Рятуючи на передовій побратимів, загинув реабілітолог з Ужгорода Володимир Вудмаска

18.07.2023 17:09 СОЦІО

17 липня під час ворожого обстрілу, рятуючи побратимів, загинув молодий лікар-реабілітолог, чоловік, батько двох маленьких дітей, старший солдат прикордонного загону, фельдшер відділення медичного забезпечення Володимир Вудмаска.

Чергову страшну звістку з фронтів повідомив у соцмережі Фейсбук колега полеглого медика, лікар Олег Орос.

До початку повномасштабного вторгнення Володимир Вудмаска працював реабілітологом в обласному центі нейрохірургії Ужгорода. Однак 24 лютого 2022 року змінило його життя, як і мільйонів українців. У цей день чоловік поїхав на роботу та, дізнавшись про повномасштабне вторгнення, повернувся додому, допоміг дружині та двом маленьким дітям зробити запаси необхідних продуктів і вирушив до військкомату. У 2004-2005 роках Володимир проходив строкову службу у Держприкордонслужбі і ось уже вдруге повернувся до лав прикордонників.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, бездоганне служіння Українському народові, вірність Військовій присязі Указом Президента України старшого солдата Володимира Вудмаску нагороджено медаллю «За врятоване життя».
_________________________________________
Сьогодні стало також відомо про загибель на війні ще одного лікаря з Ужгорода. За Україну віддав життя ще один медичний працівник обласного клiнiчного центру нейрохiрургiї та неврологiї – Іван Буцко (на фото внизу). Скорботну звістку повідомили у колективі Закарпатського ОКЦНН.

Як і його колега Володимир Вудмаска, Іван Буцко у перші ж дні повномасштабної війни пішов добровольцем на фронт.

У Івана Буцко залишилась донечка Ксенія, якій незабаром виповниться два роки, і дружина.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат