На Закарпатті відзначили Міжнародний день боротьби за права інвалідів

09.05.2023 11:01 СОЦІО

Нещодавно Україна разом зі світовою спільнотою відзначала Міжнародний день боротьби за права інвалідів, повідомляє голова ОВА Віктор Микита.

Цей день покликаний звернути увагу на проблеми, пов'язані із захистом прав людей з обмеженими можливостями.

Та чи повинні особи з інвалідністю боротися за те, що має бути нормою у будь-якому цивілізованому суспільстві? І чи є безбарʼєрними наші громади?

Сьогодні разом із Надією Дьолог Nadiia Doloh вирішив тимчасово пересісти на інвалідний візок та особисто відчути, що таке барʼєри для людей з обмеженими можливостями, які вони долають щодня.

Починати завжди треба з себе, особливо коли йдеться про фундаментальні зміни і таке важливе питання для суспільства, як безбарʼєрність.

Нещодавно на зустрічі з громадою й активом у межах конференції «Безбарʼєрна Україна», яку по всій країні ініціювала перша леді Олена Зеленська, пообіцяв присутнім людям з інвалідністю, що тимчасово пересяду на крісло колісне та разом із ними проїду вулицями обласного центру, щоб відчути на собі реальні барʼєри, які вони долають щодня.

Раджу всім керівникам ТГ, посадовцям, котрі відповідають за питання безбарʼєрності, й підрядникам, які будують обʼєкти, витратити декілька годин та особисто відчути проблеми доступності інфраструктури для людей з інвалідністю, що є у громадах і в новобудовах, які здаються в експлуатацію.

Дякую Nadiia Doloh та Вадиму Шутко за підтримку. Особисто для мене питання безбарʼєрності набуло нового значення, і цей досвід ляже в основу майбутньої роботи.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат