Впливовість громадських організацій визнає кожний четвертий українець

08.10.2020 17:47 СОЦІО

Центр моделювання комунікацій. Що чекають українці від громадських організацій?

75% громадян України підтверджують актуальність обговорення реальності чи вигаданості теми т.зв. зовнішнього управління, присутності у політиці «агентів впливу», рівня їх професійності. Про це свідчать результати всеукраїнського глибинного дослідження «Що чекають українці від громадських організацій?».

Дослідження проводилося з 20 липня по 10 серпня 2020 року ГО «Центр моделювання комунікацій» (ССМ) за участі 2118 респондентів.

«Так чи інакше об’єктами і суб’єктами цього обговорення стають громадський сектор України та донорські структури, - зазначає Голова Правління CCM Марина Мармеладзе. -   Аналіз відповідей респондентів показав, більшість українців позитивно сприймає громадські організації та донорські структури. Мовою цифр – вони мають 8 балів з 10».

Беззаперечну підтримку громадяни висловлюють діяльності донорських структур, а також відзначають їх важливу роль у процесі євроінтеграції України.

— 80% респондентам подобається те, що донорські гранти дозволяють талановитій молоді навчатися й заробляти.

— 66% розуміє, що діяльність західних структур в Україні виправдана зовнішньополітичним вектором розвитку країни.  

— 86% підтримують, що ГО переймають досвід реформування країн заходу;

— 70% вважають, що отримання ГО іноземного фінансування не означає, що вона працює не в інтересах України;

— 67% не згодні, що вихідці з ГО, які пішли працювати в органи влади,   непрофесійні

«Показово, що теза про неприйнятність іноземців в держструктурах, що шириться недоброзичливцями, є зовсім не популярною серед українців, - презентує результати дослідження Марина Мармеладзе. -   69% не згодні, що присутність іноземців у наглядових радах при державних структурах принижує Україну як державу. 73% вбачають у іноземцях, котрі входять до наглядових рад, посередників з пошуку інвесторів».

Водночас цілеспрямована інформаційна кампанія проти громадського сектору вже призводить до існування стійкого негативного ставлення до ГО в окремих питаннях.

— 40% вважає, що діяльність іноземних донорських структур має контролюватися й блокуватися.

— 40% вірять, що іноземці через ГО отримують дані з метою встановлення контролю над привабливими сферами економіки України.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат