Футбол, юнацька першість Іршавщини. «Білки» вибороли перші очки від лідера

Євген Свищо 26.06.2013 15:04 СПОРТ

 

У неділю 23 червня відбулись матчі 7 туру юнацької першості Іршавщини з футболу. У центральному поєдинку дня «Білки» приймали лідера «Греблю».

Початок гри активніше провели «білківці», які з самого початку навязали супернику жорстку боротьбу на всіх ділянках поля. Не дивно, що перші дві атаки відбулись біля воріт гостей. До певної пори захисникам вдавалось накривати лідерів атак господарів Івана Старосту, Василя Добромільського та Івана Панющика. Першому доводилось навіть лікті в хід пускати, щоб звільнитись від опіки, другий вмикав швидкість, а третій зумів на 7-й хвилині завдати першого удару в сторону воріт «Греблі», та м'яч після пролетів в півметрі від правої стійки воріт.

За греблянців відповів центрфорвард Юрій Сочка, який через чотири хвилини завдав першого удару в сторону воріт «Білок», та м'яч пролетів значно вище поперечини. Ще гостріше було біля воріт господарів на 15 хвилині, коли Ярослав Лукачинець з передачі Юрія Сочки завдав якісного удару метрів з восьми у ближній верхній кут, та й цього разу шкіряний просвистів над поперечиною. Наступний удар «білківця» Івана Старости заблокував захисник Василь Брич.

З 19 по 21 хвилини «греблянці» притисли суперника до їх воріт, заробили штрафний удар і кілька поспіль кутових. Спочатку «білківці» порушили проти Юрія Сочки і сам постраждалий пробив з 20-ти метрів по центру воріт. М'яч полетів підступно з відскоком від газону, воротар не зміг взяти його в руки і той зрикошетив на кутовий. Якщо після двох поспіль навісів з кутового Василя Іванішка господарям вдалось винести м'яч на кутовий, то після третього, у виконанні Івана Клюси, шкіряна куля «сухим листом» залетіла у дальню праву дев'ятку воріт – 1:0.

«Білківці» кинулись відігруватись, здійснили кілька стандартів та позиційних атак з використанням флангів, під час яких небезпечних ударів завдали Василь Добромільський та Іван Староста. Якщо постріл першого на 29-й хвилині в ближній кут, ціною надзусиль парирував воротар то другий завершив атаку правим флангом влучним ударом у дальній лівий кут – 1:1.

До кінця першого тайму суперники обмінялись кількома гострими контвипадами, на завершальній стадії яких опинились «греблянець» Юрій Сочка та «білківці» Василь Добромільський та Іван Староста. Незважаючи на створену гостроту рахунок залишився незмінним.

Початок другого тайму був як ніколи в'язким. Команди думали більше про збереження поточного рахунку. Починаючи з 60-ї хвилини суперники пожвавили атакувальні дії. Кілька реальних нагод відзначитись втратив Юрій Сочка, який завдавав прицільних ударів як зі стандартів, так і з гри. Та все-таки за ним уважно стежили захисники Юрій Ігнатко та Іван Кельбас, які звели до мінімуму гостроту біля своїх воріт. На допомогу центрфорварду був змушений підключатись навіть захисник «Греблі» Василь Іванішко.

У «Білок» мали реальні нагоди для взяття воріт Богдан Зілинець та Василь Добромільський. Перший напрочуд вдало увійшов у групісля перерви, а другий в буквальному сенсі затероризував лівий край захисту суперника.

На 68 хвилині гості вивели на вбивчу ударну позицію Юрія Сочку, який пробив у лівий кут. Мяч дивом оминув ворота, пролетівши повз ліву стійку. Після такого нефарту стало зрозуміло, що рахунок може залишитись незмінним. Команди просто дограли   до фінального свистка – 1:1. Ця нічия стала для «Білок» другою домашньою мировою, а «Гребля» втратила перші очки в сезоні.

У іншій принциповій грі «Осій» вдома дотиснув «Ільницю», перервав її триматчеву переможну серію і здобув дебютну домашню звитягу в першості – 2:1. Ще в одному важкому двобої «Загаття» продовжило власну домашню нічийну серію до чотирьох поспіль, уклавши мирову з «Доробратовом» – 1:1. Слід віддати належне й «Доробратову», яке у виїзних матчах чемпіонату поки не програвало.

Найнесподіваніший результат зафіксовано в Кушниці, де місцевій команді дало справжній бій «Приборжавське» – 2:2. Цим локальним успіхом «приборжавці» перервали власну триматчеву серію поразок і одночасно продовжили свою безвиграшну серію до 7 ігор.

До трьох поспіль довело власну серію перемог «Сільце», яке в рідних стінах досить скромно, тільки на доданих хвилинах, здобуло три очки у грі з абсолютним аутсайдером «Чорним Потоком» – 2:1. Цією впертістю «горяни» все ж припинили власну триматчеву серію поразок з великими рахунками.

Головний конкурент «греблянців» «Заріччя» вдома прогнозовано здобуло третю перемогу в сезоні з великим рахунком над «Дубрівкою» – 4:0. У цій дуелі «дубрівці» пропустили таку ж кількість голів, як до цього у всіх попередніх матчах чемпіонату разом.

У поточній таблиці відбулась єдина зміна – «Осій» випередив «Доробратово». «Доробратівці» вперше в сезоні випали з першої шістки, а «осійці» після тритижневої перерви повернулись до неї.

«Заріччя», залишаючись позаду «Греблі» за очками, вперше з початку сезону випередило своїх головних конкурентів за показником забитих голів – 17 проти 16 у суперника. До того ж, «зарічанці», починаючи з 2 червня і до сьогодні, утримують кращі показники пропущених та різницю м'ячів – 17:1.

Найгірший показник забитих голів у «Дубрівки» – 3. Від самого початку чемпіонату і до сьогодні найгірший показник пропущених та найгіршу різницю мячів зберігає «Чорний Потік – 5:25, який замикає таблицю з 9 червня.

Матчі наступного 8 туру пройдуть у неділю 30 червня. Центральним і найпринциповішим стане поєдинок «Ільниця» – «Заріччя». Важко передбачити результати пар «Доробратово» – «Осій», «Чорний Потік» – «Негрово» та «Дубрівка» – «Білки». Підсумок двобоїв «Гребля» – «Кушниця» та «Приборжавське» – «Сільце» найлегше спрогнозувати.

Початок ігор о 14.30.
   
7 тур
23 червня, неділя:
«Білки» – «Гребля» – 1:1, «Осій» – «Ільниця» –2:1, «Загаття» – «Доробратово» – 1:1, «Кушниця» – «Приборжавське» – 2:2,
«Сільце» – «Чорний Потік» – 2:1, «Заріччя» – «Дубрівка» – 4:0.

8 тур
30 червня, неділя:
«Ільниця» – «Заріччя», «Доробратово» – «Осій», «Чорний Потік» – «Негрово», «Дубрівка» – «Білки», «Гребля» – «Кушниця», «Приборжавське» – «Сільце».

ТС: «Гребля» – 19, «Заріччя» – 18, «Сільце» – 13, «Білки» – 11, «Ільниця» – 10, «Осій» – 10, «Доробратово» – 8, «Загаття» – 7, «Кушниця» – 7, «Дубрівка» – 5, «Негрово» – 4, «Приборжавське» – 3, «Чорний Потік» – 1.

Євген Свищо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат