Футбол, Чемпіонат Закарпаття. Перша поразка “Мукачева” відновила золоту інтригу (ФОТО)

Євген Свищо, фото з матчу "Бужора" - "Берегвідийк" 23.08.2012 16:56 СПОРТ

 

У неділю 19 серпня відбулись матчі 14-го туру у вищій та 16-го туру у першій лігах. Із двобоїв які вплинули на розстановку сил у чільній четвірці вищої ліги варто виділити поєдинки “Поляна — “Мукачево”, “Бужора” — “Берегвідийк” та “Боржава” — “Севлюш”.

Центральним із них без сумніву був поєдинок на Свалявщині. Принциповість йому додавав перебіг гри між цими командами в першому колі, коли на її початку арбітр відмінив м'яч, забитий полянцями. До того ж мукачівцям традиційно важко вивозити очки із Свалявщини. У господарів помітним був новобранець Павло Онисько, який за час своєї футбольної кар'єри захищав кольори міцних середнячків Української Прем’єр-ліги — львівські “Карпати” та “Ілічівець”. Чимало відіграв і за київську “Оболонь”, “Львів” та “Ворсклу-2”. Не дивно, що маючи таких досвідчених гравців підопічні нового-старого тренера Михайла Кондрі ще в першому таймі взяли хід гри під свій контроль і вирішили її долю. Вони знайшли шпарину в захисті суперника і вже на 9-й хвилині П. Онисько замкнув передачу з правого флангу і потужним ударом відкрив рахунок — 1:0. В середині тайму Павло замкнув простріл вже з лівого флангу і оформив дубль — 2:0. У кінці першого тайму мукачівці перехопили ініціативу, однак наразились на швидку контратаку, на вістрі якої знову опинився П. Онисько, який оформив хет-трик — 3:0. В другому таймі домінували вже мукачівці, однак спромоглися тільки на гол престижу у виконанні Андрія Герца — 3:1.

Осічкою “Мукачева” сповна скористався берегівський “Берегвідийк”, який в Іршаві проекзаменував на міцність місцеву “Бужору”. Гості зробили ставку на швидкий гол, яка одразу ж виправдала себе. Під час дебютної атаки на 1-й хвилині новобранець команди Артем Замніус ударом головою замкнув навісну передачу з лівого флангу — 0:1. Та на цьому підопічні Віталія Азарова не зупинились. На 9-й хвилині навісну передачу Михайла Гурки замкнув Роман Піцур. Однак, від голу господарів врятувала перекладина воріт. Після зустрічі з нею м'яч опустився на лінію воріт і вилетів у воротарський майданчик, звідки його вибив захисник.

Далі гра пішла на зустрічних курсах. У гостей, крім М. Гурки, А. Замніуса та Р. Піцура, помітними були Георгій Яворський, Степан Гейці та Сергій Бербат. Перші двоє додавали креативу атакам рідного клубу, а Бербат під час однієї із швидких контратак, на 43-й хвилині, влучив у перекладину воріт. У інших епізодах берегівцям або бракувало влучності, або іршавців від голу рятувала хороша реакція голкіпера Василя Шестака. У “Бужори” завести партнерів намагались креативні Івани Довгінко та Ільницький і Андрій Ломага. Вони передачами шукали висунутого центрфорварда Олексія Остафійчука. Однак тому зачепитись за м'яч не дозволяли берегівські захисники Олег Теплий, Володимир Корнутяк та граючий головний тренер команди Віталій Азаров. І. Довгінко крім користі для своїх, кілька разів втрачав шкіряну кулю у центрі поля. Внаслідок цього суперники тікали в швидкі контратаки. Запам'ятався і епізод на 42-й хвилині. Після удару, зі штрафного з 35-ти метрів, у виконанні захисника Вячеслава Шусти, м'яч пролетів у пів-метрі над правою девяткою воріт Андрія Крашевського.

Початок другого тайму пройшов за тим же сценарієм, що і перший. На 50-й хвилині берегівці провели дві поспіль небезпечні атаки. І якщо на завершальній стадії першої А. Замніусу бракувало влучності, то після потужного пострілу метрів з 30-ти М. Гурки, круглий влетів у лівий нижній кут — 0:2. Атаки господарів складали дві-три точні передачі, а за ними були втрати. Іноді окремі з іршавців фінтами накручували по кілька гравців, однак без особливої користі для команди, а деколи із неприємними наслідками. Так, на 74-й хвилині І. Ільницький, зміщуючись з лівого на правий фланг власною технікою змусив оживитись глядачів на центральній трибуні. Однак, після втрати ним м'яча, гості довели рахунок до розгромного. А. Замніус зробив навіс у штрафний майданчик на С. Гейці, який вколотив м'яч у сітку — 0:3. Після цього В. Азаров дозволив відпочити А. Крашевському, змінивши його на новобранця команди Василя Голубіцького. На 78-й хвилині І. Калапач вколотив ще один гол у ворота В. Шестака, однак 2-й асистент арбітра Мирослав Горгош зафіксував у форварда офсайд. Іршавці продовжували шукати передачами О. Остафійчука, та в 2-му таймі його в переносному сенсі з'їв захисник Іван Сливка, який з'явився на полі після перерви. Значно краще у іршавця виходило віддавати паси. Завдяки точній передачі Олексія господарям вдалося забити гол престижу. Отримавши м'яч на правому фланзі, він пронісся вперед, перевів м'яч у центр на Василя Ільницького і той вколотив його у лівий, незахищений воротарем, кут — 1:3.

З поміж решти поєдинків варто виділити гру в Довгому , де місцева “Боржава” несподівано легко взяла звитягу над виноградівським “Севлюшем” — 2:0. Програшем виноградівців скористалось “Середнє”, яке в рідних стінах прогнозовано перемогло гравців “Плоского” — 3:0. Воловецькі “Карпати” вдома зіграли в бойову нічию із пістрялівським “Метеором” — 1:1. “Ужгород-Говерла” на власному полі передбачувано переграла хустський “Нарцис” — 1:0.

Після 14 туру берегівці наблизились на відстань двох очок до “Мукачева” , і це при тому, що останнім ще доведеться зіграти нелегкі виїзні матчі проти “Берегвідийка”, “Середнього” та “Метеора” і прийняти вдома незручний “Севлюш”. Зберігає теоретичні шанси на чемпіонство і “Поляна”, однак для цього їй доведеться набрати максимум очок. Поки ж полянці у боротьбі за бронзу відірвались від найближчого переслідувача на 6 очок. Відбулись дві зміни у положенні команд. “Середнє” повернуло собі четвертий рядок, відтіснивши “Севлюш”, а “Боржава” обійшла “Карпати”.

Із матчів наступного 15 туру центральними вважаємо поєдинки “Метеор” - “Поляна” та “Берегвідийк” - “Боржава”.

Вища ліга
14-й тур
19 серпня:
«Бужора» — «Берегвідейк» — 1:3, «Поляна» — «Мукачево» — 3:1, «Середнє» — «Плоске» — 3:0, «Карпати» — «Метеор» — 1:1, «Говерла» — «Нарцис» — 1:0, «Боржава» — «Севлюш» — 2:0.

15-й тур
26 серпня, неділя:
«Метеор» — «Поляна», «Мукачево» — «Нарцис», «Плоске» — «Бужора», «Берегвідейк» — «Боржава», «Севлюш» — «Карпати», «Середнє» — «Ужгород».Поч. матчів о 16.30.

1. «Мукачево»: 14 — 35
2. «Берегвідейк»: 14 — 33
3. «Поляна»: 14 — 29
4. «Середнє»: 14 — 23
5. «Севлюш»: 14 — 21
6. «Метеор»: 14 — 18
7. «Боржава»: 14 — 16
8. «Карпати»: 14 — 16
9. «Говерла»: 14 — 15
10. «Плоске»: 14 — 11
11. «Нарцис»: 14 — 7
12. «Бужора»: 14 — 5

Перша ліга
16-й тур
19 серпня:
«Петерфолво» — «Терново» — 5:2, «Тиса» (Буштино) — «Карпати» (Рахів) — 1:5, «В.Бичків» — «Вишково» Вишково) — 0:0, «Кісва» (Кос.Поляна) — «Говерла» (Ясіня) — 2:1, «Тячів» — «Копаня» — 0:1, «Оболонь» (Хуст) — «Авангард» (Тересва) — 1:2, «Старт» (Золотарьово) — «Вільхівці» — 2:3.

17-й тур
26 серпня, неділя:
«Вільхівці» — «Оболонь», «Авангард» — «Терново», «Вишково» — «Кісва», «Говерла» — «Тиса», «Карпати» — «Тячів», «Копаня» — «Старт», «В. Бичків» — «Петерфолво». Поч. матчів о 16.30.

1. «Кісва»: 16 ігор — 41 очок
2. «Вільхівці»: 16 — 39
3. «Вишково»: 16 — 32
4. «Авангард»: 16 — 31
5. «Карпати»: 16 — 27
6. «Говерла»: 16 — 27
7. «В. Копаня»: 16 — 24
8. «В. Бичків»: 16 — 19
9. «Оболонь»: 16 — 19
10. «Старт»: 16 — 16
11. «Тячів»: 16 — 15
12. «Петрово»: 16 — 15
13. «Терново»: 16 — 13
14. «Тиса»: 16 — 4

Євген Свищо, фото з матчу "Бужора" - "Берегвідийк"

ТЕГИ : чемпіонат закарпаттячемпіонат закарпаття 1 ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат