В Угорщині шукають закарпатців, які незаконно отримують угорську пенсію

15.02.2019 20:15 СОЦІО

14 мільярдів форинтів (1,4 мільярда гривень) отримують закарпатські пенсіонери з бюджету Угорщини.

Таку суму назвала опозиційний депутат Угорщини Агнеш Водої. Якби ці гроші залишалися в Угорщині, то угорським пенсіонерам можна було б підняти пенсії в середньому на 16 тисяч форинтів, або на 30 %, повідомляє угорське видання 24.hu.

При цьому в Угорщині 2,7 млн. пенсіонерів, із яких половина отримує всього 100 тисяч форинтів пенсії (10 тисяч грн.), а понад 70 тисяч пенсіонерів взагалі отримують лише 50 тисяч форинтів.

Але найбільше депутата Агнеш Водої хвилювало те, що багато закарпатців отримали угорське громадянство фіктивно — або на підставну особу, або через хабар без обов’язкового знання угорської мови.

Саме тому вона звернулася до генпрокурора з проханням надати інформацію, скільки прокуратура виявила фактів незаконного отримання угорських пенсій закарпатцями.

Генпрокурор Пийтер Полт відповів на запит депутатки, що станом на кінець січня цього року таких справ розслідувалося 370, із яких до суду вже скеровано 156 справ, у 108 справах уже оголошено судові вироки і близько 60 справ ще на стадії розслідування.

За угорським законодавством, право на отримання пенсії можуть мати ті, хто вже прописаний в Угорщині. Генпрокурор також повідомив, що розслідуються також випадки з фіктивними адресами, за якими ніби проживають пенсіонери з Закарпаття, але насправді їх там немає.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат