Безробітних на Закарпатті стає менше...

22.03.2020 15:06 СОЦІО

Історії успіху.

Кожен, хто приходить до Закарпатського обласного центру зайнятості та його міських та районних структурних підрозділів, має свої, особливі умови. Але однаковим для всіх, хто звертається, є сподівання знайти тут реальну підтримку від людей, які професійно займаються працевлаштуванням. Тут давно перейшли на неформальне спілкування з шукачами роботи, допомагаючи віднайти себе за будь-яких обставин тим, хто звернувся за допомогою. І саме цей підхід забезпечує успіх. Наш кореспондент цікавився історіями конкретних людей, які знайшли себе в тій чи іншій справі завдяки сприяння служби зайнятості.

Від адміністратора автопарку до діджея

Мукачівець Дмитро Бежинець аж 7 років пропрацював адміністратором системи на одному з автопідприємств міста. Задумався над тим, що час уже й на себе попрацювати, адже на власника набридло, тож узявся змінювати життя. Розпочав зі звернення до міськрайонного центру зайнятості в пошуках роботи. Його фахівці порадили молодому чоловікові зайнятися підприємництвом. І недаремно.

Після захисту бізнес-плану та отримання одноразової виплати допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності Дмитро взявся за оформлення свят та їх музичного супроводу. Надає послуги з організації ювілеїв, весіль, корпоративів, днів народження, випускних у школі тощо. Налагодив співпрацю з представниками цієї сфери, за потреби об’єднується з ними для розширення асортименту послуг. Тож учорашнього адміністратора автопарку нині можна побачити за пультом діджея, ведучим на торжествах. І в цьому нічого дивного немає, адже життя — річ мінлива, здатна різко розвернути долю в інший бік. І, як у даному випадку — повернути до кращого.

Перукар — не лише професія

А от історія Алли Нілабович у Воловці відмінна тим, що вона від самого початку розуміла, чого хоче. Але рішучий розворот у долі настав лише тоді, як отримала підтримку від Воловецького районного центру зайнятості. Пройшла інформаційні семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність, а також психодіагностичне обстеження щодо схильності до цієї діяльності.

Подання заяви на отримання допомоги для заняття бізнесом передувало підготовці бізнес-плану, що передбачав створення салону краси з широким діапазоном послуг. Отримані від держави кошти допомогли зробити перші практичні кроки, після чого справи пішли вгору.

Сьогодні Алла Федорівна — знаний у райцентрі перукар, її салон краси «Марі» надає найрізноманітніші послуги: жіночі й чоловічі, дитячі, стрижки, укладання, філірування, фарбування та накручування волосся. Якість виконання перукарських послуг, ввічливе обслуговування, можливість записатися на прийом до спеціаліста заздалегідь у призначений день забезпечили популярність бізнесу. Щоб залучати нових клієнтів і не втрачати старих, перукарка розробила систему знижок. Відтак власний бізнес, про який вона раніше лише мріяла, став справою її життя, годує сім’ю і приносить задоволення.

Коментар директора Закарпатського ОЦЗ Юрія Фущича

— Одноразова виплата допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності дуже часто вирішує долю конкретної людини. Для сотень закарпатців отримані кошти відіграли вирішальну роль у виборі майбутньої діяльності. Так, протягом 2019 року допомогу з безробіття одноразово для організації підприємницької діяльності в області отримали 126 чоловік, на цей рік у планах служби допомогти у започаткуванні власної справи ще трьом сотням. Ті, хто знайшов себе в новій справі, є прикладом для наслідування і підтвердженням плідного поєднання підприємницької ініціативи і можливостей служби зайнятості.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат