«Олімпійський день» в Ужгороді зібрав близько 2000 чоловік

НОК України 21.05.2013 12:44 СПОРТ

 

Близько 2000 ужгородців зібралися на площі Поштовій, щоб взяти участь у традиційному Всеукраїнському «Олімпійському дні», який цього року проводиться у рамках святкування 20-річчя створення Закарпатського відділення Національного олімпійського комітету та 100-річчя проведення у Києві І Всеросійської Олімпіади, яка дала старт розвитку сучасного олімпійського руху.


Гарна музика, доброзичлива атмосфера, щирі усмішки на обличчях людей додали святкового настрою.

Серед учасників «Олімпійського дня» і новоспечені чемпіонки гандбольного сезону 2012/2013 років серед жіночих команд у складі Наталія Петровська, Наталія Семаль, Тетяна Кильч, Світлана Шваб, члени національної збірної зі сноубордингу Аннамарі Чундак та Йосип Пеняк.

Також не менш активну участь взяли працівники Міністерства з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області, яким керує член виконкому обласного відділення НОК України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Мирослав Щербей, команди загальноосвітніх навчальних закладів, ОДЮСШ та СДЮШОР, представники обласних спортивних товариств «Динамо», «Україна», «Спартак», «Колос», ветерани спорту, спортсмени обласного Центру «Інваспорт», та просто любителі спорту.

На набережній Незалежності та прилеглих до площі вулиць свою майстерність демонстрували юні футболісти, баскетболісти, волейболісти, гандболісти, шахісти, майбутні майстри малої ракетки.

Досить незвично в Ужгороді дано старт «Олімпійському дні», саме звук трембіти й сповістив про початок грандіозного культурно-спортивного свята.

Всіх учасників привітали заступник міського голови Ужгорода, члену виконкому обласного осередку НОК України Володимир Фленько, представник НОК України Анатолій Габелко, начальник управління ДСНС України у Закарпатській області, член виконкому облвідділення НОКУ Мирослав Щербей та президент Міжнародних дитячих олімпійських ігор Торстен Раш з Німеччини.

Першими на старт вийшли команди Ужгородської лінгвістичної гімназії ім. Т.Шевченка, ужгородські ЗОШ І-ІІІ №2, №3 та № 4, а це майже 250 школярів.

Другими стартували команди ужгородських загальноосвітніх шкіл №5 зі своїм керівником Петром Кіндюхом, який, до речі, фінішував другим серед ветеранів легкої атлетики, а також № 6, №7 та № 8.

Потім на страт вийшли команди ужгородських ЗОШ №9, № 10, № 11 та № 12, ЗОШ І-ІІІ ст. № 13, 14, 15 та 16, школярі ужгородських шкіл №19, 20, гімназія Ужгорода та угорськомовна гімназія.

Команда оперативно-рятувальної служби Закарпаття склала окремий забіг.

Найкращих «олімпійців» було нагороджено кубками, медалями, а кожен учасник отримав сертифікат від Міжнародного Олімпійського Комітету.

Голова обласного відділення НОК України Іван Риляк та представник НОК України Анатолій Габелко з іншими почесними гостями нагородили кубками, медалями спортивним інвентарем та літературою на олімпійську тематику всіх вихованців ОДЮСШ.

Тож з впевненістю можна сказати, що «Олімпійський джень-2013» в Ужгороді пройшов на «Ура».

НОК України

ТЕГИ : Олімпійський день

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат