"Говерла" зіграє з луганським ФК "Зоря"

admin 27.02.2013 11:05 СПОРТ

У зимове міжсезоння обидві команди провели по-два навчально-тренувальні збори в Туреччині.
Ужгородці в Анталії зіграли 10 контрольних матчів, ще один спаринг провели в рідних стінах. В 11 товариських матчах, в 9 наша команда перемагала, двічі була зафіксована нічия.


Луганськ, стадіон «Авангард»
Початок о 13.30
Найкращим голеодором у контрольних матчах став новачок «Говерли» Володимир Лисенко, який наколотив у ворота суперників 7 голів. По-чотири м’ячі провели Д. Ле Таллек та О.Міщенко, 3 – на рахунку Є.Макаренка, 2 – забив Д.Трухін, по-одному: Є.Єлісєєв, А.Єдігарян, М.Райчевіч, Д.Одонкор, В.Чурко та Д.Лопез.
У ворота суперника наші хлопці провели 26 голів, а у власні пропустили лише 8.
Луганчани теж зіграли 10 поєдинків – 3 нічиї, 3 поразки та 4 перемоги.   Кращим бомбардиром «Зорі» на зборах став Микита Каменюка, на рахунку якого три забитих м'ячі. По два голи забили Данило і Желько Любенович. По разу відзначилися Сергій Ференчак, Джаба Ліпартія, Олександр Грицай, Лакі Ідахор та Ілля Галюза.
Кадри
Щодо кадрів, то лави «Говерли» у міжсезоння поповнили двоє новачків – Кирило Петров та Володимир Лисенко. На повну силу заграв В’ячеслав Чурко, який вже відновився після важкої травми. Натомість, досі проходить реабілітацію Давід Одонкор, на трансфер виставлений Владислав Микуляк, до російської «Волги» перейшов Віталі Бордіян. Через дискваліфікацію матч пропустить півзахисник ужгородців Сотіріос Балафас.
У стані суперника серед гучних придбань - екс-форвард французьких ПСЖ та «Гавра», болгарського «Чорноморця» Янник Балі. У найближчому матчі луганчанам через травми не допоможе Максим Малишев, під питанням вихід на поле Павла Худзіка.
Історія зустрічей
В рамках чемпіонатів та першостей України ужгородська «Говерла» та луганська «Зоря» зустрічалися 11 разів.
Вперше між собою суперники зійшлися у сезоні 1996/1997 у рамках першості серед команд першої ліги. 12 серпня 1996 року в Луганську «Зоря» з мінімальним результатом обіграла ужгородське «Закарпаття» - 1:0, а вже в матчі другого кола закарпатці зуміли здобути реванш у рідних стінах – 2:1.
У наступному сезоні (1997/1998) Першої ліги ужгородська команда під назвою «Верховина» вдома впевнено перемогла луганчан – 4:2, а на виїзді поступилася «Зорі» - 2:1.
Далі суперники знову зійшлися через 5 років. У сезоні 2003/2004 у Першій лізі. В першому поєдинку на виїзді ужгородці поступилися «Зорі» - 1:0, а в рідних стінах зіграли внічию – 0:0
Після трьохрічної перерви команди знову зустрілися вже у вищій лізі (сезон 2007/2008). «Зоря» двічі обіграла нашу команду - у Луганську – 1:0, в Ужгороді – 0:2.
У сезоні 2009/2010 «Зоря» в рідних стінах знову перемагає – 2:0, а в Ужгороді перемога була вже за господарями – 2:1.
Остання зустріч суперників у першому колі цього сезону в Ужгороді завершилася мінімальною перемогою луганчан з рахунком – 0:1. Єдиний гол з пенальті забив Джаба Ліпартія.
Тож в очних зустрічах суперників: три рази перемагала «Говерла» (усі матчі, були проведені вдома), сім разів «Зоря» – 5 матчів – вдома, 2 – на виїзді. Одна гра завершилася нульовою нічиєю.
Різниця забитих та пропущених м’ячів – 9-14 (+5) на користь «Зорі».
Найбільша кількість м’ячів в одному матчів, було забито в Ужгороді – 4:2 (перемога нашої «Верховини»).

admin


За матеріалами інформаційного відділу ФК "Говерла"

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат