Тадиційно Воловеччина вшанувала пам’ять славних земляків спортивними турнірами

14.10.2013 15:14 СПОРТ

 

Минулої неділі у селищі Жденієво, що на Воловеччині було велелюдно. Тут проходили традиційні районні футбольний та волейбольний кубкові турніри пам’яті славних синів цього Верховинського краю - першого майстра спорту з футболу Василя Щербея та воїна-афганця Віталія Русина.

Дане спортивне свято пройшло за підтримки районної організації Партії регіонів, особисто її голови, депутата обласної ради Мирослава Щербея та райдержадміністрації й районної ради.

Талановитий спортсмен Василь Щербей не просто розпочав свою спортивну кар’єру в місцевій команді "Електрон", а й стояв біля її витоків та становлення. Саме завдяки йому упродовж багатьох років «Електрон» виступав у першості області з футболу та був серйозним суперником спортивних колективів не лише району, а й усієї області.

Добрий слід залишив на землі й жденієвець Віталій Русин, який загинув в Афганістані. У 19 літ його посмертно нагороджено орденом Червоної Зірки. Пам’ять про Віталія Русина в серцях земляків жива. Цьому підтвердження – щорічний волейбольний турнір.

Привітати учасників спортивного дійства прийшло чимало поважних гостей. Серед них і один із засновників турнірів пам’яті, депутат обласної ради, голова районної організації Партії регіонів Мирослав Щербей.

«Приємно бачити, що на рідній Воловеччині відбуваються позитивні зміни. По-новому оцінюють свій пройдений шлях краяни, будують плани на майбутнє. Але щоб не відбувалося у світі, куди б доля не закинула людину, найріднішою і наймилішою їй є рідна хата, село, його люди», - наголосив Мирослав Щербей. Він також побажав усім жденіївцям та гостям радісного настрою, а вболівальникам - яскравих видовищних моментів, спортивної боротьби і, звичайно, всім міцного здоров’я та родинного затишку.

А далі почалися спортивні баталії, які проходили динамічно й захоплююче. Позмагатися за кубок Василя Щербея у 21-му традиційному турнірі приїхало 10 команд. А завоювали його футболісти команди із Верхніх Воріт. Друге та третє місця відповідно посіли футболісти Завадки та Лазів.

Перше місце з волейболу і кубок Віталія Русина виборола команда школи-інтернату з Нижніх Воріт. Друге місце дісталося волейболістам Біласовиці, а третє – Верхніх Воріт.

На завершення командам-переможницям були вручені перехідні кубки, грамоти райдержадміністрації та цінні подарунки.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат