Чемпіонат Іршавського району. «Заріччя» стало тріумфатором першого кола

Євген Свищо 08.08.2013 15:10 СПОРТ

Саме так і трапилось, що ковалем умовного весняно-літнього чемпіонства для «зарічанців» стало «Негрово», яке до цього було єдиним клубом, що переміг на стадіоні в Заріччі. Однак про все за рядком.

У неділю 4 серпня відбулись матчі завершального в першому колі 13 туру чемпіонату Іршавського району з футболу. Три перемоги здобули господарі та ще в одному протистоянні сильнішими були гості. У більшості з ігор зафіксовані досить неочікувані результати. Загалом у   чотирьох поєдинках забито 14 голів (3.5 за гру).

Найбільша несподіванка туру сталась у Білках, де господарі перервали семиматчеву переможну серію лідера першості «Заріччя», яка розпочалась ще 2 червня, і здобули вольову перемогу над ним – 2:1. Слід відзначити, що «зарічанці» ця невдача стала дебютною виїзною і другою загалом їх поразкою. Раніше вони на рідному стадіоні, в рамках 3 туру, поступились «Негрову» – 1:2.

Саме «Негрово» довело власну серію домашніх перемог з різницею у 2 і більше голів до трьох поспіль. Та якщо в 9 та 11 турах вони розбивали захист аутсайдерів «Приборжавського» та «Дубрівки» з однаковим рахунком – 3:0, то цього разу в «сусідському дербі» дали бій одному з фаворитів «Доробратову», результативно перегравши його – 4:2.

Дебютні виїзні очки в сезоні здобула «Ільниця», яка, неочікувано для місцевих фанів, поклала на коліна «Чорний Потік» – 4:0, чим перервала триматчеву безпрограшну домашню серію опонентів. Звитяга гостей тим цінніша, якщо згадати, що «чорнопотічні» до цього в рідних стінах поступились тільки раз, коли в рамках 4 туру програли «Заріччю» – 0:3. Що стосується ільничан то вони перемагають з таким рахунком другий тиждень поспіль. Попереднього разу, за підтримки рідних фанів, земляки Віктора Пасулька розтрощили «Негрово» – 4:0. Подібне в цьому чемпіонаті вдавалось тільки «Доробратову», яке в 2 турі на виїзді розбило «Приборжавське» – 6:1 та а в 3 турі за підтримки рідних уболівальників декласувало «Греблю» – 5:1.

У битві аутсайдерів «Приборжавське» за підтримки своїх уболівальників здобуло дебютну перемогу в сезоні, мінімально здолавши «Дубрівку» – 1:0. Цим самим вони довели виїзну серію поразок суперника до 6 поспіль.

У підсумковій таблиці першого кола зміни відбулись тільки серед клубів, які ведуть боротьбу за бронзові нагороди. Таблицю з 30 червня і до сьогодні очолює «Заріччя», у якого найкращі показники забитих, пропущених та різниця голів – 29:8 (проти 27:12 у «Доробратова» та 21:11 у «Греблі»). Саме завдяки кращій різниці «зарічанці» й стали переможцями першої, весняно-літньої частини чемпіонату.

Найгірші показники пропущених та різниця м'ячів у «Приборжавського» – 9:37 (проти 6:23 у «Чорного Потока» та 17:27 у «Кушниці»), яке з 19 травня замикає таблицю. «Чорнопотічні», у яких найменше забитих голів, опинились нижче «дубрівців» тільки за меншою кількістю перемог – 1 (проти 2 у опонентів). Найбільший прогрес тижня за «Негровом», яке зробило два кроки наверх і, після тижневої перерви повернулось до чільної трійки. Позаду команди із найзахіднішого села Іршавщини знову опинились «Гребля» та «Загаття». Суттєвого прогресу за останні два тури досягла й «Ільниця», яка хоч і залишилась позаду «Загаття» після врахування різниці голів – 18:16 (проти 17:12 у конкурента), однак уже вважається реальним претендентом на комплект нагород.

Друге коло розпочнеться 18 серпня, коли пройдуть п'ять матчів 14 туру. У центральному протистоянні «Кушниця» прийматиме «Заріччя». Більші можливості здобути перемогу матимуть гості, які протягом першого кола на виїзді грали найкраще з поміж усіх клубів ліги і здобули ключові для себе перемоги в 6 турі над «Греблею» – 2:1, в 8 турі «Ільницею» – 2:0 та в 10 турі «Загаттям» – 2:0. Однак, слід врахувати і той факт, що до старту 2 кола «зарічанці» можуть втратити одного з лідерів команди Мирослава Мудру. Його активно запрошує в свої ряди іршавська «Бужора». З поміж домашніх ігор «Кушниці» можна пригадати матч 11 туру з другою кращою виїзною командою першості «Доробратовом», де «горяни» поступились мінімально – 2:3. Можуть вони занести собі в актив і бойову мирову з «Білками» – 1:1, з якими зіграли в 2 турі.  

Ще в одному поєдинку наступного туру, який також може вважатись центральним, «Негрово» не має зустріти значних складнощів у домашньому протистоянні з «Загаттям». «Загатці» є домашню командою і на чужих полях грають важко. До свого активу вони можуть занести хіба перемогу в 11 турі над «Білками» – 2:1. Цікаве протистояння очікується в парі «Чорний Потік» – «Доробратово». Рівноваги може додати той факт, що лідера гостей Івана Качура також може підписати «Бужора». Якщо так станеться і минулорічні чемпіони не знайдуть рівноцінної заміни, то господарі можуть дати бій маститому фавориту. Найкращими домашніми досягненнями «Чорного Потоку» в цьому сезоні є перемога в 11 турі над «Греблею» – 1:0 та нічия в 8 турі з «Негровом» – 1:1.    

Матч «Приборжавське» – «Ільниця» також привертає інтерес глядачів. Вже зовсім скоро склад гостей може залишити один з лідерів команди Олексій Остафійчук, до якого також приглядаються скаути «Бужори». Та навіть після цієї втрати «Ільниця», яка перебуває на переможному ходу, матиме трохи кращі шанси на успіх. Найпередбачуванішим обіцяє стати поєдинок «Гребля» – «Дубрівка», де господарі скоріше за все зможуть досягнути розгромного результату. Слід згадати, що в чотирьох із шести виїзних матчів першого кола «дубрівців», у яких їм опонували кращі домашні команди, результати яких близькі до показників «Греблі», вони здобули 0 очок із загальною різницею голів – 3:12. Навіть нічийний рахунок у цій «битві Давида і Голіафа» стане головною сенсацією туру. Початок ігор о 17.00.

13 тур
4 серпня, неділя:
«Білки» – «Заріччя» – 2:1, «Негрово» – «Доробратово» –4:2, «Чорний Потік» – «Ільниця» – 0:4, «Приборжавське» – «Дубрівка» – 1:0.

14 тур
18 серпня, неділя:
«Кушниця» – «Заріччя», «Негрово» – «Загаття»,
«Приборжавське» – «Ільниця», Чорний Потік» – «Доробратово», «Гребля» – «Дубрівка».    

ТС: «Заріччя» – 24, «Доробратово» – 24, «Негрово» – 18,
«Гребля» – 17, «Загаття» – 16, «Ільниця» – 16, «Білки» – 14, «Кушниця» – 9, «Дубрівка» – 7, «Чорний Потік» – 7, «Приборжавське» – 4.
                                                                                                     

Євген Свищо

ТЕГИ : Чемпіонат Іршавського району

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат