У Тересві обвалився міст, постраждали 5 людей

24.07.2023 21:27 СОЦІО

 

24 липня о 19:00 до Служби порятунку надійшла інформація про руйнування автомобільного моста (протяжністю орієнтовно 30 м) між смт Тересва та с. Бедевля Тячівського району.

Внаслідок події в річку Тересва впали   2 транспортні засоби: один вантажний та один легковий автомобілі.

За попередньою інформацією 5 осіб травмовано, серед них 2 дітей. Постраждалих госпіталізовано до Тячівської районної лікарні.

Сполучення по автомобільній дорозі національного значення Н-09 "Мукачево-Рогатин-Львів" припинено. На місці працюють рятувальники, поліція та інші екстрені служби. Від ДСНС залучено 4 одиниці техніки та 17 чоловік особового складу.
____________________________________________

Обвал трьох секцій аварійного мосту стався через перевищення допустимої ваги для руху транспортом. Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

Мостовий перехід через річку Тересва на автомобільній дорозі Н-09 збудували в 1957 році. «Відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався. Проїзд мостом підтримувався виключно в рамках експлуатаційного утримання», — наголошують в агентстві.

З 2018 року споруда перебувала в аварійному стані, тому там заборонили проїжджати транспортним засобам, вагою понад 7 тонн. Обабіч мосту стояли відповідні попереджувальні знаки, кажуть в «Укравтодорі».

Під час руху вантажівки з піском вагою понад 45 тонн допустиму вагу було перевищено у 7 разів. Через це секції аварійного мосту й обвалилися.
____________________________________________

В поліції відкрили кримінальне провадження за фактом обвалу транспортного мосту. Подію кваліфікували за статтею 288 Кримінального кодексу України. Йдеться про Порушення правил, норм і стандартів, що стосуються убезпечення дорожнього руху.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат