивання першим підбіг Хайнас, який вколотив круглого під поперечину і оформив дубль – 6:0. Така суттєва перевага дозволила Миколі Буковецькому навіть замінити основного воротаря ВолодимираГарастея на його дублера Михайла Палканинця. Кінець гри пивовари провели біля чужих воріт. Старався Владислав Хайнас, якому кортіло оформити хет-трик. Не бажали йти з поля без голу Михайло Кемінь та Черничко. Та довести рахунок до двозначного їм не дозволила самовіддана гра Островки та невлучність. Полянці не можуть забити жодного м’яча другий тур поспіль.

Іршавці дали бій фавориту
Ще один неочікуваний результат зафіксовано в Мукачеві, де господарі мали громити опонентів із різницею в 3-4 голи. Та іршавці вдруге поспіль не пішли з чужого поля без забитого м’яча і ледь не створили гучну сенсацію.

Чергові шість від лідера
Більш передбачувано завершився матч у Середньому, де господарі мали вигравати з різницею в 3-5 голів. Середнянці хоча й грали без свого незмінного лідера Віктора Симча, який підписав контракт із київським «Динамо», та все впорались із суперником досить швидко. На 20-й хвилині простріл із правого флангу на дальній стійці замкнув Павло Тищук. На 32-й хвилині аналогічну передачу з флангу вдало замкнув Юрій Назаркевич і підсумував рахунок першого тайму — 2:0.  
На 41-й хвилині Володимир Дуран якісним пасом вивів віч-на-віч з воротарем Владислава Лебідя і той без надзусиль переграв Василя Кертиса — 3:0. На 48-й хвилині флангову атаку завершив Михайло Попша, який із гострого кута відправив мяч Кертису «в хатку» (поміж ніг) — 4:0. Довершив «побиття немовлят» Ігор Балаж, який спочатку продемонстрував дриблінг і влучно пробив із меж штрафного майданчика — 5:0, а далі реалізував вихід віч-на-віч із воротарем — 6:0. Слід відзначити, що підопічні Василя Фірки не можуть забити на виїзді жодного м’яча вже вдруге поспіль.

Позбавлені свята
У Виноградові господарі мали вигравати з різницею в три голи, та молодь із Волівця не доїхала до місця призначення і позбавила місцевих ультрас насолоди від якісної гри їх улюбленців.

***

Переміщення команд

Кому вгору?

У поточній таблиці, за наслідками 16-го туру, на одне місце вверх піднялись юнаки «Севлюша». Виноградівці вдруге опинились у двійці лідерів, в межах якої перебували трохи менше однієї пятої частини цього сезону.

Кому вниз?

На одну сходинку в зворотньому напрямку перемістилась молодь «ДЮФК Мукачева», яка вперше випала з двійки лідерів.

***

Результати 16-го туру: «Оболонь» Хуст — «Поляна» – 3:0 (юнаки – 6:0), «Середнє» — «Боржава» Довге – 8:0 (6:0), «ДЮФК Мукачево» — «Бужора» Іршава – 3:0 (2:1), «Севлюш» Виноградово — «Карпати» Воловець – +:- (+:-),

Турнірне положення після 16-го туру:

Дорослі: «Поляна» – 40 очок (різниця голів – 32:10), «Севлюш» Виноградово – 29 (30:14), «Середнє» – 28 (30:5), «Оболонь» Хуст – 28 (22:16), «ДЮФК Мукачево» – 18 (16:29), «Боржава» Довге – 14 (17:28), «Бужора» Іршава – 13 (15:33), «Карпати» Воловець – 9 (15:42),

Юнаки: «Середнє» – 38 (49:10), «Севлюш» Виноградово – 32 (30:9), «ДЮФК Мукачево» – 32 (27:7), «Оболонь» Хуст – 30 (26:10), «Поляна» – 17 (19:35), «Бужора» Іршава – 12 (9:24), «Боржава» Довге – 11 (13:39), «Карпати» Воловець – 6 (10:49),


Фото з гри Оболонь - Поляна

Євген Свищо для rionews

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат