Системне хамство як типова риса закарпатських псевдопатріотів?

04.01.2019 14:14 СОЦІО

Системне хамство як типова риса закарпатських псевдопатріотів?

Про низький рівень спілкування наших співвітчизників говорять навіть ті, хто ще вчора горлав про гідну націю. Коли замість переконливих аргументів та фактів можуть звучати лише слова образи та приниження без жодних фактів та підтверджуючих документів, то від таких добра не чекай.

У цих істот, звісно, рівень інтелекту табуретки, але словесний понос складений із приниження, грубості та образ вони намагаються подати як власну гідність і патріотизм. Це стає схоже на ефект тхора, якого впіймали на зухвальстві. Саме так можна сказати про деяких псевдоактивістів, котрих протягом останніх років появилося наче грибів після дощу. Їх характерна риса: позування у вишиванці, патріотичні гасла і… приховані злодіяння, якими вони займаються, прикриваючись масними слівцями про свій патріотизм до неньки сподіваючись, що це викликає повагу у ближніх. А в ставленні до людей часто-густо суцільний бруд і зневага, намагаючись усіх підлаштувати під свою точку зору. Словом, що у таких в душі, то і на язику. Люди ж судять про таких істот по їхніх справах. А справи ті, м’яко кажучи, далеко не праведні. Більше того, їхні діяння навіть підпадають під відповідну статтю Кримінального кодексу, який передбачає «відпочинок у санаторії суворого режиму».

Яскравим прикладом може слугувати депутат Рахівської райради Микола Кокіш-Мельник. Цій постаті наше видання вже кілька разів присвячувало публікації. Хочемо одразу підмітити, що ми користувалися лише фактами, без приниження честі й гідності, без образ. Схоже, що п. Микола ніяк не може второпати, що правда то ліки. Які б вони не були гіркі. Бо ж якщо людина стоїть на стежці правди, то вона надає неспростовні факти своєї невинності, так само підтвердження того чи іншого проступку опонента, уникаючи при цьому приниження. Звісно, в дописах поводить себе гідно й культурно. Такі риси, на жаль, зовсім не притаманні Миколі Кокіш-Мельнику, який при першій нагоді намагається принизити людей, поливати брудом. Як кажуть, що в душі, то й на устах. Щоби не бути голослівними, візьмемо останні перли цієї особи. (стиль збережемо):

«Цинізм Закарпатської лісової мафії на чолі на чолі з двогривневим «патріархом» корупції (ух!) зашкалює. В пориві несамовитої люті та жадоби помсти голові с. Біловарці за принципову позицію по захисту дубів «двогривневий» задіяв не лише продажних (?) журналістів та Тячівську поліцію з прокуратурою, а від сьогодні вже пробує втягнути навіть суд до відверто замовної кримінальної справи про ненадання відповіді на інформаційний запит. (виявляється вся суть голови сільської ради це лише захищати дуби в лісі?) Слідчий поліції Вовчок з прокурором Фістер в намаганні вислужитися перед «двогривневим» (може за дубові гроші) звернулися до суду про надання біловарською сільрадою доступу до документів (І в чому ж тут кримінал, якщо вони виконують свої службові обов’язки?). При цьому, як каже голова села, поліція жодного разу не зверталася з проханням про надання біловарською сільрадою доступу до документів. (Бідний автор цього пасквіля забув за журналістський запит?) Тут усе очевидно, з метою психологічного тиску на голову села в порушення усіх законодавчих норм Тячівська прокуратура з поліцією вирішили одразу втягнути і суд у свої справи…»

Писати весь зміст геніального твору гірського депутата немає сенсу, бо в кінці автор пасквілю просто опускається до грубого обману і образ. Деякі опуси цього панка ми вже прокоментували. Хоча, всі ці перли надто схожі на стиль його спільника Віталія Шелемби. Але цей нюанс в наступному матеріалі.
Ось такий шедевр «культури» подав на своїй сторінці в Фейсбук п. Микола. І не більше і не менше. Ні! Ну просто Наполеон. Ясновидець. П. депутату, мабуть, у видінні показано, що поліція і прокуратура беруть «дубові гроші», а журналісти, бачте, теж продажні.

Одне з таких «видінь» п. Кокіш-Мельника вже яскраво показав на своїй сторінці в соціальній мережі генерал Віктор Русин, підсиливши фактом фото. Там гірський «патріот» сидів за кермом свого авто в обіймах Бахуса й спостерігав «ясновидіння».

Чи не там йому наснилося замовне переслідування правоохоронців. А там десь промайнули і остогидлі журналісти, котрі насмілилися висвітлити цей факт у своєму виданні? Правда хто їх замовляв і чому продажні, це невідомо. Про це Бахус і сам не в курсі. Чи не з таких видінь-сновидінь і появляються потім пости п. Миколи? Можливо варто деколи закусити депутату? Або ж, здається, тут без втручання медицини явно не обійтися.? Бо той бруд, що він написав, щось знову явно не в’яжеться з логікою. Чи, добре розуміючи суть справи районний депутат просто вирішив ввести в оману читачів на своїй сторінці.

Давайте подумаємо логічно: якщо так все чисто в роботі, то чого голові сільради і її приятелям так хвилюватися? Чи не так п. Кокіш-Мельник? Подали всі необхідні документи, котрі повинні бути у вільному доступі і нема претензій ні журналістів, ні прокурорів. Якщо ж там є кримінал, то тут вже вибачайте. А якщо ще й не на копійки, як намагається переконати великий депутат з іншого району. Про свій район він чомусь мовчить. Невже там все так гладко? А як же застрелена рись, контрабанда в сусідню Румунію?… Далі перераховувати?

Перед законом повинні бути всі рівні. Навіть усі разом узяті кокіш-мельники, і голови сільських рад, і депутати, і чиновники різного рангу. Бо як не дивно, навіть у маленькому селі завдані збитки можуть бути ну дуже на великі суми, а, значить, містити великий кримінал.

Ми вже наводили приклад, але п. Микола мабуть сприймає лише ті факти, що йому на руку. Як не крути, але за порушення закону потрібно нести відповідальність. Чи не так пане депутат? Чи у вас інша Конституція і Кримінальний кодекс? Тоді до чого тут ґвалт про якесь міфічне замовлення? Щоби журналісти раптом перестали проводити незалежне розслідування? Це ми вже проходили. Тільки після кричущих фактів потім чомусь на нас виходили ті, хто кричав про проплачених журналістів і вибачаючись благали зняти публікації. Чи, може прокуратура та поліція для виконання своїх обов’язків повинна питатися на це дозволу в великого рахівського «активіста»? Так це і є порушення усіх законодавчих норм п. Миколо? Ну точно комплекс Наполеона.

Трохи ліричний відступ. Свою «круту» оцінку згаданий персонаж у переписці дав навіть… голові Тячівської РДА Василю Дем’янчуку, якого п. Микола називає… «Дантесом, який не виправдав сподівань». Ну це так, до слова. Візьміть до уваги п. Василю. Щось член вашого угруповання вже вами явно незадоволений.

Як бачить читач, жодних фактів порушень крім голослівних звинувачень та грубих образ п. Микола не назвав. Якщо ти говориш за продажність чи корумпованість, то доводь будь ласка фактами. Якщо ти їх не маєш, то краще просто промовчати, бо за таке можна понести відповідальність. І від цього ви вже ніде не дінетеся. Ми жодного разу так і не змогли почути від нього якихось спростувань. І не тільки від нього. «Заїхали чужаки; залиште нас у спокої і ми вас теж не будемо чіпати…» це і є ваші спростування? Можливо, нехай краще районний депутат розповість про «патріотизм» свого племінника, якого впіймали на дачі неправомірної вигоди прикордоннику, щоби той дозволив безперешкодно переправити контрабандний товар за кордон. Але страж кордону не спокусився на подачку і хабародавця затримали «на гарячому». Йому вже навіть вручили підозру. Попереду суд, про якийсь великий активіст чомусь ну дуже скромно мовчить. Чи, може, хоче порішати з кимось із впливових людей взамін на підтримку у виборах? Отут п. Кокіш-Мельник чекаємо вашу принципову оцінку діям вашого родича. Ми її обов’язково висвітлимо в наступних матеріалах. Тим більше, що ця справа знаходиться на контролі в редакції.

pero.org.ua

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат