Позаду СК «Юність» планують спорудити закриті корти та кілька майданчиків

19.10.2012 15:48 СПОРТ

В Ужгороді планують привести до ладу територію позаду СК «Юність», де наразі пустують 8 занедбаних тенісних кортів. За словами Віталія Ерфана, начальника управління сім'ї, молоді і спорту Закарпатської ОДА, у планах, крім відновлення функціонування кортів, будівництво трьох закритих тенісних кортів, одного майданчика з акриловим покриттям та великого футбольного поля. Таким чином, іде мова також про збільшення площі до трьох гектарів. «Це «гарячий» проект, — зазначив пан Віталій. — Наразі за дорученням голови ОДА Олександра Ле-диди розробляється проект відведення ділянки для критих кортів, штучних майданчиків та футбольного поля. Потім проект буде винесений на сесію міської ради».

Що стосується програми з будівництва спортивних майданчиків зі штучним покриттям, то Віталій Ерфан зазначив, що паралельно почалося будівництво і майданчиків із акриловим покриттям, на яких можна грати не лише у футбол, а й, до прикладу, гандбол, волейбол, баскетбол. До кінця року в області з'явиться 5 таких майданчиків та 15 зі штучним покриттям.

З приводу розвитку спорту в області начальник управління сім'ї, молоді і спорту Закарпатської ОДА зазначив, що зареєстровано 90 видів спорту, з них 28 — олімпійських. Ще 13 видів спорту розвиваються в області для людей із вадами зору або слуху. Також в області налічується 35 спортивних шкіл. За словами Віталія Ерфана, фінансування галузі порівняно з минулим роком зросло. Торік це було 16,5 млн. грн., а цього року — 22,2 млн. грн.

Попри різноманіття спорту найбільш масовими та традиційними для Закарпаття залишаються футбол, фехтування та гандбол. Цього року область збагатилася 16 майстрами спорту. Також 63 закарпатських спортсменів входять до відповідних збірних України, а 25 отримують стипендію від держави у розмірі від 570 до 800 грн. щомісяця.

Віталій Ерфан насамкінець зізнався, що недопрацювання у матеріально-технічній базі, звичайно, є, тому є над чим працювати.

Людмила Федоришина

ТЕГИ : СК Юність

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат