Футбол. «Шахтар» став одноосібним лідером зимового чемпіонату Іршавщини (ФОТО)

Євген Свищо 01.03.2013 16:51 СПОРТ

 

Минулої неділі відбулись матчі 2 туру зимового чемпіонату Іршавщини з футболу. В зоні «В», учасники якої грають на стадіоні села Заріччя, дозаявився чемпіон Виноградівського району 2011 року та срібний призер 2012 року – «Фанчиково». У розклад були внесені корективи, а їх матч проти «Шахтаря» з Ільниці став центральним у турі.


Перший тайм вийшов дуже нервовим. З перших хвилин територіальною перевагою заволоділи «фанчиківці», у яких на флангах були активними Анатолій Ярема та Степан Гевді. Вони навісними та прострільними передачами в штрафний майданчик шукули своїх форвардів Іванів Пилипчинця та Любку. У дебюті Пилипчинець мав кілька нагод, однак завдати прицільного удару йому не дозволили захисники «Ільниці», які блокували постріли, та досвідчений воротар Василь Шестак, який вдало обирав позицію. До всього цього, «Фанчиково» на 6-й хвилині пропустило швидку контратаку суперника правим флангом. Після прострільної передачі м'яч зрикошетив у правий кут воріт. Воротар гукнув до своїх захисників, щоб ті не чіпали шкіряного, та сам не зміг взятии його до рук і він, ковзнувши по рукавичках, влетів у сітку – 1:0. «Шахтарі» одразу могли подвоїти рахунок на 10-й хвилині, коли небезпечно прострілив Віталій Матіко, однак партнери не змогли замкнути його передачу. Суперник відповів двома гострими атаками на 13-й та 14-й хвилині. Спочатку С. Гевді, опинившись на правому фланзі, зробив навіс у штрафний майданчик на І. Пилипчинця, однак від того з голови м'яч зняв В. Шестак. Через хвилину стався небезпечний простріл з лівого флангу А. Яреми. Один із захисників зіграв на випередження, однак при цьому зрізав шкіряного у власні ворота – 1:1. Через хвилину триходівка «Фанчикова» С. Гевді – А. Ярема – І. Пилипчинець завершилась ударом останнього під перекладину. В. Шестак не ризикуючи відбив м'яч перед собою і з другої спроби забрав його до рук. Починаючи з 17-ї хвилини арбітр зробив кілька помилок з користю для однієї з команд. За аналогічні порушення правил з боку захисників рефері «ільничанам» давав усні попередження, а «фанчиківцям» – роздав кілька жовтих карток. Як наслідок, протягом гри вибули з боротьби кілька гравців «жовто-синіх». Одне з попереджень стало фатальним для ключового півзахисника «жовто-синіх» А. Яреми, який в 2-му таймі на 38-й хвилині отримав другу жовту і був вилучений з поля. Та навіть незважаючи на таку необєктивність з боку рефері, гравці «Фанчикова» ще до перерви створили як мінімум три нагоди забити гол. На щастя для «помаранчево-чорних» на виходах двічі блискуче зіграв В. Шестак, а ще одного разу мяч зупинився в частоколі ніг захисників. Мали шанс відзначитись і «вуглярі», у яких В. Нумеровський на 24-й хвилині     дальнім пасом вивів на ударну позицію Віталія Матіко. На щастя для численних фанів «Фанчикова», м'яч пролетів у метрі від лівої девятки воріт.

На початку 2 тайму, на 44 хвилині, В. Нумеровський отримав подарунок від воротаря «Фанчикова», у вигляді невдало вибитого тим м'яча від воріт. Півзахисник одразу віддав передачу на В. Матіко, а той вколотив щкіряну кулю в сітку – 2:1. Через дві хвилини ветеран іршавського футболу Володимир Савко, що зявився по перерві, втратив свою нагоду забити гол, коли після його удару, м'яч рикошетом від захисників полетів повз ліву стійку. На 60-й хвилині гравці «Шахтаря» вивели на ударну позицію С. Авдєєва, та його постріл у лівий кут парирував воротар, а захисники винесли м'яч подалі. Гра завершилась мінімальною перемогою «Шахтаря» – 2:1.

Значно якіснішим був арбітраж у грі «Заріччя» проти юнаків іршавської «Бужори». Як наслідок, інтрига зберігалась від старту до фінального свистка. Перші хвилини пройшли у рівній боротьбі. У гоподарів першу скрипку відіграли креативні Ярослав Мудра та Іван Довгінко. Перший міг забити вже на 4 хвилині, однак мяч після його удару поблизу лінії воріт виніс захисник Владислав Машіко. «Бужорці» відповіли швидкою контратакою лівим флангом на 13-й хвилині. Ігор Біклян вивів на ударну позицію Ярослава Пугу, та м'яч від нього з-під ніг виніс Василь Урста. Через хвилину під час небезпечного прострілу І. Довгінка, шкіряна куля рикошетом від захисника полетіла у правий нижній кут і воротар був змушений відбивати його у стрибку. Починаючи з 25-ї хвилини тотальний контроль над центром поля взяли гравці «Заріччя». Я. Мудра, І. Каражій та І. Довгінко до перерви розіграли кілька гострих атак через правий фланг. На доданій до першого тайму 36-й хвилині перевага втілилась у взяття воріт. Я. Мудра з допомогою фінтів залишив позаду двох гравців, знайшов пасом І. Довгінка, який влучив у правий кут – 1:0.

У другому таймі Іван мав ще три нагоди відзначитись. Якби реалізував хоча б одну з них, то став би героєм зустрічі. На 43-й хвилині він затягнув з ударом і той не створив труднощів для голкіпера, а коли побіг на добивання, то не знайшов нічого кращого як, під час силової боротьби з тендітними захисниками, впасти у штрафному майданчику. Ще небезпечніше було на 51-й хвилині, коли після його удару з десяти метрів, м'яч просвистів у сантиметрах над поперечиною. Ближче до закінчення гри Віктор Цогла зробив кілька вчасних замін, якими додав креативу своїй команді. Як наслідок, в одній з контратак Я. Пуга заробив пенальті і ударом у праву дев'ятку реалізував його – 1:1. Через три хвилини Володимир Томич міг вивести «Бужору» вперед, однак м'яч після його удару пролетів над поперечиною. Суперник також мав кілька нагод вирвати перемогу. Найреальнішу на 65-й хвилині мав І. Довгінко, після прицільного удару якого на 24-й хвилині м'яч рикошетом від захисника полетів повз ліву стійку.

Лідерство в групі захопив «Шахтар». З першого на друге місце опустилось «Заріччя».  

У групі «А», учасники якої грають на стадіоні в селі Імстичево, довжанська «Боржава» несподівано легко декласувала «Кушницю» – 4:0. «Сільце піднесло аналогічний сюрприз «Білкам» – 2:0, а «Гребля» прогнозовано здолала «Імстичево» – 2:1.

Проміжним лідером стала «Боржава». На другу сходинку піднялась «Гребля», на третю – «Сільце». «Білки» опустились з першого на четверте, а «Кушниця» – з другого на пяте місця.

Матчі третього та четвертого турів відбудуться у неділю 3 та 10 березня. Центральними стануть: у третьому – «Заріччя» – «Шахтар» та «Гребля» – «Сільце», а в четвертому «Сільце» – «Боржава» та «Білки» – «Гребля».

2 тур
неділя, 24 лютого:
група «А», стадіон с. Імстичево:
«Боржава» – «Кушниця» – 4:0, «Сільце» – «Білки» – 2:0, «Гребля» – «Імстичево» – 2:1,
група «В», стадіон с. Заріччя: «Шахтар» – «Фанчиково» – 2:1, «Заріччя» – «Бужора» (ю.) – 1:1,

3 тур
неділя, 3 березня:
група «А», стадіон с. Імстичево:
10.30 – «Боржава» – «Імстичево», 12.00 – «Білки» – «Кушниця», 13.30 – «Гребля» – «Сільце»,
група «В», стадіон с. Заріччя: 12.00 – «Фанчиково» – «Великий Раковець» (ю.), 13.30 – «Заріччя» – «Шахтар»,

4 тур
неділя, 10 березня:
група «А», стадіон с. Імстичево:
10.30 – «Імстичево» – «Кушниця», 12.00 – «Сільце» – «Боржава», 13.30 – «Білки» – «Гребля»,
група «В», стадіон с. Заріччя: 12.00 – «Великий Раковець» (ю.) – «Шахтар», 13.30 –«Бужора» (ю.) – «Фанчиково»,

ТС в групі «А»: «Боржава» – 4, «Гребля» – 4, «Сільце» – 3, «Білки» – 3, «Кушниця» – 3, «Імстичево» – 0,      

ТС в групі «В»: «Шахтар» – 6, «Заріччя» – 4, «Бужора» (юнаки) – 1, «Фанчиково» – 0, «Великий Раковець» – 0,
                                                                                                       

Євген Свищо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат