Олімпізм. Білоног позбавлений олімпійського золота

06.12.2012 14:07 СПОРТ

 

Український штовхальник ядра поверне нагороду, завойовану в Афінах у 2004 році.


Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету (МОК) оголосив список спортсменів, які будуть позбавлені нагород, здобутих на Олімпійських іграх-2004 в Афінах. Серед дискваліфікованих за вживання заборонених препаратів атлетів виявився і Юрій Білоног. Наш штовхач ядра зобов'язаний буде повернути золоту медаль Афін в МОК. Про це повідомляє офіційний сайт МОК.

В результаті проведених аналізів по допінг-пробами 2004 року були також викриті у вживанні заборонених препаратів три спортсмени. Власних нагород також будуть позбавлені: бронзова призерка Олімпіади-2004 Світлана Крівелєва (штовхальниця ядра, Росія), срібний призер Іван Тихон (Білорусь, метальник молота) та бронзова призерка Ірина Ятченко (Білорусь, метальниця диска).

При цьому всі спортсмени продовжують заперечувати свою причетність до вживання допінгу і мають намір боротися за свої права. Допінг-проби взяті в 2004 році на Олімпійських іграх афінської лабораторією. Через вісім років, за кілька тижнів до закінчення їх зберігання, вони були проаналізовані знову лабораторією в Лозанні, яка і направила результати своїх досліджень в МОК.

Тим часом Світлана Крівелєва, що отримала бронзову медаль в Афінах після дискваліфікації первісної чемпіонки Ігор-2004 співвітчизниці Ірини Коржаненко, раніше заявила, що розлучатися зі своєю нагородою не збирається.

«Мені вже дзвонили багато людей — і друзі, і журналісти, і колишні колеги по спорту, моя позиція однозначна — медаль не поверну, — підкреслила Крівелєва. — В Афінах моя допінг-проба була чистою, ніяких питань не виникло. Як всі ці роки зберігали мою допінг-пробу? Чому б не перевірити ще раз всі результати ще через років 20? Чому я повинна віддавати медаль спортсменці, яка зайняла п'яте місце і не проходила допінг-контроль? Не збираюся «грузити» себе неприємними речами. Як жила, так і житиму».

Якщо в України відберуть золоту медаль, наша команда поступиться 12-м місцем команді Угорщини (див. табл).

ТЕГИ : літні олімпійські ігриюрій білоног

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат