Чемпіонат Іршавщини. Чотири погроми гостьових команд

Євген Свищо 02.08.2013 13:44 СПОРТ

У неділю 28 липня відбулись матчі 12 туру чемпіонату Іршавського району з футболу. Господарі виявились дуже негостинними по відношенню до своїх опонентів. Усі чотири поєдинки завершились розгромами гостьових команд, прогнозованим з яких був тільки один. Загалом забито 21 гол (5.25 за гру).

Найбільш несподіваний результат зафіксовано в центральному поєдинку, у якому «Ільниця» декласувала «Негрово» – 4:0. Цим самим господарі» перервали безпрограшну серію «негрівців», яку ті започаткували ще 26 травня і довели семи матчів поспіль. «Ільничанці» навпаки не могли здобути перемогу починаючи з 8 туру. Єдиний виїзний виграш вони вирвали ще в 5 турі від скромної «Кушниці» – 3:2, а їх поодинокий гостьовий програш зафіксовано в далекому 1 турі від «Загаття» – 0:2. Свою найкращу гру «Ільниця» продемонструвала в 6 турі, коли в рідних стінах здолала «Загаття» – 2:0. Такий розклад сил напередодні поєдинку схиляв експертів до можливості нічийного рахунку. Якби навіть господарі виграли мінімально, то їх суперники могли б спати спокійно. Однак, таке фіаско команди з єдиного закарпатського села з африканською назвою здивувало навіть найзапекліших ільницьких фанів.      

Ще більший голепад зафіксовано у принциповій дуелі сусідів по таблиці, в якій «Дубрівка» приймала «Чорний Потік». Найбільшим досягненням господарів до цього була мінімальна домашня перемога в 8 турі над «Білками» – 1:0, а єдиним виїзним досягненням їх опонентів – нічия в рамках 10 туру з головним аутсайдером «Приборжавським» – 2:2. Дивлячись на такі, не надто значні, здобутки команд, найбільш очікуваною була мінімальна перемога «дубрівців». Та, забивши раз, господарі вколочували м'яч в сітку вдруге, втретє і т. д., а фінальний свисток арбітра зафіксував найбільшу перемогу туру – 6:0.

Трохи прогнозованішою була значна перевага господарів у парі «Загаття» – «Кушниця», однак такого розгрому також ніхто не очікував. Безвиграшна виїзна серія гостей тривала вже від 1 туру і складала 4 матчі поспіль, а очки із стадіону в Загатті в цьому році вивезти дуже важко. Зробити це вдалось тільки лідерам – «Заріччю» та «Доробратову», а решта команд опинялись на «футбольному щиті». Тому не дивно, що й «Кушниця» не створила ускладнень місцевому клубу. Поєдинок завершився дебютною перемогою «загатців» із різницею в 4 голи – 5:1. Для їх суперника поразка з таким значним гандикапом стала вже другою в чемпіонаті. Попереднього разу «Кушниця» в рамках 8 туру була розтрощена «Греблею» – 0:7.  

Найлегше було спрогнозувати результат пари «Гребля» – «Приборжавське». Варто було згадати тільки той факт, що до цього «приборжавці» у п’яти виїзних поєдинках здобули 0 очок при загальній різниці голів – 2:20 і ставало зрозумілим, що очікує на них біля берегів річки Боржава. З огляду на це, підсумкова перемога «греблянців» у порівнянні з іншими матчами виглядає навіть дещо скромною – 4:1.  

Після цього туру сталось кілька змін у середині та низах поточної таблиці. Лідерство з 30 червня до сьогодні, за рахунок кращої різниці голів – 28:6 (проти 25:8 у «Доробратова»), продовжує утримувати «Заріччя». Крім кращої різниці, у «зарічанців кращі показники забитих та пропущених м’ячів. З 19 травня і до цього часу найгірші показники пропущених та різницю голів має в своєму активі «Приборжавське» – 8:37 (проти 6:19 у «Чорного Потока» та 17:27 у «Кушниці), яке протягом цього ж терміну замикає таблицю.  

Не на жарт розгорілась боротьба за бронзову сходинку. «Гребля» та «Загаття» скористались програшем «Негрова», піднялись на одне місце вгору і залишили його позаду себе. Слід відзначити, що «греблянці» зійшли на свою улюблену в цьому сезоні третю позицію, а «негрівці» мають на гру менше від своїх конкурентів.

Крок нагору зробила «Ільниця», яка випередила «Білки» і, після чотиритижневої перерви, повернулась до першої шістки. Самі «білківці» навпаки випали з верхньої половини таблиці після семитижневого перебування в її межах. Ще одна зміна відбулась у нижній частині, де «Дубрівка», за рахунок більшої кількості перемог – 2 (проти 1 у опонентів), випередила «Чорний Потік». «Чорнопотічні» мають у своєму активі найгірші показники забитих голів – 6 (проти 8 у «Приборжавського») та найбільшу кількість нічиїх – 4 (проти 3 у «Кушниці» та «Негрова»). У «Дубрівки» та «Чорного Потоку» на одну гру менше, ніж у «Кушниці», для якої перше коло завершене.

Матчі наступного, завершального в першій половині чемпіонату, 13 туру пройдуть у неділю 4 серпня. Всі чотири поєдинки будуть дуже принциповими. Передбачити підсумок більшості з них майже нереально. Найбільші шанси на успіх, з поміж усіх команд, у «Заріччя». «Зарічанці» до матчу з «Білками» підійшли в хорошому гуморі, маючи в активі чотири виїзні перемоги, три з яких над добротними клубами: в 6 турі над «Греблею» – 2:1, в 8 турі над «Ільницею» – 2:0 та в 10 турі над «Загаттям» – 2:0. «Білки» в рідних стінах перемагали тільки двічі: в 5 турі «Чорний Потік» – 3:0 та в 9 турі «Ільницю» – 5:1. З огляду на такі розклади, «зарічанці» скоріше за все й візьмуть на себе роль умовного весняно-літнього чемпіона.

Рівнішим і гострішим виглядає сусідське дербі «Негрово» – «Доробратово», яке в минулі роки за будь якого положення команд у таблиці вирізнялось безкомпромісністю. «Доробратівці» мають трохи кращі перспективи на перемогу від суперника. В активі літнього чемпіона минулого року вже є виїзні перемоги над «Загаттям» – 2:1 та «Кушницею» – 3:2. Однак не слід забувати й найгіршу виїзну гру «Доробратова», у якій вони відчутно поступились «Заріччю» – 0:3. Що стосується «Негрова», то воно в рідних стінах поки перемагало тільки аутсайдерів: «Приборжавське» та «Дубрівку» з однаковим рахунком – 3:0. Ще можна згадати їх бойову домашню нічию з «Білками» – 2:2.

Найважче передбачити підсумок матчу «Чорний Потік» – «Ільниця». Обидві команди набирають очки тільки в рідних стінах. З огляду на це вигравати мали б «чорнопотічні», які зовсім нещодавно в 11 турі сенсаційно перемогли «Греблю – 1:0. У їх актив можна віднести також дві з трьох домашніх нічиїх: в 2 турі з «Загаттям» – 0:0 та в 8 турі з «Негровом» – 1:1. З огляду на таку непоступливість господарів, вони навіть за одне очко будуть «гризти» зелений газон. Ільничанам, щоб зберегти медальні перспективи, очки потрібні «як повітря». Однак, як їх здобути у виїзних поєдинках, «Ільниця» поки не знає, бо не набрала в гостях жодного залікового балу. Надію на успіх дає тільки те, що зараз, після битви з «Негровом», вони перебувають на емоційному піднесенні, а всі три виїзні програші були від значно габаритніших опонентів: в 2 турі від «Греблі» – 1:3, в 5 турі від «Доробратова» – 0:2 та в 9 турі від «Білок» – 1:5.  

Запеклим обіцяє стати і дербі аутсайдерів «Приборжавське» – «Дубрівка». Для гостей це найкраща можливість здобути перші виїзні очки. До цього «дубрівці» на виїзді програли у всіх п’яти матчах. Найближче до здобуття залікових пунктів вони були в матчі 3 туру проти «Ільниці» – 1:2 та в поєдинку 9 туру проти «Кушниці» – 2:3. «Приборжавське» здобуло єдине домашнє очко в 10 турі, зігравши внічию з «Чорним Потоком» – 2:2. Надію на позитивний результат господарям додає факт, що вдома вони програли тільки міцним командам – в 2турі «Доробратову» – 1:6 та в 6 турі «Білкам» – 2:5. Та якою буде підсумкова таблиця першого кола, ми зможемо дізнатись після фінального свистка цих ігор. Їх початок о 17.00.

12 тур
28 липня, неділя:
Дубрівка» – «Чорний Потік» – 6:0, «Ільниця» – «Негрово» – 4:0, «Загаття» – «Кушниця» – 5:1, «Гребля» – «Приборжавське» – 4:1.

13 тур
4 серпня, неділя:
«Білки» – «Заріччя», «Негрово» – «Доробратово», «Чорний Потік» – «Ільниця», «Приборжавське» – «Дубрівка».

ТС: «Заріччя» – 24, «Доробратово» – 24, «Гребля» – 17, «Загаття» –               16, «Негрово» – 15, «Ільниця» – 13, «Білки» – 11, «Кушниця» – 9, «Дубрівка» – 7, «Чорний Потік» – 7, «Приборжавське» – 1.
                                                                                                   

Євген Свищо

ТЕГИ : Чемпіонат Іршавщини

Коментарі :


04.08.2013 08:59 Іван

А чому не пишете де ся діли Сільце і Осій. Ще в минулому огляді були, а тут про них ні сном, ні духом.


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат