Ліга чемпіонів Закарпаття. «Підвиноградово» та «Зірка» завоювали Іршавщину

Євген Свищо 15.11.2012 17:43 СПОРТ

 

Детальний огляд матчів у групі з центром у Заріччі + ФОТО.



На минулих вихідних завершився останній тур групового етапу Ліги чемпіонів Закарпаття з футболу. В одній із 4-х зон, учасники якої змагались на полях Заріччя та Сільця, що на Іршавщині, на завоювання двох путівок в ¼ фіналу, до останнього туру, претендували всі чотири команди. Спочатку в суботу, 10 листопада, на новенькому стадіоні в Сільці один із фаворитів турніру берегівська «Зірка» проекзаменувала на міцність місцевий футбольний клуб. З перших хвилин стало ясно, хто на чужому полі хазяїн. Досвідчені гравці “Зірки” Максим Печерський, Микола Нодь, Лайош Борбош, Людвіг Тар разом з молодими і перспективними Адамом Пушкашем та Василем Луцою закрутили таку карусель біля чужих воріт із використанням діагональних передач, що захисники господарів задавали собі питання “Куди ми потрапили?”, а нечисленні місцеві фани питали один в одного “А чи наша це команда протистоїть берегівцям?”

Як наслідок в першому таймі у ворота П. Юрковича влетіло пять сухих мячів. Рахунок на 9-й хвилині відкрив М. Печерський, який встиг на добивання, після відбитого воротарем потужного пострілу М. Нодя – 1:0. На 20-й хвилині вихід віч-на-віч з воротарем реалізував Л. Тар – 2:0. Через пять хвилин він же ювелірним ударом в лівий нижній кут оформив дубль – 3:0. На 38-й хвилині триходівка В. Луца – А. Пушкаш – М. Печерський завершилась влучним ударом в той же лівий кут останнього – 4:0. А за дві хвилини до завершення першого тайму він реалізував вихід один-в-один на воротаря і оформив хет-трик – 5:0. На початку 2 тайму активнішими були «сільчани», у яких виділявся вихованець криворіжського футболу Сергій Білак.   Однак нечисленним ударам його партнерів бракувало сили та влучності. Ніби показуючи як потрібно грати В. Луца на 63-й хвилині, ударом з льоту в правий нижній кут, забив найкрасивіший гол минулого уїк-енду – 6:0. На 75-й хвилині С. Білак відквитав один мяч – 1:6, однак через 8 хвилин Микола Міщенко відновив різницю – 7:1. «Зірка» догравала 2-й тайм фактично другим складом. Бальзамом на хвору душу місцевих уболівальників став реалізований на 85-й хвилині С. Білаком пенальті – 2:7, а ще через дві хвилини власним голом реабілітувався один із захисників «Сільця» Роман Гуленко, який встановив остаточний рахунок – 3:7.

Іншу путівку в ¼ фіналу в неділю, 11 листопада, на стадіоні в Заріччі розіграли “Підвиноградово” та місцева команда. Перший тайм пройшов на зустрічних курсах. Незважаючи на те, що гості більше атакували, вони, на 16-й та 25-й хвилинах, пропустили дві гольові контратаки суперника, наслідком яких став дубль центрфорварда команди з “капустяного краю” Івана Довгінка – 2:0. На останній хвилині першої половини гри Олександр Купіков з передачі Івана Сагайдака, пострілом в лівий дальній кут, скоротив рахунок – 1:2. Після перерви “жовто-сірі” продовжили тиснути на ворота господарів і на 67-й хвилині скористались обрізкою в центрі поля Юрія Булези. Після двох навісних передач господарі двічі змогли винести мяч. Та його знову підхопив Михайло Брич, знайшов пасом І. Сагайдака, який ударом в правий кут зняв павутину з правої девятки воріт Євгена Чобана – 2:2. Нічия виводила в наступне коло гостей, тому синьо-білі налягли на ворота суперника, однак мяч після їх ударів у ворота не влітав. Натомість, на 77-й хвилині, в одній із контратак “підвиноградівці” заробили результативний штрафний. Навісну передачу Юрія Міговки ударом головою замкнув Юрій Брич, який встановив остаточний рахунок і вивів свою команду до наступного раунду – 3:2.

В ¼ фіналу “Підвиноградово” зустрінеться із іншим представником бергівщини “Артосом” з Гаті, а окрасою раунду обіцяє стати двобій “Зірка” – “Нижній Коропець”.

ТС: «Підвиноградово» – 7, «Зірка» – 6, «Сільце» – 2, «Заріччя» – 1.
                                                                                                     







Євген Свищо

ТЕГИ : ліга чемпіонів закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат