Юнацька першість Іршавщини. Весняно-літнім чемпіоном стала «Гребля»

Євген Свищо 09.08.2013 13:38 СПОРТ

Саме так сталося ще тиждень тому, коли «греблянці» в рамках 12 туру в рідних стінах познущались над «Приборжавським» – 8:0 і відірвались на безпечні 4 пункти від «Заріччя». Цим самим вони достроково стали переможцями першого кола. Максимум, чого могли досягти «зарічанці» в останньому 13 турі, так це максимально скоротити очкове відставанння від головного конкурента, який відпочивав.

Більшість недільних поєдинків 4 серпня завершились прогнозовано – дві перемоги здобули господарі та одну гості. Ще один двобій завершився несподіваною мировою. Всього було забито 14 голів (3.5 за гру). У центральному поєдинку “Білки” зазнали дебютного розгрому в сезоні, поступившись вдома “Заріччю” – 0:3 і довели власну серію поразок до трьох поспіль. Слід згадати, що у виїзних іграх “зарічанці” до цього з такою відчутною різницею перемагали тільки в 4 турі від аутсайдера “Чорного Потоку” – 4:0. “Білківці” вдома програли тільки вдруге в сезоні. Попереднього разу, в рамках 11 туру, очки з батьківщини Івана Фірцака-Кротона вивезло “Загаття” – 2:1.

Ще в одному двобої, який фани також могли вважати центральним, «Негрово», за підтримки рідних ультрас, здобуло прогнозовану вольову перемогу над «Доробратовом» – 5:3. Цим самим воно довело власну серію домашніх перемог до чотирьох поспіль, із яких, крім недільного поєдинку, найбільше вартує звитяга 4 туру над «Білками» – 1:0. «Доробратівці» хоч і програли на виїзді тільки   вдруге в чемпіонаті (попереднім їх кривдником у 9 турі було «Заріччя» – 0:3), та все ж довело свою безвиграшну виїзну серію до п'яти ігор поспіль.

Найбільша несподіванка сталась в поєдинку «Чорний Потік» – «Ільниця», де зафіксована бойова мирова – 0:0. Ця локальна невдача для гостей видасться ще прикрішою, якщо згадати, що «Чорний Потік» здобув тільки друге очко, а попереднє дісталось за наслідками домашнього протистояння 8 туру з «Негровом» – 1:1. Водночас, «чорнопотічні» довели власну безвиграшну серію, яку розпочали зі старту сезону, аж до 10 матчів поспіль.  

Дебютного розгрому суперника домоглось «Приборжавське», яке вдома декласувало «Дубрівку» – 3:0. Цей локальний успіх став другою домашньою перемогою поспіль. Попереднього разу в 10 турі на стадіоні в Задньому (стара назва Приборжавського) постраждав «Чорний Потік» – 2:1.  

У підсумковій таблиці першого кола стались суттєві зміни. Лідерство, з 21 липня і до цього часу, продовжує утримувати абсолютний переможець весняно-літньої частини «Гребля». За «греблянцями» також кращі показники забитих та різниця голів – 30:8 (проти 24:2 у «Заріччя»). Натомість, «Заріччя» найменше пропустило – 2 м'ячі (проти 6 у «Загаття»).  

Найбільшого прогресу на тижні, що минув досягло «Негрово», яке піднялось на 4 місця нагору. Цим самим «негрівці» вперше в сезоні увійшли до першої п'ятірки і завдяки кращій різниці голів – 19:17 (проти 13:14 у «Загаття») піднялись на четверту сходинку . По одному кроку нагору зробили «Ільниця» та «Приборжавське».

Найбільшими невдахами туру стали «Загаття» та «Білки», які опустились на два місця вниз. «Загатці», після врахування показника перемог – 3 (проти 4 у конкурентів), пропустили вперед «Негрово» та «Ільницю». Один крок донизу зробила «Дубрівка», яка має в активі менше від всіх забитих голів – 6 (проти 7 у «Чорного Потоку»). Протягом цілого першого кола замикає таблицю «Чорний Потік», у якого найгірші показники пропущених та різниця м'ячів – 7:31 (проти 10:25 у «Приборжавського).  

Друге коло розпочнеться трохи більш ніж за тиждень матчами 14 туру. У центральному і надпринциповому поєдинку «Кушниця» приймає «Заріччя». Найкращими домашніми здобутками господарів є бойова нічия в 11 турі з “Доробратовом” – 1:1 та перемога 5 турі над “Негровом” – 5:3, який в першому колі на чужих полях здобув тільки 2 пункти. Найкращим виїзним здобутком “Заріччя” вважаємо нещодавню звитягу 13 туру над “Білками” – 3:0 та мінімальну перемогу 8 туру над “Ільницею” – 1:0. З огляду на це невелика перевага, найімовірніше з мінімальним рахунком, буде за гостями.

Набагато кращі можливості для здобуття трьох очок господарями у матчі «Негрово» – «Загаття». «Негрівці» в цьому році в рідних стінах тільки перемагали. Найціннішими є згадані вище звитяги над «Білками» та «Доробратовом». «Загатці» на виїзді вигравали тільки двічі, з яких нещодавній виграш в 11 турі над «Білками» – 2:1 став сенсацією.  

Найнепередбачуванішим обіцяє стати двобій «Приборжавське» – «Ільниця». Цікаво, що саме “Приборжавське”, в найкращому своєму матчі першого кола відібрало дорогоцінні очки від “ільничан” на їх полі. “Ільниця” в гостях перемагала тільки раз, коли в 5 турі розбила “Доробратово” – 3:1.

Що стосується «Доробратова», то воно майже рівноцінно грає як вдома, так і на виїзді, тому має хороші можливості на здобуття очок у гостьовому поєдинку проти «Чорного Потоку». До активу «чорнопотічних» можна віднести хіба останню нічию з «Ільниці», про яку згадувалось вище. Якщо вони зіграють так само якісно, то мають хорошу можливість на здобуття хоча б одного пункту. Наснаги їм може додати той факт, що майбутній суперник на виїзді перемагав тільки раз – у 2 турі від «Приборжавського» – 3:0, та тричі розписував мирові.

Найпередбачуванішим виглядає пара «Гребля» – «Дубрівка». Весняно-літній чемпіон має всі можливості подарувати своїм фанам гольове шоу і значно покращити різницю голів. Найкращим виїзним матчем «дубрівців» залишається мінімальна поразка в 3 турі від «Ільниці» – 0:1, а найгіршим – остання поразка від «Приборжавського» – 0:3. Початок ігор о 15.30.

13 тур
4 серпня, неділя:
«Білки» – «Заріччя» 0:3, «Негрово» – «Доробратово» 5:3, «Чорний Потік» – «Ільниця» 0:0, «Приборжавське» – «Дубрівка» 3:0.

14 тур
18 серпня, неділя:
«Кушниця» – «Заріччя», «Негрово» – «Загаття», «Приборжавське» – «Ільниця», «Чорний Потік» – «Доробратово», «Гребля» – «Дубрівка».

ТС: «Гребля» – 26, «Заріччя» – 25, «Кушниця» – 15, «Негрово» – 14, «Ільниця» – 14, «Загаття» – 14, «Білки» – 13, «Доробратово» – 12, «Приборжавське» – 9, «Дубрівка» – 8, «Чорний Потік» – 2.
                                                                                                   

Євген Свищо

ТЕГИ : Юнацька першість Іршавщини

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат