На Закарпатті проживає 380 тисяч внутрішніх переселенців

31.03.2022 20:18 СОЦІО

Таку цифру було озвучено під час візиту в Ужгород міністра розвитку громад територій України Олексія Чернишова.

Посадовець провів нараду щодо поточної ситуації в області і подальших кроків в умовах воєнного стану.

За даними мобільних операторів, зараз близько 380 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Для тимчасового проживання використовуються 296 комунальних закладів, у них на сьогодні розміщено 18 200 осіб, на піку в таких закладах розміщувалися 89 000 людей, із числа вимушених переселенців близько 37 000 – діти. Понад 15 000 людей щодня забезпечують безкоштовним гарячим харчуванням.

На нараді обговорювали, зокрема, питання можливості облаштування комунальних будівель для розміщення внутрішньо переміщених осіб, потенційне будівництво багатоповерхівок, у яких переселенці могли б отримати житло тощо. Йшлося і про розміщення на Закарпатті бізнесу із постраждалих регіонів України, безпекову ситуацію у краї, роботу правоохоронних органів та силових структур для забезпечення громадського порядку.

Після наради посадовці побували у колишньому ресторані «Дельфін», поспілкувалися із переселенцями та волонтерами. Із перших днів війни у цьому ужгородському закладі підприємці готують гарячі страви для вимушених переселенців. Щодня тут харчуються у середньому 5 тисяч людей, відшкодування підприємцям іде із обласного бюджету та бюджету Ужгорода. Також для дітей організували кімнату дозвілля, де з малечею працюють волонтери.

Ужгородська міська рада

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат