На Закарпатті з’явився унікальний продукт – виноградний напій, виготовлений за коньячною технологією

20.07.2023 09:52 СОЦІО

 

19 липня відбулася знакова подія відразу для кількох напрямків розвитку нашого краю. Разом із головою ОВА Віктором Микитою та засновником виноробної компанії «Шато Чизай» Геннадієм Гутманом відкрили коньячний завод, - повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Виробничі потужності підприємства у с. Оросієво вражають: місткість спиртосховища – 600 тисяч л, продуктивність дистиляційного відділення – 1800 л на добу, для витримки міцних напоїв встановили 60 дубових бариків (бочок), упланах – 300.   А сировинною базою є виноград,який компанія вирощує на 272 гектарах закарпатських земель.

Новий завод став частиною виноробного комплексу підприємства, що охоплює три виноградні масиви, потужності первинної і вторинної переробки винограду, виносховища, лабораторію, офіси тощо.

Родзинкою нового напою є те, що його витримуватимуть у бочках з-під вин, зокрема і знаної далеко за межами Закарпаття «Троянди Карпат».

Запуск такого підприємства у період війни – це потужний сигнал для всіх навколо. Для закарпатців – всупереч об’єктивним обставинам в регіоні відкриваються нові робочі місця, для інвесторів – наш край працює і розвивається попри все. Це надважливо для економіки краю, адже підприємство регулярно сплачуватиме податки і наповнюватиме бюджет. Зрештою – це чергова туристична та іміджева принада, яка притягуватиме на Закарпаття поціновувачів якісного українського продукту.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат