В Ужгороді запрацював найбільший в Україні ролердром (ВІДЕО)

14.08.2012 10:59 СПОРТ

Площа майданчика найбільша в Україні, понад 1,5 тисячі квадратних метрів. Сучасне пластикове покриття не боїться спеки, дощу та навіть морозу. А головне, воно абсолютно безпечне для катання ролерів, скейтбордистів та велосипедистів.

«Це єдина спеціалізована споруда, яка дозволяє уникнути травмування. Тому що покриття є доволі м’яким, пристосованим. І розвити швидкість, як бажає цього молодь, і не створювати додаткових незручностей пересічним мешканцям міста», - розповідає завідуючий сектором фізкультурно-оздоровчої роботи управління молоді та спорту Закарпатської обласної держадміністрації Олег Муртазін.

У закарпатській столиці чимало прихильників екстремального спорту, але досі молодь гасала на міських площах і вулицях, набережній, та в парках. Городян це дратувало, ролерів і скетбордистів звідусюди проганяли. Та й ризиковані трюки у непристосованих місцях часто закінчувалися травмами й переломами. В скейт-парку є спеціальні 4 фігури для тренування. Та й падати тут м’яко. А емоцій вистачає, розповідають спортсмени.

«Від того, що тут покриття хороше, тому й безпечно. Був би тут асфальт, то ми би вже повмирали, напевно, повбивалися би точно на цьому асфальті. На такому покритті майже травм не буває. Хіба що вивихи. Якщо криво заземлитися на доску, то можна вивихнути ноги, руки», - каже скейтбордист Олег Тенкач.

Найбільше радіють роледрому вихованці хокейної школи. Тренувальний процес тепер у них безперервний. Влітку з’явилась можливість грати у хокей та відточувати навички. Розміри й розмітка на роледромі як на справжньому хокейному полі.

«Хокейна школа продовжує роботу. Тренування у нас і зараз проходять. Щоранку у нас є тренування. І ми продовжуємо набір дітей. Хотіли б, щоб діти до нас приходили як можна більше. І батьки не боялися труднощів, що це тимчасовий вид спорту», - каже тренер з хокею Андрій Максимович.

2 години розваг на роледромі коштують 20 гривень. Щосереди для школярів безкоштовні години, з 14 до 18, — повідомляє Карпатньюз з посиланням на ICTV.

Роледром і скейтпарк працюватиме на майданчику поблизу супермаркета «Дастор».

ТЕГИ : роледром

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат