Ужгородські петанкісти взяли у Львові 5 із 6 кубків

22.10.2012 11:25 СПОРТ

У суботу, 20 жовтня, вперше в історії Львова в місті провели турнір з петанку - «Leopolis Petanque CUP 2012». Майданчики для гри розмістили в самісінькому центрі – біля Порохової вежі, тож навколо снували сотні туристів.
«Метою змагання є популяризація старовинної французької гри у Львові, - зазначили організатори турніру Олег Піх та Роман Голубовський. – Тож місце проведення турніру вибрано досить вдало».


Зареєструвалося 24 учасника – гравці зі Львова, Ужгорода, Києва та Івано-Франківська. Команди-дуплети розділили на дві групи по шість. За результатами п’яти відбіркових ігор визначалася четвірка найкращих, що виходила у півфінал.

Дуплет «Унгвар» (Петро Гойс та Олександра Шевченко - Ужгород) завоювали золото турніру. Вони перемогли у фінальній грі команду «Свідки Шандора» (Влад Вербицький та Микола Цибуляк - Ужгород), яка відповідно посіла друге місце.



За бронзу турніру боролися «Лисичка та Їжачок» (Людмила Федоришина (Ужгород) та Сергій Денисенко (Київ)) і дуплет «Кузькіна мать» (Олександра Кузьма (Ужгород) та Сергій Жуковський (Київ)). Остаточна перемога була за «Лисичкою та Їжачком».



Загалом всі гості змагання чудово провели час у серці Львова. Атмосфера старовинного міста якнайбільше підходить для подібних заходів. Гравці дякують новоствореному Львівському петанк-клубу за хорошу організацію і з нетерпінням чекають наступних турнірів.

«Географічне положення міста Лева та купа інших факторів спонукає проводити майбутні чемпіонати України з петанку саме тут -   у її культурній столиці. Сюди легше всього буде добратися нашим гравцям з Києва, Харкова, Херсона, Івано-Франківська, Ужгорода та інших міст, де вже активно грають петанк», - розповів президент федерації петанку України Петро Гойс.


За матеріалами Заголовок

ТЕГИ : петанкЛьвівУжгородПетро Гойс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат