Чемпіонат Іршавщини. Визначилась трійка призерів

Євген Свищо 10.10.2013 20:07 СПОРТ

Саме так. За три тури до завершення першості можемо констатувати, що вже визначились колективи, які отримають комплекти нагород – «Заріччя», «Доробратово» та «Негрово». Зміни можливі тільки в якості отриманих ними медалей.





У матчах 21 туру, які відбулись в неділю 6 жовтня три прогнозовані розгромні перемоги здобули господарі. Ще один двобій завершився сенсаційною звитягою гостей. А от центральний матч туру завершився внічию. Господарі повторили найменшу результативність у сезоні – 6 голів у 5 матчах (1.2 за гру проти 2.28 м’яча за матч у сезоні). Аналогічний гольовий дефіцит був у домашніх клубів у 19 турі. Загалом, у другій половині першості, результативність зросла – за 11 перших турів середній показник голів за гру складав 3.43 проти 3.72 після 21 туру. Це додає оптимізму вболівальникам, які незважаючи на осінню погоду відвідують спортивні арени Іршавщини.

У центральному поєдинку туру та сезону загалом «Доробратово» приймало «Заріччя». Доробратівці залишились єдиним клубом який до 6 жовтня зберіг стовідсотковий доробок у домашніх поєдинках – 21 очко з 21 можливого при різниці голів – 23:3. Найкращий домашній матч вони провели в 10 турі, коли розбили «Білки» – 4:0, а найгірший – в 1 турі, коли легенько переграли «Чорний Потік» – 2:0.  

Зарічанці на чужих полях також мають найкращий показник з усіх клубів Іршавщини – 22 бали з 27 можливих при різниці м’ячів – 20:6. Найкращий виїзний матч вони провели в 10 турі, коли здолали «Загаття» – 2:0, а найгірший – в 13 турі, коли поступились «Білкам» – 1:2. З огляду на попередні здобутки команд їх можливості на успіх оцінювались як 60 на 40 % на користь господарів. Однак місцеві парубки не змогли показати якісної гри і реваншуватись за ганебну поразку в першому колі – 0:3. Хоча «Доробратово» і більше контролювало м’яч та гострота виникала саме біля їх воріт. Підсумковий нічийний рахунок – 0:0 залишив питання визначення володарів золотих та срібних нагород відкритим. Цією вимученою мировою господарі перевали шестиматчеву серію перемог, яку вони розпочали ще в 18 серпня, а зарічанці – п’ятиматчеву переможну серію, яку започаткували ще 1 вересня.

Головна сенсація туру сталась у Ільниці, де місцевий клуб приймав «Білки». «Ільниця» до цієї неділі на своєму полі переважно вигравала і здобула 16 очок з 24 можливих при загальній різниці голів – 17:8. Найкращий домашній матч підопічні Василя Нумеровського провели в 12 турі, коли розбили «Негрово» – 4:0, а найгірший – в 1 турі, коли тільки ціною надзусиль дотиснули «Приборжавське» – 2:1.

Доробок «Білок» на полях суперників був дещо скромніший – 8 балів із 21 можливого при непоганій різниці м’ячів – 14:14. Найкращі виїзні матчі вони провели в 4 та 19 турах, коли зіграли в бойову нічию з «Негровом» – 2:2 та розбили «Греблю» – 3:0, а найгірший – в 17 турі, коли поступились «Чорному Потоку» – 3:4. З огляду на це можливості клубів на успіх оцінювались аналогічно до матчу «Доробратово» – «Заріччя». Однак, «Білки спростували всі прогнози і здобули другу поспіль виїзну розгромну перемогу – 3:0, чим спричинили чимало критики на адресу тренерського штабу господарів. Причина суттєва – команда програє вже п'ять матчів поспіль. Водночас «Білки» , за рахунок кращої різниці голів – 40:26 (проти 32:25 у “Загаття”), вдруге в сезоні піднялись на четверте місце. Востаннє вони рівно тиждень тримались на такій же висоті, коли після 9 туру за аналогічними додатковими показниками випередили “Негрово”.

Набагато передбачуваніше завершилась решта поєдинків. Не стало винятком і   «Негрово», яке приймало деморалізовну «Греблю». Негрівці на своєму полі мають один із найкращих показників – 20 очок із 24 можливих при різниці голів – 26:9. Найкращий домашній матч вони провели в 13 турі, коли перезабивали «Доробратово» – 4:2, а найгірший – в 4 турі, коли отримали зайву нічию в двобої з «Білками» – 2:2.

Греблянці на полях суперників мають один із найгірших здобутків – 4 бали з 24 можливих при різниці м’ячів – 9:24. Найкращий матч вони провели в 7 турі, коли здобули єдину виїзну перемогу над «Білками» – 2:0, а найгірший – в 15 турі, коли поступились «Ільниці» – 1:5. З огляду на такі показники на гостей очікував черговий розгром, який «Негрово» вміло реалізувало і здобуло третю поспіль домашню перемогу з різницею в три голи – 3:0. Водночас серія поразок «Греблі», розпочата ще 18 серпня, вже складає 8 матчів поспіль.  

Дещо гострішого двобою очікували вболівальники від пари «Дубрівка» – «Кушниця». Дубрівці до цього в рідних стінах здобули не видатні 10 очок із 21 можливого при різниці голів – 9:8. Найкращий матч вони провели в 8 турі, коли дотиснули «Білки» – 1:0, а найгірший – у 18 турі, коли зазнали нищівного фіаско від «Загаття» – 0:5.

Футболісти «Кушниці» на чужих полях мають ще скромніші показники – 5 балів із 24 можливих. Найкращий виїзний матч вони провели в 10 турі, коли вирвали нічию від «Ільниці – 2:2, а найгірший – у 8 турі, коли були розтрощені «Греблею» – 0:7. З огляду на такі здобутки, можливості команд на успіх оцінювались як 60 на 40 % на користь господарів. «Дубрівка» мала всі можливості, щоб реваншуватись за програш в першому колі – 2:3. Господарі володіли ініціативою протягом всіх 90 хвилин гри і здобули другу розгромну перемогу в сезоні – 3:0. Водночас, вони перервали триматчеву переможну серію опонентів, випередили в поточній таблиці “Греблю” і після двотижневої перерви вдруге повернулись на 8 місце.    

У поєдинку аутсайдерів «Чорний Потік» приймав «Приборжавське». Чорнопотічні до цього на своєму полі чередували поразки, нічиї та перемоги і здобули 9 очок із 24 можливих. Найкращий їх домашній матч був у 17 турі, коли вони здобули вольову звитягу над одним із фаворитів «Білками» – 4:3, а найгірший – в 13 турі, коли були розтрощені футболістами «Ільниці» – 0:4.

«Приборжавське» залишається єдиним клубом, який вдома не здобув жодного очка – їх доробок 0 балів із 24 можливих при жахливій різниці м’ячів – 3:35. Відносно найкращим для них був 1 тур, коли вони мінімально поступились «Ільниці – 1:2, а найгіршим був 18 тур, коли приборжавці були розбиті «Білками» – 0:8. Підсумок недільного матчу на користь господарів не викликав сумнівів навіть у фанів із Заднього (стара назва Приборжавського). Їх клуб виправдав стару назву свого села і вже давно забронював останню сходинку в таблиці. Натомість «Чорний Потік» здобув другу домашню перемогу поспіль – 3:0 і вже уявляє себе на дев'ятій позиції.  

За три тижні до завершення можемо спробувати спрогнозувати розташування клубів у підсумку. У боротьбі за золоті нагороди м’яч знаходиться на полі «Доробратова». Зарічанцям, у яких на гру більше, залишається тільки вигравати свої два домашні поєдинки над «Загаттям» та «Білками», що їм цілком під силу зробити. Трохи важче буде приборкати «Білки», які в останній час суттєво додали в результативності. У разі здобуття «Заріччям» максимального доробку, вони все одно залежатимуть від втрат «Доробратова». Конкурент зарічанців має три матчі – на виїзді проти «Білок» і на своєму стадіоні проти «Кушниці» та «Негрова». Найважче буде переграти «Білки», які тримають у серці фіаско першогокола в Доробратові. Втрати не виключені також у сусідському дербі з «Негровом». Не викликає сумнівів тільки звитяга над «Кушницею».

Третій фаворит «Негрово» з можливостями на золото теоретично розпрощалось вже тоді, коли в рідних стінах не виграло від «Заріччя». І навіть на срібні нагороди їх шанси примарні – не більше 5 %. А от «бронзу» вони вже офіційно оформили після останньої звитяги над «Греблею».

Не на жарт триває боротьба   за почесне четверте місце, за яке борються «Білки» та «Загаття». Трохи легший графік останніх матчів у «Загаття». Найваважчим буде їх виїзне протистояння проти «Заріччя». Нелегким буде також виїзд у Кушницю. Найкомфортніше почуватимуться земляки Адальберта Ерделі в рідних стінах в битві за 6 очок проти «Білок».

У «Білок», що не поєдинок, то справжнє випробування. Відносно найлегше буде у неділю вдома протистояти «Доробратову». Трохи складнішим буде виїзд у Загаття, і надскладно буде здобути бали в останньому турі в Заріччі.

А от боротьбу за 6 місце скоріше за все поведуть три клуби – «Ільниця», «Кушниця» та «Дубрівка». Поки найкращі перспективи зберігають земляки Віктора Пасулька, однак все може змінитись вже у неділю, коли «Кушниця» прийматиме «Ільницю». Можливості команд на успіх в цьому поєдинку оцінюються як 60 на 40 % на користь господарів.

«Чорному Потоку» цілком під силу наздогнати деморалізовану «Греблю». Для цього вже 13 жовтня треба бути сильнішим в очному протистоянні на полі «Греблі» і ще через тиждень вдома прогнозовано переграти «Дубрівку». У іншому випадку зачепитись за позитивний результат під час виїзного поєдинку в останньому туру проти «Ільниці» буде майже нереально.

21 тур
6 жовтня, неділя:
«Дубрівка» – «Кушниця» – 3:0, «Ільниця» – «Білки» – 0:3, «Доробратово» – «Заріччя» – 0:0, «Негрово» – «Гребля» 3:0, «Чорний Потік» – «Приборжавське» – 3:0.

22 тур
13 жовтня, неділя:
«Дубрівка» – «Негрово», «Заріччя» – «Загаття», «Білки» – «Доробратово», «Кушниця» – «Ільниця», «Гребля» – «Чорний Потік».

23 тур
20 жовтня, неділя:
«Доробратово» – «Кушниця», «Загаття» – «Білки», «Негрово» – «Ільниця», «Чорний Потік» – «Дубрівка», «Приборжавське» – «Гребля».

24 тур
27 жовтня, неділя:
«Дубрівка» – «Приборжавське», «Ільниця» – «Чорний Потік», «Доробратово» – «Негрово», «Заріччя» – «Білки», «Кушниця» – «Загаття».

ТС: «Заріччя» – 44 (зіграв на гру більше), «Доробратово» – 43, «Негрово» – 37, «Білки» – 27, «Загаття» – 27, «Ільниця» – 22, «Кушниця» – 18, «Дубрівка» – 17, «Гребля» – 17 (зіграв на гру більше), «Чорний Потік» – 14, «Приборжавське» – 5.
                                                                                                           

Євген Свищо

ТЕГИ : Чемпіонат Іршавщини

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат