Футбол. Перша перемога Фоменка (ВІДЕО, ІНШІ МАТЧІ)

07.02.2013 13:49 СПОРТ

6 лютого в іспанській Севільї наша національна команда в контрольному матчі перемогла збірну Норвегії   з рахунком 2:0.


Стартові хвилини матчу пройшли в рівній боротьбі з мінімумом моментів поблизу воріт обох команд. Норвежці розраховували на стандартні положення, українці − на швидкі атаки, одна з яких на 17-й хвилині завершилася голом. Андрій Ярмоленко віддав передачу на хід Артему Федецькому, котрий зробив навіс на дальню стійку воріт норвежців, а Микола Морозюк ударом головою відправив м’яч у сітку.

Другий м’яч у ворота норвежців українці забили за три хвилини до перерви.   Роман Зозуля, знаходячись на межі офсайду, скинув м’яч під удар Андрію Ярмоленку, який невідпорним пострілом з лінії карного майданчика змусив удруге капітулювати голкіпера збірної Норвегії.

Другий тайм зустрічі наша команда розпочала активно, але втілити свою перевагу у голи не зуміла. Отримав можливість дебютувати в національній збірній і гравець київського «Динамо» Андрій Богданов. На 86-й хвилині півзахисник замінив Євгена Коноплянку.

Наприкінці зустрічі норвежці отримали чисельну перевагу − за позбавлення очевидної можливості забити гол з поля був вилучений захисник дніпропетровського «Дніпра» Віталій Мандзюк. У меншості наша команда діяла дуже організовано, до того ж, у воротах надійно грав Андрій Пятов. Голкіпер «Шахтаря» ще раз підтвердив свій високий клас на 87-й хвилині, коли завадив Таріку Ельюнуссі реалізувати пенальті, призначений за фол з боку Артема Федецького.

Останній шанс забити бодай гол престижу норвежці втратили на останній хвилині основного часу, коли все той же Ельюнуссі не зумів переправити м’яч у ворота після прострілу з флангу.

УКРАЇНА — НОРВЕГІЯ — 2:0 (2:0),

Голи: Морозюк (17), Ярмоленко (42)

На 87-й хвилині Ельюнуссі не реалізував пенальті (воротар)

Вилучення: Мандзюк (84)

Попередження: Федецький (87)

Україна: Пятов, Хачеріді (Коноплянка, 46; Богданов, 86), Шевчук, Мандзюк, Федецький, Тимощук (Степаненко, 63), Гармаш (Безус 63), Ротань, Зозуля (Девич, 76), Морозюк, Ярмоленко (Селезньов, 63)

Головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко на прес-конференції після товариського матчу з Норвегією, що завершився з рахунком 2:0, оцінив дії своїх підопічних.

"Це лише перший матч, я тільки познайомився з гравцями, - зазначив Михайло Іванович. − Чимось задоволений, чимось ні. Завдання перемогти за будь-яку ціну не було. Для мене головним було, щоб команда продемонструвала змістовну гру. Потрібно було переглянути футболістів, оцінити, хто на що здатен.

Звичайно, запитання по грі є, але озвучувати їх не буду. На мій погляд, позитивних моментів у діях нашої команди було значно більше, ніж негативних. Але у нас є над чим працювати. В нас ще буде збір напередодні матчу з Польщею.

Після матчу я подякував хлопцям за перемогу. Також команду привітав президент Федерації футболу Анатолій Дмитрович Коньков, який побажав гравцям подальших успіхів"


Інші товариські матчі
Японія — Латвія — 3:0
Азербайджан — Ліхтенштейн — 1:0
Південна Корея — Хорватія — 0:4
Молдова — Казахстан — 1:3
Угорщина — Білорусь — 1:1
Чилі — Єгипет — 2:1
Словенія — Боснія і Герцеговина — 0:3
Кіпр — Сербія — 1:3
Ізраїль — Фінляндія — 2:1
Албанія — Грузія — 1:2
Іспанія — Уругвай — 3:1
Туреччина — Чехія — 0:2
Македонія — Данія — 3:0
Мальта — Північна Ірландія — 0:0
Швеція — Аргентина — 2:3
Нідерланди — Італія — 1:1
Англія — Бразилія — 2:1
Греція — Швейцарія — 0:0
Ісландія — Росія — 0:2
Ірландія — Польща — 2:0
Румунія — Австралія — 3:2
Уельс — Австрія — 2:1
Бельгія — Словаччина — 2:1
Шотландія — Естонія — 1:0
Франція — Німеччина — 1:2

ТЕГИ : збірна україни з футболу

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат