В Ужгородській школі діти потерпають від хлопця, який б’ється та називає себе «путінським дітям»

11.04.2023 20:46 СОЦІО

До мене звернулася мама однієї з учениць цієї школи, яка вже пів року разом іншими батьками намагається вирішити цю ситуацію, повідомляє у своєму телеграм-каналі депутат міськради Віталій Глагола.

За її словами, тогоріч у вересні батьків повідомили, що в клас поступив хлопчик особливими освітніми потребами з Маріуполя. До того моменту й по сьогодні у цьому класі вже навчалися діти переселенці.

6-го вересня хлопчика записали, а вже 7-го клас зробили інклюзивним. За словами жінки, батьки з розумінням до цього поставилися та поспілкувалися зі своїми дітьми.

"Ми поговорили дома з дітками, попрохали відноситися терпливо, уважно, особливо зважаючи, що дитинка з Маріуполя. Ніби то ми (батьки) зробили все що могли. Але почалася така дивна історія, нажаль, хлопчик занадто агресивним"

Також батьки повідомили про інциденти домагання до їхніх дітей з боку хлопчика.

"..ми чули про різні ситуації на рахунок того, що сталося в Маріуполі. Він називав себе "путінським дітям". На жаль, дитина максимально вживає ненормативну лексику й кричить. Ми (батьки) зіткнулися з такими неприємними речами, як домагання до дівчаток. Він залазив під спідниці, він трогав їх. Він лякав. Він бив."

Через поведінку хлопчика уроки постійно зриваються.

У хлопчика був асистент, однак за кілька тижнів він пішов. Наразі цю роботу виконує мама хлопчика, що за словами батьків інших учнів ще більше ускладнило ситуацію.

"Мама не є об'єктивним спостерігачем. Вона не є спеціалістом. Це все ускладнилось, тому що з боку мами ми (батьки) побачили маніпуляцію дітьми нашого класу. Це постійні прохання забрати зошити й списати. Вона не заспокоювала хлопчика. Вона била його. Діти на це все дивилися. Була ситуація навіть коли були уроки онлайн і ми бачили, як в нього щось летіло і він там був переляканий"

Для батьків ця ситуація занадто складна і неконтрольована. Вони шукали асистента, втім без успіху. Пропонували перевести хлопчика на частково індивідуальне навчання, на їхню думку так би виграв весь клас. Разом з тим вони пропонували, щоб хлопчик приходив на уроки на яких він може більш-менш себе спокійно поводити.

Стосовно булінгу батьки неодноразово зверталися до правоохоронців.

За їх словами щоденні розповіді дітей після школи починаються з того, як хлопчик їх ображав та зривав уроки.

Нещодавно він вдарив дуже сильно іншу дитину м'ячем по голові й на тому ж уроці зламав руку іншій дівчинці.

Батьки кажуть, що не знають до кого звертатися, адже спробували усі можливі варіанти вирішення ситуації з присутністю нездорової атмосфери у класі та відсутністю асистента для хлопчика. Вони вважають що дитині потрібна допомога, але не така яка є наразі.

"Це не є соціалізацію, дуже агресивна атмосфера в класі. Діти бояться його, тримаються на якійсь відстані"

"Нам потрібна допомога, ми про неї кричимо пів року і на жаль ми постійно впираємося в закриті двері. Нам постійно говорять, що все що ми могли - ми зробили. Він має право на навчання, так, але право на навчання мають і наші діти"

Наразі на батьків хлопця складено 12 адмінпротоколів.

Джерело

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат