Чемпіонат Іршавщини. «Білки» подарували «Заріччю» золоту надію і спробують відібрати її в останньому

18.10.2013 20:05 СПОРТ

Фавориту включили срібний стоп-кран

У центральному матчі туру «Білки» приймали «Доробратово». Білківці належать до домашніх середняків. У матчах із найкращими виїзними клубами «Заріччям» та «Негровом» вони здобули на своєму полі 3 очки з 6 можливих із прикрою загальною різницею голів – 2:5. Перемога над зарічанцями у 13 турі до цього часу залишається їх кращим матчем у сезоні.
Трохи якіснішого доробку досягли «Білки»   у поєдинках із гостьовими середняками «Загаттям», «Ільницею» та «Кушницею» – 6 пунктів з 9 можливих при різниці мячів – 9:4.  
Дещо гіршим, ніж очікували уболівальники був здобуток підопічних Івана Старости у поєдинках із найгіршими виїзними колективами «Приборжавським», «Чорним Потоком», «Греблею» та «Дубрівкою – 7 балів із 12 можливих при досить якісній різниці голів – 12:3. Поразка в 7 турі від греблянців залишається їх найгіршим поєдинком у чемпіонаті.  
«Доробратово» хоч і втратило менше всіх очок на чужих полях 6 (проти 7 у «Заріччя»), та зі спортивних майданчиків найсильніших домашніх колективів «Заріччя» та «Негрова» не змогло вивезти жодного очка, поступившись їм із загальним рахунком – 2:7. У решті виїзних ігор доробратівці здобули 7 перемог із загальною різницею мячів – 24:7. З огляду на попередні здобутки клубів та їх турнірну вмотивованість, можливості клубів на успіх оцінювались як 45 на 55 %. Найреальнішим результатом могла стати мінімальна перемога гостей або нічия. Якісною грою в захисті «Білки» відібрали золоті очки від «Доробратова» – 1:1, реваншувались за розгром у першому колі. Водночас, вони припинили триматчеву серію виїзних перемог опонентів і продовжили свою безпрограшну серію до пяти ігор поспіль.
Щоб зберегти надію на вершину “Доробратову” в наступному 23 турі необхідно на своєму полі громити “Кушницю” з якомога більшим рахунком і в завершальному 24 турі вигризати домашню звитягу з хорошим гандикапом від невмотивованого турнірною боротьбою “Негрова”.
“Білки” продовжують несамовиту битву за почесне четверте місце із “Загаттям”. І хоч після 22 туру вони випереджають опонентів на один пункт, та вже в неділю поїдуть в “загатянське пекло”, де їм навіть за нічию буде зачепитись дуже важко. Ще через тиждень треба буде протистояти на виїзді надвмотивованому “Заріччю”. Вочевидь невдача в Загатты зведе до мінімуму   шанси земляків Кротона на вищу позицію.

Побачили золотий вихід із срібного тунелю
Втратою очок конкурента скористалось «Заріччя», у якого було значно простіше завдання – переграти на своєму полі виїзного середняка «Загаття». Зарічанці на своєму полі виграли 7 матчів із вражаючою різницею голів – 30:6. Найефектнішою з них була перемога в 9 турі над «Доробратовом» – 3:0. Ще в одному поєдинку «Заріччя» поступилось в 3 турі «Негрову» – 1:2.
Протилежні результати на чужих полях демонструє «Загаття». Кращим домашнім клубам «Доробратову» та «Негрову» воно поступилось розгромно із загальним рахунком – 3:9. Найкраще загатці провели двобої на полях місцевих середняків «Білок», «Ільниці» та «Дубрівки», звідки вони вивезли 6 очок з 9 можливих. Необовязковими були їх втрати на полях найгірших домашніх команд «Приборжавського», «Чорного Потоку» та «Греблі», звідки «Загаття» вивезло 2 пункти з 9 можливих. З огляду на попередні досягнення та на те, що в останніх двох виїзних матчах загатці були розгромлені опонентами, найреальнішим результатом мала стати перемога господарів з різницею не меншою ніж у 2 голи. Зарічанці доклали всіх зусиль, щоб цей поєдинок завершився найбільш прогнозовано в цьому турі. Вони підтвердили очікування фанів і подарували їм сьому розгромну перемогу в сезоні – 3:0.
У наступному турі “Заріччя” відпочиває і уважно стежитиме за своїм прямим конкурентом. А от в останньому турі, якщо федероація футболу Іршавщини рахуватиме різницю голів, доведеться перемагати “Білки” з якомога більшим рахунком. У разі ж якщо за рівної кількості очок враховуватимуть очні зустрічі, треба просто виграти. Можливий варіант і з проведенням золотого матчу. Як воно буде насправді дізнаємось вже через два тижні.

Повернулись додому “на щиті”
Дещо неочікувано завершилась гра в Дубрівці, де місцевий клуб приймав «Негрово». «Дубрівка» на своєму полі чередує перемоги та поразки. З «Заріччю» та «Доробратову» вона прогнозовано поступилась з однаковим мінімальним рахунком – 0:1. Із «Білками», «Загаттям», «Ільницею», які знаходяться позаду лідерів в таблиці виїзних матчів, дубрівці здобули комфортні 9 очок із 12 можливих при слабенькій різниці голів – 6:6.
У двобоях із «Чорним Потоком», «Греблею» та «Кушницею», які на чужих поляк зірок з неба не знімають, «Дубрівка» виборола 7 пунктів з 9 можливих із хорошим загальним гандикапом мячів – 9:0.  
«Негрово» до цього на чужих полях програло тільки двічі в Загатті та Ільниці із загальним рахунком – 0:6. Сенсаційне розгром від «Ільниці» на сьогодні вважається найгіршим матчем негрівців у 2013 році. Несподівано важкими були також виїзди команди в Приборжавське, Чорний Потік та Греблю.
А от зарічанський та білківський стадіони увійдуть у історію негрівської футбольної дружини, як кращі сторінки 2013 року.  
З огляду на попередні здобутки клубів найреальнішим результатом мала б стати нічия. Прогнозувалась також мінімальна перемога гостей. Сам поєдинок, як і передбачалось, був конкурентний. В підсумку фортуна була прихильніша до господарів, які вдруге поспіль перемогли – 1:0. Цим локальним успіхом дубрівці перервали п’ятиматчеву переможну серію опонентів і позбавили їх навіть теоретичних шансів поборотись за срібні нагороди.  
Та “Негрову” є ще за що боротись. Воно продовжує гонитву за призові сходинки в таблиці   домашніх поєдинків сезону 2013 року. Щоб випередити “Доробратово” в цій табелі про ранги негрівцям треба вигравати в 23 турі з якомога більшим рахунком від “Ільниці” і чіплятись хоча б за нічию на виїзді в Доробратові. У разі якщо “Заріччя” втратить очки в 24 турі, а негрівці виконають свої завдання, то можуть завовати неофіційне звання кращої домашньої команди Іршавського району 2013 року.  

Битва сусідів завершилась розгромом
Більш прогнозовано завершились ще два матчі. «Кушниця» на рідному стадіоні приймала «Ільницю». Ільницькі майстри шкіряного мяча в цьому році на чужих полях брали очки тільки від найгірших домашніх клубів «Приборжавського» та «Дубрівки», яких переграла із загальним рахунком – 6:1. Ще в шести поєдинках вони програли із загальним рахунком – 3:15.
«Кушниця» хоча й не належить до кращих домашніх колективів, та принесла чимало позитивних емоцій своїм прихильникам. Поступились “горяни” тільки кращим виїзним клубам “Заріччю”, “Доробратову” та “Негрову” із хокейним загальним рахунком — 6:13. Ще в одному матчі “Кушниця” розіграла прогнозовану нічию з “Білками”. У решті ігор були очікувані перемоги. З огляду на все це, найочікуванішим результатом стала б звитяга господарів у 1-2 голи, яка продовжила б їх переможну серію до трьох поспіль.   Та кушницькі парубки перевиконали план і розгромили опонентів — 3:0. “Ільниця” довела пролдовжує своє повільне падіння вслід за “Греблею” і довела свою серію поразок до шести поспіль.    

Опинившись перд загрозою опинитись на передостанній сходинці, перервали ганебну серію поразок
Ще одна гра сусідів відбулась у Греблі, де місцева команда приймала “Чорний Потік”. Чорнопотічні залишаються однією з найгірших виїзних команд — 2 очки з 24 можливих. Єдиним світлим променем була надсенсаційна нічия з “Загаттям” — 0:0. Інша мирова з “Приборжавським — 2:2 була набагато очікуванішою.
Греблянці на своєму полі також вже давно не вигравали. Востаннє вони в 12 турі розгромили іншого аутсайдера “Приборжавське — 4:1. Далі були три поспіль фіаско від «Дубрівки», «Доробратова» та «Білок» із загальним рахунком — 3:13. З огляду на це найвірогіднішою стала б мінімальна звитяга господарів. Та цього разу “Гребля” розгромила опонентів і реваншувалась перед рідними фанами за всі попередні невдачі. А їх було чимало. Греблянці перервали восьмиматчеву серію поразок, яка розпочалась ще в 14 турі. “Чорний Потік” офіційно оформив 10 місце в сезоні 2013 року.

22 тур
13 жовтня, неділя: «Дубрівка» – «Негрово» – 1:0, «Заріччя» – «Загаття» – 3:0, «Білки» – «Доробратово» – 1:1, «Кушниця» – «Ільниця» – 3:0, «Гребля» – «Чорний Потік» – 3:0.

23 тур
20 жовтня, неділя: «Доробратово» – «Кушниця», «Загаття» – «Білки», «Негрово» – «Ільниця», «Чорний Потік» – «Дубрівка», «Приборжавське» – «Гребля».

24 тур
27 жовтня, неділя: «Дубрівка» – «Приборжавське», «Ільниця» – «Чорний Потік», «Доробратово» – «Негрово», «Заріччя» – «Білки», «Кушниця» – «Загаття».

ТС: «Заріччя» – 47, «Доробратово» – 44, «Негрово» – 37, «Білки» –                 28, «Загаття» – 27, «Ільниця» – 22, «Кушниця» – 21, «Дубрівка» – 20,
«Гребля» – 20, «Чорний Потік» – 14, «Приборжавське» – 5.
                                                                                            Євген Свищо










ТЕГИ : Чемпіонат Іршавщини

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат