На Україну насувається черговий циклон, який несе вітер та опади

05.01.2021 16:50 СОЦІО



З північного заходу Європи до України наближається циклон Axmet, разом з яким прийде негода: поривчастий вітер, мокрий сніг та дощ.

На Різдво погода в Україні погіршиться через південно-західний циклон

Цієї зими погода в Україні буде формуватися під впливом потужних атлантичних циклонів. Синоптики Укргідрометцентру та погодамета нагадують, що атмосферні фронти, які приходять з заходу та півдня, зазвичай призводять до погіршення погоди. Циклони викликають:

  • підвищену вологість;
  • підсилення вітру;
  • опади.

Вже 6 січня південні області відчують наближення південно-західного циклону Axmet: вологість досягне 96-98%, очікується дощ, поривчастий західний вітер, середня температура: + 9°С.

На Різдво циклон охопить майже всю Україну: на півдні та в центрі пройдуть дощі при температурі від +2°С до +4°С. В Чернігівській, Сумській, Харківській областях буде прохолодніше: від -1°С до +1°С, очікується дощ зі снігом.

В західних областях термометр покаже від 0°С до +3°С, в Карпатах можливий сніг.

Погода після Різдва

Після Різдва температура почне поступово знижуватись під впливом арктичного антициклона. Старий Новий рік північні області будуть вітати з температурою від -4°С до -7°С, можливі хуртовини.

На сході очікуються дещо сильніші морози: подекуди стовпчик термометра покаже -12°С. Пройде незначний сніг.

На півдні та в частині центральних областей температура становить -1°С..-3°С. На Одещині слабкий дощ, в центрі без опадів. На заході сніжитиме при температурі близько -3°С.

Згідно попереднім прогнозам, похолодання утримається до 17 січня.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат