Дзюдо. «Іршавці» їдуть підкорювати луцький борцівський килим

Євген Свищо 06.09.2013 15:52 СПОРТ

Починаючи з 11 вересня іршавські борці позмагаються за нагороди чемпіонату України з дзюдо серед юнаків та дівчат 1997 та 1999 року народження в місті Луцьк.

У рамках підготовки до цих престижних змагань «іршавці» спочатку взяли участь у змаганнях з нового екзотичного для нашого краю виду спорту – пляжної боротьби. На березі річки Тиса змагались борці різних видів боротьби, від греко-римської до самбо. Географія учасників, крім господарів з Виноградова, охопила Ужгород, Мукачева, Іршави та Тернополя. Завданням борця було виштовхати опонента за межі умовного татамі. На своєму рівні виступив чемпіон України з самбо 2013 року та бронзовий призер чемпіонату України з дзюдо 2012 року Василь Орешко, який у надважкій найпрестижнішій категорії понад 81 кг дістався до фіналу і поступився чемпіонством тільки майстру спорту з Тернопільщини.

Аналогічного результату досягла срібна призерка чемпіонату України з самбо 2013 року Ельвіра Попович, яка серед парубків вагової категорії до 50 кг поступилась тільки в фіналі греко-римському борцю з Мукачева.

Бронзові нагороди у своїх вагових категоріях вибороли Кирило Попик та Максим Хохлов, які разом з В. Орешком, їдуть на першість України.

Другим етапом підготовки підопічних Ільгара Кулієва став чемпіонат Закарпаття з дзюдо, де В. Орешко та Е. Попович вибороли срібні нагороди у своїх вагових категоріях, а К. Попик здобув бронзу. Особливо вразила арбітрів Ельвіра, яка на рівних боролась із парубками своєї вагової категорії і програла тільки в фіналі.

У розмові зі мною її одноклубник Василь Орешко зізнався, що значно комфортніше почувається на звичному татамі, ніж на піску. На першості Закарпаття він здобув 5 перемог і двічі програв, наслідком чого стала, крім згаданої вище срібної медалі, бронзова нагорода у абсолютній першості серед усіх категорій. На жаль не зможе взяти участь у найближчих змаганнях Е. Попович, яка молодша за віком від категорії 1999 року народження. Та маючи в своєму підпорядкуванні трьох амбіційних парубків І. Кулієв може розраховувати на чергові нагороди.

Євген Свищо

ТЕГИ : дзюдо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат