На Закарпатті з’явився унікальний продукт – виноградний напій, виготовлений за коньячною технологією
19 липня відбулася знакова подія відразу для кількох напрямків розвитку нашого краю. Разом із головою ОВА Віктором Микитою та засновником виноробної компанії «Шато Чизай» Геннадієм Гутманом відкрили коньячний завод, - повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.
Виробничі потужності підприємства у с. Оросієво вражають: місткість спиртосховища – 600 тисяч л, продуктивність дистиляційного відділення – 1800 л на добу, для витримки міцних напоїв встановили 60 дубових бариків (бочок), упланах – 300. А сировинною базою є виноград,який компанія вирощує на 272 гектарах закарпатських земель.
Новий завод став частиною виноробного комплексу підприємства, що охоплює три виноградні масиви, потужності первинної і вторинної переробки винограду, виносховища, лабораторію, офіси тощо.
Родзинкою нового напою є те, що його витримуватимуть у бочках з-під вин, зокрема і знаної далеко за межами Закарпаття «Троянди Карпат».
Запуск такого підприємства у період війни – це потужний сигнал для всіх навколо. Для закарпатців – всупереч об’єктивним обставинам в регіоні відкриваються нові робочі місця, для інвесторів – наш край працює і розвивається попри все. Це надважливо для економіки краю, адже підприємство регулярно сплачуватиме податки і наповнюватиме бюджет. Зрештою – це чергова туристична та іміджева принада, яка притягуватиме на Закарпаття поціновувачів якісного українського продукту.
Коментарі :
Додати коментар