Віра в себе, професійний саморозвиток — запорука успіху

Закарпатський обласний центр зайнятості 29.03.2019 21:37 СОЦІО

Втрата роботи і потрапляння до категорії безробітних, її самостійний пошук, скажімо, після демобілізації з лав Збройних сил України, стає для багатьох не лише проблемним питанням у матеріальному вимірі, але й серйозною психологічною травмою.

Самотужки розв’язати цей гордіїв вузол не так вже й просто, через що у декого опускаються руки, в душі поселяються безнадія та відчай від здавалося би безвиході. Та, як мовиться, вихід завжди є, потрібно лише знати, де його шукати. А відповідь проста і очевидна — у службі зайнятості населення, де вас завжди уважно вислухають і нададуть кваліфіковану допомогу щодо питання працевлаштування. Адже там однією з найефективніших «активних» програм запобігання безробіттю є індивідуальна робота за підходом «кейс-менеджменту», який передбачає оцінку ситуації та потреб безробітного, визначення цілей та планування заходів, допомоги у розв’язанні особистісних та сімейних проблем безробітної особи, що постають бар’єрами для її працевлаштування.

Вдалим прикладом застосування даного підходу може бути й історія конкретної людини, яка для того, аби знайти бажану роботу дуже цього хотіла, була впевненою у собі й службі зайнятості у її сприянні досягти бажаної мети. Наводимо.

Сергій Буцко був направлений у зону АТО з Мукачівського прикордонного загону регіонального управління Держприкордонслужби України в Закарпатській області, де проходив службу. Одразу після демобілізації він звернувся до Воловецького районного центру зайнятості, аби знайти роботу. Підходящої не було, тому фахівці порекомендували відвідати семінар «Як розпочати свій власний бізнес». Сергій одразу ж загорівся бажанням відкрити власну справу. Він отримав додаткові консультації фахівців та успішно пройшов профдіагностичне тестування: результати підтвердили його здібності й хист до підприємницької діяльності.

Сергій зізнався, що велике бажання працювати на себе в нього було давно, але весь час острах перед невідомим стримував. Особливо хвилювало питання, чи вистачить коштів розпочати власний бізнес. Отримавши матеріальну підтримку від служби зайнятості, з’явилися стимул і рішучість до подальших кроків. Проаналізувавши потреби місцевих жителів, розпочав реалізовувати свою ідею, відкривши власну майстерню з рихтування автомобільних дисків, у якій водії автотранспортних засобів можуть отримати даний вид послуг. Приватний підприємець проживає у сільській місцевості, тому наявність такої майстерні для жителів Воловеччини досить актуальна. Особливо, коли послуги надаються якісно.

Вже через три місяці він успішно захистив бізнес-план на тему: «Рихтування автомобільних дисків», отримав одноразову допомогу з безробіття та зареєструвався як приватний підприємець. За його словами, саме віра в себе, постійний особистісний та професійний саморозвиток, підтримка родини і є основними складовими успішного розвитку бізнес-кар’єри.

Закарпатський обласний центр зайнятості

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат