Ужгородські майстрині розпочали шити захисні маски

22.03.2020 15:01 СОЦІО

На запит суспільства ужгородські майстрині розпочали шити захисні маски. Може, вони і не надто дієві, зате потішні і настроєві — кажуть рукодільниці.

Оксана Варга об’єктивно оцінила ситуацію з цим засобом запобігання поширенню інфекції і перші дві маски пошила для синів.

«Діти не люблять чогось нового, одягати на них маски силою теж не дуже весело, і я вирішила і пошила їм, щоб вони побігали, погралися, подуріли, якісь там свої історії вони придумували, я пошила кілька масок для себе, для сім’ї. А потім ввечері ми сиділи з ними, обговорювали новини, ситуацію, говорили про наших бабусь, які далеко, і я кажу своїм рідним: давайте, може, я і іншим також пошию, бо масок в аптеці немає, може, комусь згодиться, комусь буде в радість», — розповіла Оксана Варга Ужінформу.

Схему для пошиву жінка вибрала найпростішу — за принципом класичної хірургічної маски. Каже, це, щоб пришвидшити процес.

Майстриня ж печворку Ірина Лукашенко вирішила своїми ексклюзивними масками повеселити людей.

«Така напруга навкруги, що мені здалося, що я маю такі гарні, кумедні тканинки і думала, що якщо я пошию маску таку веселу, то трошки розважу друзів, себе, зшила три штучки такі з феєчками і все, а вже тепер шию, бо той попросив, той попросив і сталося так, що це такий дуже потрібний в такий час предмет, ось це мене і сподвигло». — зауважила Ірина Лукашенко.

На тлі здорожчання товарів і послуг безкоштовні маски від ужгородських майстринь виглядають, як краплина світла і надії в людей. Замовлень надходить багато і жінки не відмовляють нікому.

До речі, в мережі ширяться поради, як носити звичайні, медичні маски, якщо ви маєте такі. Виявляється, маска складається з двох шарів — зелений шар оброблений спеціальним розчином, що знешкоджує мікроби і не допускає їх потрапляння в дихальні шляхи. А білий шар служить фільтром.

Тож, якщо ви здорові і просто хочете захиститися, маску слід носити зеленою стороною до себе, щоб запобігти зараженню. Якщо ж ви самі — носій вірусу, маску потрібно надіти білою стороною до себе, щоб не завдати шкоди оточуючим. До речі, термін дії будь-якої маски — всього кілька годин. Після цього просочена речовина втрачає свої захисні якості.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат