Напередодні різдвяно-новорічних свят закарпатцям нагадують про заборону самозаготівлі хвойних дерев

05.12.2023 20:23 СОЦІО

Зовсім скоро розпочнеться підготовка до різдвяних свят. Традиційно їх святкування не обходиться без встановлення новорічної ялинки. Тож саме час нагадати про заборону самозаготівлі хвойних дерев. Адже ідеться не тільки про законність, а й про шкоду довкіллю, - повідомляє перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Тому традиційно в області затвердили та реалізовують План заходів, мета якого – запобігати правопорушенням під час заготівлі хвойних дерев у період різдвяних свят.

Для виконання запланованого вже сформували рейдові групи, які проводять патрулювання у межах лісового фонду, а також на вокзалах, стихійних ринках тощо. Працюватимуть вони до кінця грудня.

Згідно з чинним законодавством за незаконне вирубування хвойних дерев віком до 41 року в лісі в грудні-січні порушникам загрожує штраф від 759 до 3432 грн, у межах об’єктів природно-заповідного фонду – від 8621 грн до 42 690 грн.

Чинні нормативно-правові акти також визначають, що перевезення, зберігання та збут незаконно зрубаних дерев карається штрафом від 17000 до 25500 грн або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням/позбавленням волі до трьох років.

Закликаємо купувати ялинку до свят в офіційно визначених для цього місцях. Інформацію про такі локації оприлюднять органи місцевої влади. Адже саме там деревцята будуть марковані, законно вирубані, а ви будете впевнені, що, прикрашаючи свою оселю, не шкодите природі Карпат.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат