Срібний успіх закарпатських туристів-лижників.

25.02.2013 16:24 СПОРТ

 

Успішним був зимовий сезон для закарпатських туристів-лижників на Всеукраїнській арені та Міжнародних змаганнях. Спочатку закарпатці були третіми у Кубку України у Івано-Франківській області. А з 14 по 18 лютого збірна команда Закарпатської області взяла участь у Чемпіонаті України та Міжнародних змаганнях з лижного туризму у Сумах.

Протягом трьох днів спортсмени долали різні дистанції найвищого 5 класу складності. Крім того, ще більшого екстриму додали погодні умови — дощ, який падав, на поверхні замерзав і траса перетворювалась на льодяну.

На короткій дистанції першого дня волинянин Олександр Оришко став абсолютним чемпіоном в особистому заліку. А наш земляк — Михайло Лагажевський — фінішував другим. В особистому заліку серед жінок другою фінішувала закарпатська спортсменка-туристка Вікторія Федикович. На командній "Смузі перешкод" закарпатська команда продемонструвала високу майстерність та відмінну спортивно-технічну підготовку — і як підсумок ІІ місце. Найважчою була довга — 10-кілометрова дистанція "Лижного маршруту", на якій закарпатці фінішували четвертими.

Незважаючи на запеклу боротьбу, волинські туристи зуміли вибороти перемогу і посіли І місце на Чемпіонаті України та Міжнародних змаганнях. Друге місце в обох заліках здобули спортсмени Закарпаття, а ІІІ місце розділили між собою у заліку Міжнародних змагань команда Росії, у Чемпіонаті України — команда Сум.

Збірна команда Закарпатської області з лижного туризму складалася з керівників гуртків та гуртківців Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді, а саме:

Готра Сергій, Глеба Ростислав, Турок В‘ячеслав ( працівники ЗЦТ), Лагажевський Михайло та Ватаг Віктор (студенти УТЕІ КНТЕ ), Федикович Вікторія та Середяк Олександр ( студенти УжНУ).

Спортсмени висловлюють подяку за участь у Чемпіонаті України та Міжнародних змаганнях Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат