Важка атлетика. З Коломиї приїхав тріумфатором

Євген Свищо 10.04.2013 15:03 СПОРТ

З 26 по 30 березня в Коломиї відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів 1993 року народження і молодших. У ньому взяло участь понад 200 спортсменів.

Чергової вершини у власній спортивній кар'єрі досяг Віталій Глушко, який є вихованцем тренера Іршавської ДЮСШ «Колос» Юрія Світлика, а нині тренується в Луцьку в Школі Вищої спортивної майстерності товариства «Динамо» у заслуженого тренера України Миколи Авраменка. У ваговій категорії до 62 кг наш земляк вважався фаворитом.

Спочатку планувалось боротись за орієнтовну суму 250 кг (110 в ривку + 140 в сумі), яка могла б дати змогу потрапити до складу нечисленної юніорської збірної України на Чемпіонат світу, який відбудеться з 26 травня по 7 червня в столиці Перу місті Ліма. Слід нагадати, що особистий його рекорд у 238 кг (105 + 133) є одночасно рекордом Іршавщини. Його атлет встановив на нещодавньому Кубку України серед дорослих. Тоді цей показник дозволив нашому земляку здобути срібну нагороду і звання майстра спорту України. Та напередодні чергових змагань В. Глушко хворів і тренери вирішили обмежитись боротьбою за золоту нагороду. Під час виконання третьої спроби у ривку із вагою 105 кг двоє суддів із трьох не зарахували її. Як наслідок, маючи в активі результат 102 кг, яку наш спортсмен підкорив у другій спробі, він відставав від результату Вадима Бухановського на три кілограми.

У першій спробі поштовху В. Бухановському підкорилась вага 117 кг, а В. Глушку – 122. У другій спробі наш земляк штовхнув 126, а кримчанин провалив другу та третю спроби із вагою 122 кг. Слід згадати, що на нещодавньому Кубку України цей суперник здолав дану вагу і тоді став четвертим із сумою 227 кг, яка є діючим нормативом майстра спорту України у даній ваговій категорії. В. Глушко цього разу знову випередив його. Маючи в активі суму 228 кг закарпатець достроково став чемпіоном України і відмовився від третьої спроби. Срібло у В. Бухановського, бронза – у львів'янина Василя Калапача.  

До цього на аналогічній першості України в 2011 році Віталій ставав срібним призером у ваговій категорії до 56 кг. Для порівняння, тоді він підняв у сумі 188 кг (83 кг + 104).

Наразі, він приїхав на кілька днів у рідну Іршаву, та вже невдовзі почне посилено готуватись до чемпіонату України серед студентів, який відбудеться на початку липня. За його підсумками у нього є найкращі можливості увійти до збірної України, яка з 6 по 17 липня змагатиметься на Літній Універсіаді в російській Казані. Далі, в кінці липня, наш земляк змагатиметься на чемпіонаті України серед молоді до 23 років, який є одночасно міжнародним турніром Якова Куценка. У 2011 році В. Глушко став срібним призером цих змагань. За підсумками цьогорічної першості він може відібратись до складу збірної України на чемпіонат Європи серед юніорів до 20 років та молоді до 23 років, який відбудеться в естонському Таллінні з 23 по 30 вересня. До слова, доросла збірна України з важкої атлетики вже виїхала на Чемпіонат Європи до болгарської Варни, де веде боротьбу за нагороди старого світу. В активі нашої збірної вже кілька нагород різного гатунку.

Євген Свищо

ТЕГИ : Віталій Глушко

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат