Поліцейські Закарпаття спілкуються сімома іноземними мовами

Відділ комунікації поліції Закарпатської області 02.04.2018 18:07 СОЦІО

Головне управління Нацполіції в Закарпатській області сформувало список правоохоронців, котрі у випадку необхідності спілкування іноземною мовою, нададуть кваліфіковану допомогу аж на сімох мовах.

Закарпатська поліція зібрала інформацію щодо рівня володіння поліцейських області іноземними мовами. Оскільки Закарпаття є краєм багатонаціональним, знання іноземної мови для працівників ГУНП відіграє важливу роль.

Найуживаніші ж на Закарпатті – англійська та угорська мови. Відсоток правоохоронців, які володіють цими мовами, майже однаковий – по 42% із загального складу обласних поліцейських-поліглотів.

Крім того, працівники поліції, які проживають у прикордонних населених пунктах володіють словацькою (5%), румунською (2%), польською (2%), чеською (5%) та німецькою (2%) мовами.

Попри те, що на роботі поліцейські зобов’язані спілкуватися державною мовою, для порозуміння та налагодження контакту з населенням, вони іноді вимушені переходити на мову співрозмовника. Практика показує, що, коли людина бачить, що співбесідник вільно володіє її мовою, вона відчуває підтримку та легше йде на контакт, а також ділиться проблемами, які переживає.

Резерв поліцейських-поліглотів постійно оновлюється, адже закарпатські правоохоронці готові вчитися та удосконалювати свої знання у сферах, які можуть стати їм у нагоді під час виконання покладених на них обов’язків.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

ТЕГИ : поліція закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат