Міський чемпіонат Виноградова з міні-футболу. На фініші боротьба загострилась

Євген Свищо 09.07.2013 21:29 СПОРТ

У суботу 6 липня на красені спортивному майданчику Виноградівської ЗОШ № 8 пройшли матчі девятого туру чемпіонату міста з міні-футболу. У центральному поєдинку «Джі-джі клуб» зустрічався з «Пожежником».

Перші хвилини пройшли у розвідці, тому першого удару в площину воріт фаворити завдали тільки на 3-й хвилині. Активними на початку поєдинку були «клубник” Станіслав Дубович, та його удари блокували захисники або м'яч летів повз ворота.

У «пожежників» партнерів за собою вів досвідчений Владислав Бобіта, який крім того, що сам регулярно обстрілював ворота опонентів, ще й кілька разів віддавав гострі націлені передачі на креативних Івана Кляпа та Олександра Рибалка. Та їх удари довго не могли знайти браму воріт суперника.

Тренер «ді-джеїв» бачачи, що справи йдуть не у потрібному для нього руслі, увів у боротьбу Віталія Олага та Федора Чейпеша. Останні двоє додали креативу атакам команди. У одній із контратак на 10-й хвилині партнери вивели Федора віч-на-віч з воротарем і він влучив у правий кут воріт – 1:0.

Суперник відповів на 19-й хвилині ударом Олександра Рибалка в лівий кут, та його опонентів врятувала стійка. Через хвилину Олександр вже був змушений рятувати свою команду, коли виніс шкіряного майже з лінії воріт після удару Ф. Чейпеша. Перший тайм завершився мінімальною перевагою «Джі-джі клуба» – 1:0.

Початок другого був за фаворитами. Тому не дивно, що на 29-й хвилині Віталій Олаг замкнув простріл з правого флангу Станіслава Дубовича і подвоїв рахунок – 2:0. В. Бобіта спробував завести партнерів, однак їм довго не вдавалось знайти «нитки комбінаційної гри». Натомість нагоди продовжували виникати у їх суперників Віталія Олага та Федора Чейпеша. Як наслідок, все на що спромоглись «пожежники», так це на один гол Владислава Бобіти, який скориставшись на 36-й хвилині ювелірною передачею Івана Кляпа, відзначився черговим шедевром – 1:2. До закінчення гри у команд було ще по кілька нагод забити голи, однак фінальний свисток зафіксував перемогу «клубників» – 2:1. Цією звитягою вони довели власну переможну серію до семи поспіль. Слід нагадати також про те, що «Джі-джі клуб» залишається єдиним учасником поточного розіграшу, який ще не знає гіркоти поразки.

Інший фаворит «Виноград» тричі вів у рахунку в матчі з «Тисою», однак «річкові» тричі його зрівнювали. Тільки в останні хвилини «виноградарям» вдалось вирвати жадані три пункти – 4:3.

Ще один гранд місцевої дворової гри «Піонер» екзаменував міцного середнячка «Аматора». Обидві команди насичені віковими виконавцями, які мають досвід виступу в районному та обласному чемпіонатах з великого футболу, тому добре знають слабкі сторони один одного. Зважаючи на цей фактор, вони почали двобій без зайвої розвідки. Вже на 2-й хвилині лідер «аматорів» Сергій Гичко забив гол-красень, влучивши в перекладину, від якої м'яч опустився в сітку воріт – 1:0. «Піонерів» за собою вели креативний Азік Ахмедов та мудрий Віталій Макар. Віталій втратив найреальнішу нагоду зрівняти рахунок, коли пробивав з центра поля в порожні ворота. Та на шляху польоту м'яча опинилась голова   захисника. Його справу з обстрілу воріт на 20-й хвилині продовжив Азік, після гарматного пострілу в праву дев'ятку якого, м'яч від рук голкіпера все ж залетів у сітку брами – 1:1. Та не встигли «старші брати жовтенят» як слід відсвяткувати взяття чужих воріт, як ледь не пропустили вдруге. Фортуна повернулась до них лицем і шкіряний після удару С. Гичка влучив у поперечину. Перший тайм завершили бойовою мировою – 1:1.

Другий тайм пройшов на зустрічних курсах – протягом кожної хвилини завдавалось в середньому по одному удару в площину воріт. Не дивно, що голи посипались немов «з рогу достатку». Спочатку на Віталій Макар на 31-й хвилині влучив у поперечину. На 34-й хвилині Михайло Феєр, скористався його ювелірною передачею і, ударом з близької відстані, розстріляв ворота опонентів – 2:1. Через хвилину С. Гичко аналогіним ударом зблизька оформив дубль – 2:2. На 42-й хвилині Віталій Макар ударом з центра поля вколотив м'яч у праву дев'ятку воріт суперника, забивши найкрасивіший гол дня – 3:2. На 44-й хвилині гравець «Аматора» Юрій Краснай знову зрівняв рахунок – 3:3. Через три хвилини Віталій Макар оформив дубль і встановив остаточний рахунок на користь «Піонера» – 4:3. Цією звитягою команда з ностальгійною для старшого покоління імені неіснуючої шкільної організації довела власну серію перемог до трьох поспіль. Конкурент «піонерів» «Локомотив» прогнозовано розбив безнадійного аутсайдера «Лісоруба» – 5:0.

Ще в одному поєдинку середнячок «Автомотив» зустрів суттєвий опір іншої команди з низів «Зірки». Дебют гри був за «зірковими» кістяк якої складають військові. Василь Стрижак уже на 2-й хвилині відкрив рахунок на їх користь. Футболісти «Автомотива», у якого партнерів вели за собою вперед Івани Седлакович та Петричко, кинулись відігруватись. Та створивши кілька нагод, «промисловики» наразились на швидкі контратаки. У одному з таких епізодів на 10-й хвилині Василь Данканич подвоїв рахунок – 2:0. На 16-й хвилині Василь Стрижак ударом зі штрафного оформив дубль – 3:0. Ще через три хвилини Іван Седлакович скоротив розрив у рахунку – 3:1, та вже за мить Євген Кукса відновив розгромну перевагу своєї команди і встановив остаточний рахунок першої половини на користь «Зірки» – 4:1.

Другий тайм активніше розпочати майстри «Автомотива», однак вони знову ледь не пропустили під час контратаки суперника. На щастя для них Василь Данканич втратив нагоду оформити дубль на 27-й хвилині, запустивши шкіряного в поперечину. За мить Іван Петричко покарав його за таку недбалість і скоротив розрив у рахунку – 2:4. На 33-й хвилині ВасильКлимчак скоротив   рахунок до мінімуму – 3:4. Ще через хвилину Євген Распопа ударом з двох метрів зрівняв рахунок – 4:4. Далі Євген Кукса втратив свою нагоду оформити дубль, коли на 37-й хвилині не реалізував вихід віч-на-віч на воротаря. На 46-й хвилині він був покараний за таку недбалість Євгеном Распопою, який зігравши у стіночку з Іваном Петричком, оформив дубль – 5:4. За хвилину до фінального свистка Є. Распопа втратив можливість оформити хет-трик, коли не реалізував вихід один-в-один на воротаря. Тим самим він залишив перевагу своєї команди мінімальною – 5:4.  

У поточній таблиці не відбулось жодних змін. Лідерство за рахунок кращої різниці голів – 50:15 (проти 34:12 у «Джі-джі клуба») з першого червня і до сьогодні утримує «Виноград». Цей показник м'ячів є найкращим з поміж усіх клубів. До того ж лідеру належить кращий показник забитих голів – 50 (проти 43 у «Тиси»). «Джі джі клуб» має в своєму активі найменше пропущених м'ячів – 12 (проти 15 у «Винограда»). Найгірший показник пропущених у «Зірки» – 55 (проти 46 у «Сатурна»). Найменше забив голів «Лісоруб» – 7 (проти 19 у «Автомотива»). «Лісівникам» належить і найгірша різниця голів – 7:44 (проти 22:55 у «Зірки»). Не дивно, що саме «Лісоруб» з 15 червня і до цього часу замикає поточну таблицю.

Матчі наступного десятого туру пройдуть у суботу 13 липня, починаючи з 15.00. Значна різниця в рахунку передбачається тільки в парах «Тиса» – «Лісоруб» та «Джі-джі клуб» – «Автомотив». У решті поєдинків перевага однієї з команд може скласти один-два голи.  

9 тур
6 липня, неділя:
«Локомотив» – «Лісоруб» – 5:0, «Джі-джі клуб» –   «Пожежник» – 2:1, «Автомотив» – «Зірка» – 5:4, «Піонер» – «Аматор» – 4:3, «Виноград» – «Тиса» – 4:3.

10 тур
13 липня, субота:

15.00 – «Джі-джі клуб» – «Автомотив»,
16.00 – «Аматор» – «Зірка»,
17.00 – «Тиса» – «Лісоруб»,
18.00 – «Виноград» – «Пожежник»,
19.00 – «Локомотив» – «Сатурн».

ТС: «Виноград» – 21, «Джі джі клуб» – 21, «Піонер» – 18, «Пожежник» – 15, «Локомотив» – 15, «Тиса» – 10, «Аматор» – 10, «Автомотив» – 9, «Сатурн» – 6, «Зірка» – 3, 11. «Лісоруб» – 3.

Євген Свищо

ТЕГИ : міні-футбол

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат