Ужгородські діти люблять футбол і дзюдо

admin 22.02.2013 11:52 СПОРТ

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, на якому обговорювали «Чи може Ужгород у сучасних умовах підготувати спортивних чемпіонів?».

90% спортивних успіхів Закарпаття базується саме на учнях ДЮСШ №1. Вона є однією з кращих шкіл нашого краю протягом десяти років. На всеукраїнському рівні також не пасе задніх і займає 10 місце серед 1072 спортивних шкіл по Україні. Про це на засідання прес-клубу розповів Анатолій Коломоєць, директор Дитячої юнацької спортивної школи №1 м. Ужгорода.

«Наша спортивна школа цього року відзначає 40-річний ювілей (заснована у 1973 році). Маємо сім секцій: дзюдо, легка атлетика, теніс, футбол, фехтування, мотокрос та плавання. З дітьми працюють 23 тренери, які мають достойну кваліфікацію: шестеро з вищою категорією, троє з першою, семеро – майстри спорту», – За останні 3-4 роки школа зробила досить плідний внесок у чемпіонство області: одинадцять майстрів спорту та тридцять кандидатів у майстри спорту України, - каже Анатолій Коломоєць.

«Маємо багато перемог по дзюдо. Радують досягненнями мотокросмени – перше-друге місце по Україні. Незважаючи на всі негаразди, переважно фінансові, ми готуємо чемпіонів практично по всіх спортивних відділах, – продовжує Анатолій Коломоєць. – Немає залів, спеціальних полів для футболу, доріжок для легкоатлетів, але тренери працюють і виховую переможців, навіть у таких умовах. Адже наша школа практично не має бази – ми орендуємо зали і т.д. Місто поки не має таких коштів, скільки потрібно на реставрацію та будування спортивних секторів. До прикладу, щоб оновити бігові доріжки треба 8 млн. грн».

ДЮСШ №1 тісно співпрацює з всіма школами міста – за рішенням сесії міської ради учні спортивної школи мають право займатися на базі ужгородських навчальних закладів – останні два роки спортзали тут на достойному рівні. Планується також відкрити в одній з шкіл ще два класи по дзюдо.

«Звісно, найпопулярніша секція серед дітей – футбол. Діють класи по дзюдо, а оскільки минулого року НВК «Гармонія» відкрили і клас по фехтуванню, то також активно приходять туди займатися, – каже Іван Шангін заступник директора. – Теніс вважається популярним, але витратним видом спорту, адже професійні якісні ракетки дорогі.
Ще відкрили секцію з плавання. Для початку основна мета тренерів -   навчити учнів плавати, а далі вже від умов залежить чи виховають чемпіонів з них чи ні.
Складна ситуація ще із кількістю тренерів, адже у нас не вистачає їх, бо випускники факультету фізичного виховання і спорту не йдуть до нас працювати».

Дитяча юнацька спортивна школа №1 м. Ужгорода – державна структура, тому заняття у всіх класах безкоштовне. Гроші потрібні на виїзди учнів на змагання, на екіпіровку – це все здійснюється за спонсорські кошти, тобто за рахунок батьків, які зацікавлені у спортивному розвитку та успіху своїх дітей. Адже школа сама не в змозі це оплачувати.  

У рамках засідання було презентовано видання про спортивні успіхи учнів у різних змаганнях – «Юні закарпатці у Міжнародних дитячих іграх». Випуск цієї книги приурочено до ще одного ювілею – цього року спортивна школа відзначає 25 років участі вихованців у міжнародних дитячих змаганнях (з 1968 року). Ужгород – єдине місто України, діти з якого упродовж 25 років виступають у Міжнародних дитячих іграх: за цей час здобули 7 золотих, 5 срібних та 14 бронзових медалей з дзюдо, плавання, тенісу, у тому числі і настільного, легкої атлетики.  

admin


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : спортУжгородЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат