Чемпіонат молодіжних складів Прем’єр-ліги: “Говерла” і тут програє

Євген Свищо 21.08.2012 16:42 СПОРТ

 

Минулої п’ятниці молодіжний склад ужгородської “Говерли” в рамках 6-го туру зіграв на мукачівському стадіоні “Авангард” проти однолітків із харківського “Металіста”.

Склад гостей дублюючим можна було назвати умовно, оскільки в першій 45-хвилинці на полі з’явились такі гравці як Фініньйо, Володимир Лисенко, Володимир Шопін, Андрій Оберемко та Артем Радченко, які вже спробували свої сили в головних складах кількох команд Української Прем’єр-Ліги. П’ятничну гру активніше розпочали господарі, у яких тон атакам задавав Олександр Ситник. Він і штрафні заробляв і небезпечні навісні передачі на партнерів запускав. Однак захисники застосовували проти закарпатського гринадера Сергія Курту колективний відбір мяча. Тому не дивно, що першого удару в площину воріт Артура Денчука господарі завдали аж на 20-й хвилині. Однак і цей постріл у правий кут С. Курти із передачі О. Ситника тільки потренував голкіпера “синіх”. Ця атака змусила прокинутись лідерів атак гостей А. Радченка, В. Лисенка, А. Оберемка та вихованця закарпатського футболу Юрія Чонку. Металісти раз-за-разом виходили на оперативний простір і пробивали. Однак до 31-ї хвилини їм або бракувало влучності або їх постріли блокували захисники Роберт Молнар та Володимир Староста. Господарі зосередились на захисті власних воріт із поодинокими контрвипадами. На 31-й хвилині стався злам у захисній ланці ужгородців. А. Радченко навісив у штрафний майданчик, а захисник Ігор Северенчук виніс м’яч на кутовий. Після прострілу вже Василь Гнепа вибиває м’яч за межі штрафного майданчика. Та   його підхопив А. Оберемко відпасував вперед на В. Лисенка, який відкинув трохи назад на А. Радченка і той вколотив м’яч у правий нижній кут Андрія Бендера — 1:0. Через дві хвилини асистував партнеру і зірковий Фініньйо, який зробив простріл з лівого флангу. М’яч пролетів повз Р. Молнара та І. Северенчука і дістався до правого краю штрафного майданчика до В. Шопіна. Останній спокійно спрямував шкіряну кулю у незахищений ближній кут — 0:2. Гості не зупинялись. Нагоди відзначитись ще до перерви втратили А. Оберемко, А. Радченко, Ю. Чонка та В. Лисенко. Особливих “надзусиль”, щоб не відзначитись доклав останній. На 40-й хвилині з меж штрафного майданчика пробив Максим Боровец і м’яч влучив у руку В. Старості. Арбітр не вагаючись вказав на одинадцятиметрову позначку. В. Лисенко з точки пробив по центру і воротар А. Бендер відбив м’яч. Могли до перерви скоротити рахунок і наші моторні парубки.   На 44-й хв вони вивели О. Ситника фактично віч-на-віч із воротарем, однак голкіпер А. Денчук стрибнув на нашого півзахисника прямими ногами вперед, за що отримав жовту картку і вільний удар в сторону своїх воріт із 16-ти метрів. Однак ужгородці О. Ситник та В. Ряшко невдало розіграли вільний і гості ліквідували небезпеку. Через дві хвилини після удару О. Ситника м’яч все ж влетів у лівий кут воріт А. Денчука, однак асистент арбітра зафіксував у Ситника положення поза грою і не зарахував взяття воріт.

Після перерви захисну ланку ужгородців підсилив Павло Щедраков, який з’явився замість Р. Молнара. По перерві додав у активності Ю. Чонка, який прагнув будь-що забити гол перед рідними уболівальниками. Він багато рухався, асистував партнерам і завдав 5 ударів у сторону воріт А. Бендера, однак забити так і не зміг. Наших гравців продовжував вести за собою О. Ситник. На 58-й хвилині він, опинившись на лівому фланзі атаки своєї команди зробив дуже небезпечний простріл у штрафний майданчик на В. Ряшка, однак того на долю секунди випередив А. Денчук і забрав м’яч в руки.   На 64 хвилині   відбулось падіння О. Ситника у штрафному майданчику суперника. Та арбітр показав, що все було в рамках правил. На 70 хвилині міг відзначитись А. Оберемко, та А. Бендер вчасно вийшов з воріт і, відчайдушно стрибнувши в ноги супернику, забрав м’яча до рук. Господарі також могли забити через дві хвилини, коли Ясухіро Като прорвався лівим флангом, зробив навісну передачу на Ситника, однак останній захопився фінтами і забув завдати удару, чим скористались захисники і винесли м’яч.

На 77 хвилині господарі все ж змогли скоротити рахунок. З лінії штрафного майданчика пострілом під перекладину пробив Ситник. Воротар кулаком перевів м’яч на кутовий. Після навісу із кутового, неузгодженістю захисників скористався С. Курта і вколотив м’яч у правий кут — 1:2. До фінального свистка реальні нагоди відзначитись втратили ужгородці І. Ловска та І. Махно і харків’яни Ю. Чонка та С. Загинайлов. Та завдяки захисникам обох команд та воротарям А. Денчуку і А. Бендеру рахунок залишився незмінним 2:1 на користь “Металіста”.

6-й тур. 16—18 серпня:
«Арсенал» — «Іллічівець» — 0:0
«Металург» (Д) — «Таврія» — 4:0
«Говерла» — «Металіст» — 1:2
«Ворскла» — «Динамо» — 1:2
«Кривбас» — «Дніпро» — 2:2
«Карпати» — «Металург» (З) — 1:2
«Волинь» — «Зоря» — 2:2
«Чорноморець» — «Шахтар» — 0:4

Євген Свищо

ТЕГИ : ФК Говерла

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат