Шашки. Поразка від фаворита не дозволила зійти на пєдестал

Євген Свищо 22.02.2013 17:06 СПОРТ

 

10—12 лютого в Херсоні відбувся чемпіонат України з шашок-100 серед юнаків до 2003 р. н. Єдиний представник Закарпаття, вихованець тренера Анатолія Вайди, Сергій Скоблей показав кращий особистий результат в одному з видів програми. Першого дня змагались з класичної гри. С. Скоблей балансував між 12-м та 17-м місцем і в підсумку став п’ятнадцятим.

Наступного дня змагались у швидкій грі, де Сергій досяг найкращого результату за свої невеличку спортивну кар’єру. Хоча він і стартував із поразки харків’янину Михайлу Парму, та далі були 4 перемоги – над миколаївцем Литовченко, херсонцем Смирновим, вінничанином Бубелою та запорожцем Большаковим. Ще три партії проти полтавця   Нечиталенка, харків’янина Колуканова та запорожця Кабокіна він звів до нічиєї і перед заключним 9 туром перебував на третій сходинці. У заключному турі суперником нашого земляка був призер Чемпіонатів Світу і Європи луганець Михайло Шевченко. За словами Анатолія Вайди Сергій мав позиційну перевагу, однак в останній момент зробив хибний хід дозволивши супернику захопити ініціативу і перемогти. У підсумку він опустився на п’яту позицію.

У блискавичній грі Сергій Скоблей стартував із нічиєї проти вінничанина Михайла Батуніна, а далі були три перемоги – над херсонцем Смирновим та, згаданими вище, Пармом та Літовченко. Це дозволило іршавцю одноосібно посісти проміжну другу сходинку. Однак, у заключних п’яти турах Сергія наче підмінили. Він 4 рази опинявся «на щиті» і одну партію звів до нічиєї, після чого опинився на тому ж 15-му місці.

Наразі Анатолій Вайда, разом з іншою підопічною Наталкою Воробканич, виїхав на черговий чемпіонат України серед дівчат до 13 років, який з 20-го по 27 лютого проходить в Івано-Франківську.

НА ФОТО:
1. Сергій Скоблей та Михайло Шевченко
2. Сергій Скоблей зы своїм тренером Анатолієм Вайдою.

Євген Свищо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат