17 січня відбулася виїзна прес-конференція Ужгородського прес-клубу на центральній ковзанці Ужгорода

Фото Я. Немеша 18.01.2013 13:25 СПОРТ

 

17 січня відбулася виїзна прес-конференція Ужгородського прес-клубу на центральній ковзанці Ужгорода – Ice Land. Йшося про успіхи дитячої хокейної команди Закарпаття «Закарпатські ведмеді».

Детальніше про розвиток дитячого хокею в області розповів тренер Андрій Максимович. За його словами, серед дітей хокей розвивається на Закарпатті дуже стрімко. «Дитячою командою ми почали займатися з жовтня 2011 року. Є нові у нас хлопчики 4-6 років, постійно набираємо нових гравців, - каже тренер. - Деякі батьки не вірять в успішність занять і перспективу цього виду спорту, а дехто вважає, що дорогувато займатись хокеєм. Але я вважаю, що краще віддати дитину на хокей і витратити кошти (близько 300 доларів на спеціальну форму), аніж на плейстейшн чи якусь іншу іграшку. Коли діти цілими днями сидять у комп’ютерах, тим самим знищуючи своє ж здоров’я. Наше основне завдання, щоб хлопчики, які до нас приходять, виросли справжніми чоловіками. Щоб могли постояти і за себе, і за своїх близьких та друзів».

Починати займатися дітям варто з шести років, каже фахівець.   Головне - бажання займатися.

Юні ужгородські хокеїсти від занять у захваті, занять не пропускають і впевнено почувають себе на льоду. 8-річний Артур каже: «Спочатку я навчився їздити на ковзанах на озері, а потім вже на полі. Було зовсім не страшно і не багато разів падав. А під час тренувань коли впаду, то швидко встаю і далі йду грати. Я люблю хокей, бо у мене тут багато друзів, команда, котра часто виграє (ну й інколи програє). Тут і весело, і цікаво. У мене задача обіграти старших гравців, яким вже по 15 років. Поки що вчуся».      
Артем, 9 років: «Мені працюється з нашим тренером добре, бо він хороший і дуже допомагає вчитись грати у хокей. Займаюсь вже два роки. Я побачив як грають у цю гру хлопці і мені сподобалося, тож попросив тата записати і мене».  
«По травматизму хокей десь аж на п’ятому місці серед ігрових видів спорту. Тобто він не такий страшний, як здається з першого погляду, - пояснює тренер Андрій Максимович. - У гравців є спеціальне обмундирування, яке спеціально випробовується, тестується, розробляється для гри у хокей.   У гравців лице захищене маскою, руки – рукавицями, є обов’язково захист шиї, колін, ліктів, нагрудник».
Крім спортивного клубу на ковзанці діють спеціальні умови для безкоштовного катання школярів, безкоштовним також є прокат ковзанів. З Перечинського району щодня за графіком їздить автобус, що привозить дітей. З ужгородськими ж школами все складніше, кажуть на ковзанці. Але є директори, які самі дзвонять і питають чи можна привести дітей, домовляються.

Упродовж цього сезону на ковзанці Ice Land планується ще чимало заходів. Незабаром відзначатимуть Масляну. До Дня закоханих на лід вийдуть гравці американського футболу.

Фото Я. Немеша

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат