Дзюдо. 12 нагород із Калушського татамі

Євген Свищо 28.02.2013 14:42 СПОРТ

В рамках підготовки до чемпіонату України юні закарпатські дзюдоїсти взяли участь у одному з найчисленніших (за кількістю учасників) турнірів Західної України, який відбувся в місті Калуш, що на Івано-Франківщині.

Хлопці та дівчата змагались у двох вікових категоріях – молодшій 2000-2003 р. н. та старшій 1996-1998 р. н. Численним був борцівський десант із Закарпаття. Як наслідок, наші спортсмени здобули 12 нагород різного гатунку, із яких 5 золотих.

У старшій віковій категорії закарпатці чотири рази піднімались на вершину п'єдесталу. Чемпіонами стали вихованці тренера Іршавського спортивного клубу «Атлант» Ільгара Кулієва – Ельвіра Попович (вагова категорія до 45 кг), Кирило Попик (до 50 кг) та Василь Орешко (понад 73 кг). Перші двоє здобули по три переконливі перемоги з трьох можливих, а В. Орешко – у 4-х поєдинках майже не відчув конкуренції з боку опонентів: «Особливих складностей суперники для мене не створили, тому мені вдалося перемогти їх всіх на одному диханні».

Таку ж кількість беззаперечних перемог у категорії до 73 кг   здобув підопічний тренера Юрія Куліша – ужгородець Михайло Щербан, який став золотим медалістом. За крок від золотої нагороди зупинились його одноклубник Віталій Бушелич (до 66 кг) та іршавець Степан Бобик (до 60 кг), які здобули три та дві перемоги відповідно, однак поступились у фінальній сутичці. Тільки на останніх секундах поступився у вирішальній сутичці за бронзу представник ужгородської борцівської школи Олександр Ільяш (до 60 кг), який здобув дві перемоги з чотирьох можливих.

Почин старших у молодшій віковій категорії підтримала вихованка тренера Володимира Капустея ужгородка Яна Золан (до 48 кг),   яка виграла три сутички і стала золотою медалісткою. Її одноклубник Олександр Чолос (до 42 кг) спочатку тричі виграв, а в золотому фіналі поступився і задовольнився срібною медаллю. По одній поразці і 2-3 перемоги мали в активі іршавці Віталій Ластівка, Валентин Ейшиг, Іван Половка та ужгородець Владислав Куліс, які стали бронзовими призерами.

Євген Свищо

ТЕГИ : дзюдо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат