На Виноградівщині у природо-заповідному фонді виявлено чергові мільйонні збитки

08.09.2023 13:08 СОЦІО

У результаті проведення заходів щодо запобігання правопорушень природоохоронного законодавства працівники Державної екологічної інспекції у Закарпатській області встановили, що на території природо-заповідному фонду місцевого значення «Притисянський» на території   Виноградівської територіальної громади було скоєно рубку 13 дерев різних порід без відповідних лімітів та дозволів. Завдані збитки складають   1 мільйон 355 тисяч гривень.

На місце пригоди екоінспектори викликали слідчо-оперативну групу працівників поліції, у присутності яких було проведено облік і обмір пнів від незаконно зрубаних дерев.

Як повідомив начальник Держекоінспекції Михайло Банк, інспектори направили претензію у Виноградівську громаду по відшкодуванню заподіяних збитків державі. Матеріали направлені в правоохоронні органи для подальшого реагування та встановлення винуватців.

Згідно ст. 13 Конституції України нагадуємо, що земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу виключної (морської) економічної зони є власністю Українського народу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат