Ліга чемпіонів Закарпаття. Переможця визначили шляхом післяматчевої лотареї (ОГЛЯД, ФОТО)

Євген Свищо 30.11.2012 17:13 СПОРТ

 

У неділю, 25 листопада, на одному з кращих сільських стадіонів «Метеор», що в Пістрялові, визначились призери третього за рангом турніру з футболу в нашому краї – Лізі чемпіонів Закарпаття.

Першими визначати бронзового призера на зелений газон вийшли «Дийда» та «Зірка» з Берегова. На передматчевому розігріві травмував руку «дийдівський» воротар, а запасного голкіпера у них не було. В рамку став гравець атакувального плану Василь Селеш. З огляду на це і не тільки, фаворитами виглядали «зіркові». В першому таймі їх суперники, зусиллями захисників Олександра Дуба та Шандора Янтаха, стримували наступальні пориви Василя Луци, Адама Пушкаша, Сергія Гички та Василя Кампова. Навіть більше, на 13 хвилині Чобо Кемень, після ювелірної передачі з правого флангу Іштвана Головача, вийшов віч-на-віч з воротарем. Станіслав Трофіл розгадав задум суперників, вибіг за межі штрафного майданчика і головою виніс мяч «з під носа» у спантеличеного форварда. Мяч підхопив І. Головач і ударом метрів з 20-ти, спрямував його в правий кут. Та й цього разу воротар опинився на його шляху. Берегівці мали більш реальну нагоду відзначитись на 37-й хвилині, коли швидку атаку лівим флангом, після чергового вдалого відбору мяча у центрі поля, розпочав В. Кампов. Останній довгим пасом знайшов у чужому штрафному майданчику В. Луцу, однак того, поштовхом у спину, на газон поклали захисники. Арбітр Василь Зайтлер без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку. На щастя для В. Селеша, його тезка Луца віднісся до виконання стандарту безвідповідально, пробив легенько по центру, де його в руки підхопив «виконавець обовязків голкіпера». На 63-й хвилині «червоно-білі» все ж досягли свого. Зіграли дві вдалі заміни тренера Степана Гіді. Невтомний Людвіг Тор зробив навісну передачу в штарфний майданчик на Максима Печерського, який, ударом головою в лівий кут, відправив мяч під перекладину. Далі кілька нагод відзначитись втратив А. Пушкаш, однак всі недоліки молодшого партнера на 77-й хвилині виправили його досвідчені одноклубники С. Гичка та Л. Тор. Першому дозволив вільно пролетіти правим флангом Ференц Верейці, а другий, ударом з льоту метрів з 20-ти в правий кут, замкнув простріл реактивного партнера. Ложкою дьогтю в бочці меду стало вилучення двох запальних гравців «Зірки» С. Гички та А. Пушкаша. Першого, за шість хвилин до завершення, на грубість та отримання другої жовтої картки, спровокував один із захисників, а другий – отримав другий гірчичник за ігровий фол на доданих хвилинах. Однак «озерні» не скористались такою кількісною форою і завершили поєдинок прогнозованою поразкою – 0:2.

Значно рівнішим і якіснішим у плані виконавської майстерності став поєдинок за золоті нагороди та кубок між «Явором» з Туриці, що на Перечинщині, та «Артосом» із Гаті, що на Берегівщині. Особливої похвали заслуговують воротарі, перерахунку сейвів яких вистачило б на кілька репортажів, захисники клубів, дії яких вражали навіть фанів протилежної команди, та поперечини воріт. Саме останні двічі виручили голкіперів Юрія Козака та Золтана Кордоша на 25-й та 27-й хвилинах. Справедливості заради, слід сказати, що в першому моменті форварда підвела влучність. Індивідуальний дріблінг продемонстрував Роберт Давід, однак його постріл заблокували захисники. Мяч підхопив Шандор Варга, який пострілом метрів з шести влучив у поперечину. В другому епізоді, після пострілу метрів з 20-ти Романа Лабича, на боці «Артоса» була фортуна у вигляді тієї ж поперечини. Мяч міг влетіти у ворота «Артоса» і раніше, а саме на 16-й хвилині, коли простріл з правого флангу Олександра Пономаренка ударом по центру воріт замкнув Максим Фрайтик. Мяч прослизнув під воротарем і повільно котився у ворота, однак З. Кордош, згрупувавшись, зупинив його на самій лінії. Гравці «Артоса» віддали ініціативу супернику і діяли більше на контратаках, шукаючи дальніми передачами креативних форвардів. Особливо запамятався епізод на доданій до першого тайму хвилині, коли віч-на-віч з воротарем вивели Р. Давіда. Та Ю. Козак вчасно вийшов з воріт, скоротив кут обстрілу і взяв мяч «намертво» після пострілу форварда. Другу половину гри команди провели обережніше, тому їх атакувальні потуги зупинялись ще перед штрафними майданчиками. Небезпечними були тільки стандарти на 24-й, 28-й та 38-й хвилинах, однак після їх виконання шкіряний вперто оминав рамку воріт. Фінальний свисток арбітра Петра Котубея зафіксував суху мирову, тому довелось пробити післяматчеві одинадцятиметрові штрафні удари. Вони краще вдались гравцям «Артоса». Показовим став перший же постріл з точки в лівий кут Р. Лабича, удар якого у неймовірному стрибку (зафіксований на одному з фото) відбив З. Кордош. Ш. Варга і Р. Давід з «Артоса» та В. Кузнєцов, М. Штулер та Ю. Куцкір з «Явора» свої спроби реалізували бездоганно. Чого не скажеш про берегівця Р. Кагова з і «яворівця» С. Свадебу, які, за рахунку 1:1, свої удари змарнували. Після цього Ю. Козак ледь не врятував свою команду від поразки, зачепивши мяч після виконання стандарту Йожефом Молнаром, однак той все ж влетів у кут. Вирішального удару завдав Ф. Барта, який приніс перемогу, золото та кубок команді наставника Бейло Гея – 4:3.

                                                                                                       

Євген Свищо

ТЕГИ : ліга чемпіонів закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат