На Виноградівщині паводок зруйнував дамбу Тиси та змінив русло - під загрозою село Тросник

16.02.2024 11:25 СОЦІО

 

Паводок, що трапився в області минулого тижня, спровокував чимало аварійних ситуацій. Деякі з них, якщо не ліквідувати їхні наслідки, можуть у майбутньому зумовити ще катастрофічніші руйнування. Це стосується не тільки мережі доріг Закарпаття, а й лінії берегоукріплення та дамб, - повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Про це серед іншого йшлося під час робочого візиту на Виноградівщину. Разом з Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА вдалося поспілкуватися із органами місцевої влади, депутатським корпусом, відвідати кілька найбільших підприємств Виноградівської громади.

Місцеве населення непокоїть можливість підтоплення с.Тросник. Тут води річки Тиси розмили берег, дещо змінивши русло.

Разом із фахівцями та громадою обговорили це питання та кілька варіантів вирішення проблеми. Один з них – провести аварійні роботи. Працівники водного господарства підрахували, що для цього потрібно понад 2 млн грн. Їх може профінансувати сама громада, якщо у бюджеті є кошти для таких потреб. Цю ділянку ОВА також включила до переліку об’єктів, які потребують першочергового фінансування для забезпечення надійного протипаводкового захисту територій області. Ще один варіант – надійніший, але й більш дороговартісний – будівництво комплексу берегоукріплення. Такі роботи вартуватимуть від 20 до 30 млн грн.

На жаль, через воєнні дії фінансування з державного бюджету скоротилося. Однак шукаємо можливості та шляхи залучення коштів для реалізації протипаводкових заходів. Закарпаття – регіон із високим рівнем паводкової небезпеки, тому діяти маємо чітко і злагоджено, щоб не допустити небезпечних для населення ситуацій у майбутньому.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат