Життя на татамі. Іршавські самбісти боролись вільно

Євген Свищо 21.06.2013 17:21 СПОРТ

Минулого тижня цьогорічний чемпіон України з самбо серед юнаків та минулорічний бронзовий призер з дзюдо Василь Орешко, срібна призерка національної першості з самбо спорту серед дівчат Ельвіра Попович та ще кілька талановитих іршавців взяли участь у виїзному тренуванні з вільної боротьби у Виноградові.

Там підопічні тренера іршавського клубу “Атлант” Ільгара Кулієва, разом із однолітками з Виноградівщини, під керівництвом знаного в нашому краї фахівця Івана Боршоша відпрацьовували окремі елементи з цього виду боротьби. Тренування включало тригодинну ранкову та аналогічну післяобідню частини. Від І. Кулієва я дізнався, що метою спортивного заходу було розширення діапазону борцівських навичок для того, щоб у майбутньому змагатись на найвищому рівні і в цьому виді спорту:

– У дзюдо, з якого мої вихованці також не на останніх ролях, заборонена атака в ноги. У вільній боротьбі після останніх нововведень такий рух дозволений. Тому зараз вільна боротьба стала дещо ближчою до самбо.

Цієї поїздки, як і решти цьогорічних вояжів, як зрештою і нагород, іршавських борців могло б і не бути якби не фінансова допомога з боку Івана Бідзілі, якого можна частенько зустріти в стінах спортзалу клубу “Атлант”. Він, тренер та і вся спортивна громадськість Іршавщини, очікують від них максимального результату. Цього прагнуть і рідні атлетів та самі винуватці спортивного дійства. До слова, найближчі всеукраїнські змагання із самбо плануються у Вінниці та Львові. Іршавці з нетерпінням чекають запрошення туди – одні, щоб підтвердити невипадковість здобутих титулів, а решта – набути авторитету на татамі.
                                                                                                   

Євген Свищо

ТЕГИ : дзюдо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат