Футбол. Зимова першість. Бойова мирова фаворитів на користь конкурентів

Євген Свищо 25.01.2013 15:39 СПОРТ

 

Минулої неділі відбулись матчі 4 туру зимової першості Мукачівського району з футболу.

Центральним двобоєм стала гра між лідером «Іванівцями» та літнім чемпіоном і суперчемпіоном Мукачівського району «Новим Давидковом». Перший тайм пройшов на зустрічних курсах. «Іванівці, які грали на рідному стадіоні відповідали на кожну атаку суперника двома своїми випадами. Плеймейкером атак чорно-синіх традиційно був Василь Варга, удари якого та прострільні передачі на Мирослава Бундаша та Івана Качура не давали спокою захисникам суперника. Та в найгостріших епізодах захисники, серед яких виділялись швидкий Михайло Калій та досвідчений Сергій Медвідь, змогли нейтралізувати згаданих нападників. Гості хоча й атакували менше, однак саме вони на 21-й хвилині втратили найреальнішу нагоду відзначитись. Партнери вивели Михайла Ковтуна віч-на-віч з воротарем, однак Василь Гудивок вийшов з воріт, скоротив кут обстрілу і відбив м'яч, який летів у ліву дев'ятку його брами. Удари суперника були менш влучними. А от їх воротарю В. Гудивку довелось протягом 30-ї хвилини ще двічі рятувати свою команду від можливого взяття воріт. Спочатку він відбив шкіряного після пострілу з меж штрафного майданчика Олександра Балажа, а далі кулаками на виході перервав прострільну передачу на партнерів Едуарда Варги.

Початок другого тайму став продовженням подій першого. М. Калій та С. Медвідь уважно стежили за І. Качурем та М. Бундашем, тому на допомогу їм у атакувальні дії, крім В. Варги, був змушений підключатись захисник Петро Зийнич. Цим скористались прудконогі давидківські Михайли Ковтун та Калій. На 43-й хвилині перший завдав потужного удару з-за меж штрафного майданчика, а другий вчасно підбіг на добивання після невдалих дій воротаря Михайла Янковича і вколотив м'яч в сітку – 1:0. Після забитого м'яча гра набула ще більш динамічного характеру. Гравці «Іванівців» кинули всі сили на те, щоб відігратись. Та ударам М. Бундаша і А. Герца бракувало сили та влучності. Чого не скажеш про одного з їх партнерів із захисної ланки, який на 52-й хвилині після навісу М. Калія, зрізав м'яч у ворота своєї команди. В. Гудивка від голу врятувала поперечина. Протягом 60-ї хвилини поперечина двічі рятувала вже «новодавидківців», коли В. Варга спочатку пробив з-за меж штрафного майданчика, а далі М. Бундаш побіг на добивання головою. Під час цього моменту форвард внаслідок контакту з суперником травмував обличчя, однак арбітр не побачив в цьому епізоді порушення правил. З середини 2 тайму суперник почав відверто затягувати час, та все ж гості   не втримали «власного футбольного Сталінграду» до фінального свистка. На першій доданій хвилині А. Герц завдав удару з-за меж штрафного майданчика. Воротар відбив м'яч перед собою, однак на добивання першим підбіг П. Зийнич, проштовхнув його в сітку і відновив рівновагу – 1:1.

У іншому, не менш запеклому поєдинку “Лавки”   та “Чинадієво” переможця   визначити. До льодового футбольного поля першими призвичаїлись “Лавки”. Активністю у “червоно-чорних” виділялись Віктор Козел, Іван Проценко та Ігор Роман. Саме останні двоє стали ковалями першого голу у ворота Василя Русина на 7-й хвилині. І. Проценко заробив стандарт на правому фланзі атаки власної команди. І. Роман з точки підступно пробив низом. М'яч прослизнув попід руками воротаря і влетів у лівий кут – 1:0. Чинадіївці через хвилину могли відігратись, в епізоді коли нападник Василь Якима, якого протягом усього матчу передачами шукали партнери, замкнув навіс із флангу. Воротар Олександр Дудинський змушений був відбити м'яч і з другої спроби забрати його до рук. Ще за хвилину свою команду від вірного голу   врятував В. Русин, який відчайдушно стрибнув у ноги Андрію Афанасьєву під час виходу того майже на вбивчу ударну позицію.

Далі була десятихвилинка боротьби ближче до центру майданчика і все дійство цієї миті походило на таке собі парне фігурне катання з м'ячем. Однак лід найбільше давав про себе знати ближче до воріт. Льодові курйозили веселили глядачів навіть тоді, коли гравцям залишалось тільки влучно пробити. Так, на 19-й хвилині Василь Якима точним пасом вивів Юрія Пересту на дуже вигідну ударну позицію, однак під час замаху для удару той впав немов підкошений. Через дві хвилини В. Козел ледь не подвоїв рахунок, коли ударом з 18-ти метрів поцілив у лівий нижній кут. В. Русин, пам'ятаючи про перший гол, відбив м'яч перед собою і з другої спроби забрав його до рук.

На 27 хвилині «чинадіївці» зрівняли рахунок. Юрій Сінкін, отримавши шкіряного на правому фланзі атаки своєї команди, навісив на голову Михайлу Васильку, який вколотив його в лівий кут повз спантеличеного О. Дудинського – 1:1. До завершення першого тайму «Лавки» могли реваншуватись, коли на передостанній 34-й хвилині подавали кутовий. Ігор Роман навісною передачею знайшов голову І. Проценка і той переправив його під перекладину. В. Русин у карколомному стрибку відбив м'яч. У інших епізодах   чинадіївські захисники Юрій Плеша, Олександр Халавка та Олексій Шведюк не дозволяли нападникам розгулятись.

«Лавківці» продовжили атакувати й на старті другої половини гри. На 42-й хвилині прицільно пробив В. Козел, однак м'яч пролетів у кількох сантиметрах повз ліву стійку. Далі ініціативу перехопили «чинадіївці» і починаючи з 48-ї протягом п'яти хвилин тримали   їх у власному штрафному майданчику. На 53-й хвилині вони створили найреальнішу нагоду для взяття воріт. Спочатку Михайло Мущинка з вбивчої позиції в п'яти метрах від брами влучив у воротаря, а далі, після добивання В. Якими, шкіряну кулю з лінії воріт виніс капітан В. Генці. Починаючи з 61-ї хвилини ініціативою знову заволоділи «Лавки», які на 65-й хвилині показали супернику майстер-клас із реалізації гольових моментів. На вільний оперативний простір вивели В. Козела. Нападник спочатку фінтом поклав захисника на слизький газон, а далі ударом з 10-ти метрів влучив у праву дев'ятку і забив один із найкрасивіших м'ячів цьогорічної першості – 2:1. До кінця гри команди обмінялись гострими атаками, однак за чинадіївців добре зіграв воротар, а у лавківців захисник Андрій Харченко, які залишили рахунок на користь підопічних І. Горзея.    

З інших результатів варто відзначити дебютну перемогу «Ключарок» над   дублерами «Ракошина» з розгромним рахунком – 4:0. Головна ракошинська команда прогнозовано розбила «Бобовище» – 4:0. «Нижній Коропець» без надзусиль здобув три пункти у грі проти «Кольчина» – 3:0.

Після недільних матчів «Ракошино» відтіснило з першого місця «Іванівці». «Ключарки» піднялись на дві сходинки догори і тільки за різницею м'ячів поступаються «Ракошину-2». Відповідно по одній позиції втратили «Бобовище» та «Кольчино».

Наступні 5 та 6 тур відбудуться у неділю 27 січня та 3 лютого відповідно. У 5-му – центральними стануть двобої «Лавки» – «Нижній Коропець» та «Н. Давидково – Ракошино». А в 6-му – цікаво буде постежити за протистояннями   «Ракошино» – «Н. Коропець» та   «Іванівці» – «Лавки».

4 тур
20 січня, неділя:
«Ключарки» – «Ракошино-2» – 4:0, «Н. Коропець» –   «Кольчино» — 4:0, «Ракошино» — «Бобовище» — 4:0, «Чинадієво» — «Лавки» — 1:2, «Іванівці» – «Н. Давидково» — 1:1 .

5 тур
27 січня, неділя:
Стадіон с. Іванівці:
11.00 – «Бобовище» – «Чинадієво», 12.30 – «Лавки» – «Н. Коропець», 14.00 – «Ракошино-2» – Іванівці»;
Стадіон с. Ракошино: 12.30 – «Ключарки» – «Кольчино», 14.00 – «Н. Давидково» – «Ракошино»/

6 тур
3 лютого, неділя:
Стадіон с. Ракошино:
11.00 – «Ключарки» – «Бобовище», 12.30 «Ракошино-2» – «Н. Давидково», 14.00 – «Ракошино» – «Н. Коропець»,
Стадіон с. Іванівці: 12.30 – «Чинадієво»– «Кольчино», 14.00 – «Іванівці» – «Лавки»,

ТС: «Ракошино» — 12, «Іванівці» — 10, «Н. Коропець» — 10, «Лавки» — 9, «Н. Давидково» – 6, «Чинадієво» – 4, «Ракошино-2» – 3,«Ключарки» – 3,   «Бобовище» – 0, «Кольчино» – 0.

Євген Свищо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат