В Мукачівській ТГ з’явиться центр допомоги для постраждалих від домашнього насильства

01.08.2023 11:09 СОЦІО

Сьогодні, особливо в умовах повномасштабного вторгнення, про насильство варто говорити. На жаль, чимало людей замовчують такі моменти, бояться виносити їх назагал, але з цим потрібно боротися, - повідомляє заступник голови ОВА Віктор Іванчо.

Саме тому в Мукачівській територіальній громаді невдовзі з’явиться денний центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою для постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Це буде локація, де місцеві жителі чи вимушені переселенці зможуть отримати підтримку після пережитих подій або навіть знайти прихисток на кілька днів.

Втілити цей проєкт вдасться завдяки субвенції з державного бюджету місцевому, розподіл якої відбувся згідно з Постановою КМУ від 02 червня 2023 року №559 і відповідно до рішення регіональної комісії при Закарпатській ОВА.

Тож понад 5 млн грн субвенції та співфінансування з бюджету громади спрямують на капітальний ремонт наявних приміщень і придбання матеріалів, обладнання, інвентарю для облаштування центру. Далі ж ТГ забезпечуватиме належне функціонування спеціалізованої служби.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат